Görüş Bildir
Haberler
Turizm Bakanı Ersoy: 'Uygulanacak Kısıtlamalar Turistleri Kapsamayacak'

Turizm Bakanı Ersoy: 'Uygulanacak Kısıtlamalar Turistleri Kapsamayacak'

Ulaş
27.04.2021 - 13:12

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, perşembe günü başlayacak sıkı kapanmanın turistleri kapsamayacağını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkachenko'nun katılımıyla Antalya'da Ukrayna Turist Hakları ve Turizm Güvenliği Alt Çalışma Grubu Toplantısı düzenlendi. İki ülke heyetlerinin bulunduğu toplantının açılışında Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve Ukraynalı Bakan Oleksandr Tkachenko açıklama yaptı. 

Ersoy, yasaklardan turistlerin sorumlu olmayacağını aktararak şu ifadeleri kullandı:

“Perşembe akşamından itibaren uygulanacak kısıtlamalar turistleri kapsamayacak. Müze ve ören yerlerimiz onlar için açık olacak. Türkiye’de turist olmak avantajlı oluyor. Otellerimiz içerisinde Güvenli Turizm Sertifikasyonları var. Bu sene kriterleri 152’ye çıkardık. Daha fazla kural koyduk. Otellerin tamamı denetleniyor. Ayda en az 4 kere otellerimiz denetleniyor. 3 tanesi haber verilmeden denetleniyor. Türkiye genelinde turizm çalışanlarının hepsini aşılıyoruz. Mayıs sonuna kadar personel aşılanmış olacak. Geçen yıla oranla Türkiye turizm hizmetleri çok daha kontrollü ve daha sağlıklı olarak hizmet sunacak. Türkiye’ye tatile gelip ülkesine dönen turistlerde COVID bulunma ihtimali çok çok düşük çıktı. 10 binlerle ifade edilecek şekilde düşük çıktı. 10 bin üzerinde işletmenin Güvenli Turizm Sertifikasyonuna dahil oldu.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
56
24
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Semih Karakaş

Biz çıkalım isterseniz ülkeden tristler rahat rahat takılsın ülkede kendi ülkemizde mülteci konumunda yaşıyoruz amk şaka gibi 3 haftalık yasakta sanırım bunu... Devamını Gör

Baran

Allah'ım, kendi vatanımda yetimim. Bu nasıl saçmalık

Sıradan Biri

Turist dedikleri de araplar ve mülteciler. Soyunu ziktiklerim en çokta onlardan bulaşıyor virüs.