Görüş Bildir
Haberler
Türk Kadınları Büyük Memelere Sahip

Türk Kadınları Büyük Memelere Sahip

06.01.2016 - 15:51

Türkiye’deki kadınların genellikle ırksal olarak büyük göğüslere sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, meme küçültme operasyonlarındaki yaş oranlarının gittikçe düştüğünü ve bu anlamda kendisine başvuran genç kızların gün geçtikçe çoğaldığını vurguluyor.

Büyük göğüslü genç kızlar ergenlik çağında depresyona girebiliyor!

17-18 yaşında birçok genç kızın meme küçültme operasyonu için kendisine başvurduğunu belirten Karabulut, bu hastaların ergenlik çağında bu yüzden depresyona girebildiklerine dikkat çekiyor. Bu sayının her geçen gün arttığını belirten Karabulut, artışın en büyük nedenlerinden birinin ise fast food tarzı gıda tüketimi ile doğru orantılı olduğunu vurguluyor. Bu tarz vakaları aileden onay alarak yaptığını belirten Karabulut, genç kızların psikososyal gelişimi için erken yaşta meme küçültme operasyonunun yapılmasının son derece önemli olduğuna değiniyor.

Memesi küçük olanlar ise abartılı boy istiyor

Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, en çok yaptığı operasyonlardan bir tanesinin de meme büyütme ameliyatları olduğunu söylüyor. Genellikle memesi çok küçük olanların abartılı boylarda isteklerde bulunduklarını söyleyen Karabulut, hastayı ikna edip hastaya uygun boyutlarda protezler uyguladığını ve bir süre sonra hastalarında kendisine hak verdiğini belirtiyor. Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, destek ve dolgu olmayan tişört sütyeni kullanan kişilerin ideal meme büyüklüğüne sahip olduğunun altını çiziyor.

Sağlık ve görüntü açısından “Meme Protezi”

Meme büyütme operasyonlarında protezden çekindikleri için yağ enjeksiyonu ile meme büyütmek isteyenlere protez ile büyütmeyi tavsiye ettiğini anlatan Karabulut, sağlık ve görüntü açısından da protezin daha iyi olduğunu açıklıyor. Meme protezlerinin yağ enjeksiyonlarına oranla daha düzgün bir meme şekli alabildiğini belirten Karabulut, yağ enjeksiyonlarından elde edilen memelerde hastanın ultrason veya mamografi yaptırdığı zaman dokuların görüntülenmesi konusunda sorun yaratabildiği ve dokuları maskelediğini söylüyor. Ayrıca yağ enjeksiyonu ile yapılan memelerde, zamanla enjeksiyonun farklı hacimlerde eriyebildiğinin de altını çiziyor. Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut sadece çok zayıf hastalarda yağ enjeksiyonlarını protez sonrası küçük rötuşlar için kullandığını vurguluyor.Operasyonlarda ABD’li FDA kurumunun onayından geçmiş protezlerin kullanılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Karabulut, bu standarttaki protezlerin son derece güvenli olduğunu belirtiyor. Yeni meme protezlerinin ömür boyu vücutta kalması amacıyla üretildiğini ve protezler arasında kalite farkının olduğunu, özellikle koheziv jel yani katı silikonla üretilen protezlerin ömür boyu memede kalabildiğini belirtiyor.

Kasın altına konumlanan protezler daha kalıcı

Meme büyütme yönteminde koltuk altı, meme başı ve meme altından protezi yerleştirebildiklerini anlatan Karabulut, hem sağlık hem de meme başındaki iz açısından hastalarına çoğunlukla meme altından protez yerleştirmeyi tercih ettiğini vurguluyor. Kasın altında kullandığı protezler sonucu hastalarda kalıcı çözümler oluştuğunu belirten Karabulut, bu ameliyatlara tek seferlik bir operasyon gözüyle baktığını anlatıyor.

“Eşlerinde meme protezi olduğunu anlamayan erkekler var”

Evlenmeden önce meme büyütme operasyonu geçirmiş hastalarının, evlilik sonrası protezlerini bile anlamayan eşleri olduğunu belirten Karabulut, protezlerin oldukça doğal olduğuna değiniyor. Eşlerin genelde proteze yapay olacak korkusu ile olumsuz yaklaştıklarını ama operasyon sonrası ise tepkilerinin çok olumlu olduğunu söylüyor.

Ameliyat sonrası 1 ay içersinde cinselliğe geri dönüş

Ameliyat sonrası hastalarının 4 ila 5 gün izin alarak iyileşebildiklerini, omuz hareketlerini hastanın bir hafta kadar kısıtladıklarını, ameliyat sonrası hastaya bant yerine ameliyat sutyeni giydirdiklerini açıklayan Karabulut, 3 hafta kadar bu sutyenin giyilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Yurtdışından gelen hastaların 4 günde evlerine dönebildiklerini söyleyen Karabulut, hasta için ilk 10 gün yıkanmanın yasak olduğunu açıklıyor. Hastaların cinsel hayatlarına ise 1 ay içersinde dönebileceklerini söylüyor.

Hamilelikte meme protezi olanlar daha şanslı!

Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, bebek emzirdikten sonra özellikle aşırı kilo alınıp verilmesine bağlı olarak hamilelik sonrası kadınların, meme dokusunun atrofiye yani erimeye uğradığını ve buna bağlı olarak memede çökme ve sarkmaların yaşandığını söylüyor. Ancak meme protezi olan kadınlarda protez, emzirme sonrası daha çökük ve sallanan bir görüntünün ortaya çıkmamasını engellediğini ifade ediyor. Karabulut ayrıca meme protezi olan kadınlarında emzirebildiklerinin altını çiziyor.

Meme estetiğini tercih eden hastalar nelere dikkat etmeli

Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, protez ameliyatlarında kullanılan malzemenin ucuz olmadığını, hastaların öncelikle bunu bilmesi gerektiğini, doktorlarını iyi araştırıp, canlı hasta örneklerini görmeleri gerektiğinin altını çiziyor. Operasyondan iyi sonuç bekleyen bir hastanın özellikle doktorunu tercih ederken, doktorunun tecrübesini ve akademik geçmişini iyi araştırması gerektiğini savunuyor.

Meme operasyonu sırasında karın germe işlemini de sıkça uyguluyoruz

Sık sık meme ameliyatları sırasında aynı operasyon içersinde karın germe ameliyatlarını da hastalarına uyguladığını belirten Karabulut, burada teknik beceri ve hızlı çalışmanın önemine vurgu yapıyor. Karın germe işleminden sonra hastanın 9-10 gün içinde işe dönebileceğini anlatan Karabulut, ameliyattan 1 ay sonra hastanın birçok şeyi rahatlıkla yapabileceğini belirtiyor.

Kaynak: http://www.mynet.com/haber/saglik/tur...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
4
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın