Görüş Bildir
Haberler
Türk Silahlı Kuvvetlerine Böcek Drone'lar Geliyor!

Türk Silahlı Kuvvetlerine Böcek Drone'lar Geliyor!

wepteknotek
17.10.2016 - 20:20

Türk Silahlı Kuvvetlerine Böcek Drone'lar Geliyor!

Kolluk Kuvvetlerinin zamanla kullanım alanlarına soktukları drone ’lar getirilen yeniliklerle ve teknoloji ile birlikte çok daha etkili silahlar haline dönüştürülebilecekler.

Drone ’lar , bundan sonra savaş alanlarındaki kilit rolü oynayan savunma mekanizması olmaya başaladılar. Bunun yanısıra bazı çalışmalar üstlenen Savunma Sanayi Müsteşarlığı , nano & çok rotorlu drone araştırmaları’nın bazı bilgilerini yayınladı. Bu bilgilerden yol izleyecek ilgili firmalar, kendilerinin bünyesindeki araç gereçlerle alakalı envanterleri müsteşarlığa bildirip aynı zamanda toplanan veriler üzerinden yola çıkılacak çalışmalarla nihai karar verilecek.

Gelenekselleşmiş mekanik tasarımsal sistemler’in yerine elektronik ve nanometre ölçülerinde çalışan sistemlere odaklanan savunma sanayisi, ihtiyaç duyulan kullanımı giderek yaygınlaşan drone ’lar üzerinde bazı değişikliklere gidecek.

Drone dendiğinde aklımıza boyutları büyük alan kaplayan araçlar geliyor olsa da savunma sanayi, boyu 15 cm ’nin ve 20 gramın altında nano drone prototipleri yapmaya başladı.

‘’ Böcek İHA ’’ olarak isimlendirilen bu araçlar , kolayca kamufle olup tespit edilmeleride zor bir yapıya sahip.

Çalışma sistemlerinden dolayı çıplak gözle görünmeleri’de zorlaşak olan bu Böcek insansız hava araçlarının bazı doğal koşullarda hiç görülemeyeceği ifade ediliyor.

Bu teknoloji harikası Böceklerden arama kurtarma, büyük engeller için çevre analizi, olay yeri inceleme, yakın gözetleme gibi özelliklerinden de faydalanılması beklenmekte.

Kaynak: http://www.wepteknotek.com/turk-silah...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın