Görüş Bildir
Haberler
Türk Toplumunda Kredisi Asla Tükenmeyen 13 Ünlü

etiket Türk Toplumunda Kredisi Asla Tükenmeyen 13 Ünlü

Pelin
08.05.2016 - 16:48

Tarihte birçok devlet adamı, bilim adamı ve sanatçı geldi geçti. Bazıları toplumumuz için  her zaman farklı bir yere sahip oldu. Her zaman onları sevdi, kolladı ve bitmek bilmeyen bir kredi verdiler. Adeta yazılı olmayan bir yasayla dokunulmazlık kalkanı sundular onlara. Ne zaman onlara bir saldır ya da eleştiri gelse bu kalkan birdenbire çalışmaya başladı. Sebebi ise çok belli: Toplumun önemli bir kısmı  bu insanları çok seviyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kemal Sunal

1. Kemal Sunal

Her filmi tekrar tekrar televizyonlarda gösterilen, komedi filmi denildiğinde her kuşağın aklına ilk gelen isim şüphesiz Kemal Sunal. Oynadığı roller, replikler insanların zihnini adeta nakşedilmiş gibi. Ne olursa olsun Türk toplumundaki kredisi hiç tükenmeyecek.

2. Tarkan

2. Tarkan

90larda Türk pop müziğinin şahlanmasıyla müzik sahnesine çıkan Tarkan'ın her albümü değil neredeyse her şarkısı hit oldu. Bir nesil onun şarkılarıyla dans etmeyi öğrendi. Klipleri efsane oldu. Megastar Tarkan'ın kredisi hiç tükenmez.

3. Türkan Şoray

3. Türkan Şoray

Yeşilçam'ın tartışmasız en önemli kadın oyuncusu. Akıllarda hep ''en güzel aşık olan kadın'' olarak kalacak olan Türkan Şoray'ın isminin geçtiği yerde kendine has bir ağırlığı ve saygınlığı göze çarpıyor. ''Al yazmalı'' Sultanın kredisi hiç tükenmeyecek.

4. Cem Yılmaz

4. Cem Yılmaz

Stand-upçı, komedyen, mizah ustası, karikatürist, yönetmen, senarist.... Dahası da var elbette. 10 parmağında 10 marifet. Stand-uplarla meşhur oldu ve çıtayı o kadar yükseğe taşıdı ki kendisi bile aşamıyor. Kredisi çok yüksek. Tek kusuru twitter hesabı. :(

5. Zeki Müren

5. Zeki Müren

3 kuşak onun şarkılarıyla efkarlandı. Eski sevgilisinin arkasından onun şarkılarıyla ağladı. Şüphesi Türk sanat müziğinin en önemli isimlerinden ve kredisi hiç tükenmeyecek. Yaşam tarzıyla, sesiyle, Türkçesiyle kısaca her şeyiyle toplum tarafından çok sevildi. Dertli gönüllere giren işte o Zeki Müren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bülent Ersoy

6. Bülent Ersoy

Kredisi asla tükenmeyen sanatçılardan olan Bülent Ersoy da hangi açıklamayı yaparsa yapsın, hangi davranışı sergilerse sergilesin bu ülkenin kredisi asla tükenmeyen ünlülerinden. Diva lakabını boşuna almamış.

7. Şener Şen

7. Şener Şen

Badi Ekrem'in Maho Ağa'sına, Vecihi'den Ziya'sına oynadığı her rolü efsane haline gelen, replikleri ardından ne kadar yıl geçse de unutulmayan ezberlenen bu büyük oyuncunun kredisi de hiçbir zaman tükenmeyecek. Yeri kolay kolay doldurulamayacaklar listesinin başında geliyor.

8. Münir Özkul

8. Münir Özkul

''Bak beyim!

Sana iki çift lafım var. Koskoca adamsın. Paran var, pulun var, herşeyin var. Binlerce kişi calışıyor emrinde. Yakışır mı sana ekmekle oynamak? Yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu, karda kışta sokağa atmak, aç bırakmak? Ama nasıl yakışmasın! Sen değil misin öz kızına bile acımayan, bir damlacık saadeti çok gören.

Anlamıyor musun beyim, bu çocuklar birbirini seviyor. Ama ben boşuna konuşuyorum. Sevgiyi tanımayan adama, sevgiyi öğretmeye çalışıyorum. Hıh, sen, büyük patron, milyarder, fabrikalar sahibi Saim Bey!

Sen mi büyüksün? Hayır, ben büyüğüm!

Ben, Yaşar usta!''

Büyük olan Münir Usta, itirazı olan yok sanırım.

9. Sezen Aksu

9. Sezen Aksu

Türk pop müziğinin temelini atan, neredeyse her vokalisti sonradan albüm yapan, söz ve besteleri için herkesin sıraya girdiği Sezen Aksu da kredisi asla tükenmeyeceklerden.

10. Barış Manço

10. Barış Manço

''Adam olacak çocuk''lar, her bayram sabahı onun şarkılarıyla erkenden kalktı. Şarkılarıyla televizyon programıyla bir neslin sevgilisi oldu. Uzun saçlarıyla yüzükleriyle kredisi hiç tükenmeyeceklerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Adile Naşit

Ülkemiz insanı birini sevdiği zaman ona sımsıkı sarılıyor asla bırakmıyor. Adile Naşit de onlardan biri. Yeşilçam'ın en sevilen anne karakterlerini canlandıran Adile Naşit her kuşağın en sevdiği kişilerden. Ne kredisi tükenir ne de dokunulmazlığı kalkar :)

12. İlber Ortaylı

12. İlber Ortaylı

Cahilsavar tarihçimiz İlber Ortaylı da kredisi kolay kolay tükenmeyeceklerden. Kimseye eyvallahı olmayan açıklamalarıyla engin tarih bilgisiyle ülkenin en çok sevilen insanlarından. Kredisi zor tükenir.

13. Mustafa Kemal Atatürk

Açıklama yapmaya gerek var mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1388
442
90
29
17
14
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mühendis Beğ

Bülent Ersoy'a katılmıyorum.

Seçil

B.Ersoyu sevenmi var da kredisi olsun,Kibir manyağı

Hasan Rıza Yetiş

Hande Yener yada Ece seçkin falan mı olmalıydı ? Bülent Ersoy'un ne kötülüğünü gördünüz

canjackk

Barış Akarsu da olabilirdi listede ama sanırım çoğunluk tarafından tanınmadığı için koymamışsınız.Bülent Ersoy'a katılmıyorum.