Görüş Bildir
Haberler
Türk-İş Başkanı Atalay Asgari Ücrette Kırmızı Çizgilerini Açıkladı

Türk-İş Başkanı Atalay Asgari Ücrette Kırmızı Çizgilerini Açıkladı

Emre Ordu
02.12.2022 - 11:03 Son Güncelleme: 02.12.2022 - 11:08

Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, asgari ücrette 7 bin 785 TL'nin kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. Atalay 'Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TRT Haber'de katıldığı programda konuşa Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete ilişkin değerlendirmede bulundu.

TRT spikeri Türk-İş'in yaptığı son araştırmaya göre, dört kişilik bir aile için 'açlık sınırının' 7 bin 785 TL olarak tespit edildiğini hatırlattı.

Türk-İş Başkanı Ergun Atalay da bu rakamın asgari ücrette kırmızı çizgileri olduğunu, daha altında bir teklifi kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı. 

Atalay '7 bin 785 liranın altındaki bir rakamı kabul etmemiz sıfır, kırmızı çizgimiz. Bu miktarın üzerine çıkmamız lazım. Gıda da artış yüzde 138. Neyin ne olduğunu biz A'dan Z'ye biliyoruz. Bunlar göz önünde bulundurulmalı ve öyle bir rakam bize getirilmeli' dedi.

İşte o açıklama 📹

Takvim belli oldu

Takvim belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma takviminin belirleneceği toplantı dün (1 Aralık) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay katıldı.

Görüşme sonrası takvimi açıklayan Atalay, asgari ücrette ilk toplantının 7 Aralık'ta, ikinci toplantının ise 14 Aralık'ta yapılacağını duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
41
12
5
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

abi anlamıyor musun. 10k olsa ne fark edecek. Oturup zam olayını konuşun, fiyatların yükselmemesi gerek deyin, işçilerimizin alım gücü düşük deyin... maaşı 2... Devamını Gör

Söyledim gitti

İşte alım gücünü arttıramadıkları için bir parmak bal çalacaklar. Yoksa hepsi farkında. Hükümet de çıkıp 20k oldu diyebilir fakat oluşacak rakamlardan çekind... Devamını Gör

seyduna

ahahaha :) bu da kendi kendine triplerde. sanki pazarlık ediyor havası veriyor. ne derlerse o olacak, sanki biz bu ülkede yaşamıyoruz. ve hala anlamadığınız... Devamını Gör

Emre Öztürk

senin hep çizgin var zaten. gizli akp'li