Görüş Bildir
Haberler
Turistik Doğu Ekspresi Turları Başladı! Doğu Ekspresi Turları Ne Kadar?

Turistik Doğu Ekspresi Turları Başladı! Doğu Ekspresi Turları Ne Kadar?

GNS
15.12.2021 - 19:04

Turistik Doğu Ekspresi turları koronavirüs pandemisi sebebiyle seferlerine ara vermişti. Gezmeyi sevenlerin en çok tercih ettiği son yılların popüler duraklarından biri olan Doğu Ekspresi geçtiğimiz yıl mart ayında turlarını durdurmuştu. Neredeyse 21 ay sonra tekrar seferlerine devam etme kararı alan Doğu Ekspresi gezginleri sevindirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ankara'dan Kars'a giden treni bizzat uğurladı. Peki turistik Doğu Ekspresi turu ne kadar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezmeyi seven en çok dikkatini çeken ve geçtiğimiz yıllarda en popüler duraklardan biri olan Ankara-Kars arası bir rota izleyen Doğu Ekspresi tren turları yeniden başladı. Pandemi dolayısıyla durdurulan seferler 21 ay sonra yeniden faaliyete geçiyor. Turların başlamasına sevinenler araştırma içerisine girdi. Peki Doğu Ekspresi turu ne kadar? Doğu Ekspresi turu kaç TL? İşte detaylar...

Doğu Ekspresi Turlara Başladı

Doğu Ekspresi Turlara Başladı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. tarafından turizme katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Turistik Doğu Ekspresi, koronavirüs salgını nedeniyle seferlerine geçen yıl mart ayında ara verdi. Seyahatseverlerin merakla beklediği Doğu Ekspresi, yaklaşık 21 ay sonra seferlerine yeniden başladı. Bugünkü sefer öncesi Ankara Tren Gar'ında uğurlama töreni düzenlendi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile davetliler katıldı.

Dünyaya Tanıtacağız

Dünyaya Tanıtacağız

Bakan Karaismailoğlu, Turistik Doğu Ekspresi'nin Türkiye'nin saklı güzelliklerini ve zenginliklerini çok daha konforlu şekilde dünyaya tanıtmak üzere yola çıktığını söyledi.

Mola Bitti

Mola Bitti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Turistik Doğu Ekspresi'nin Türkiye'nin saklı güzelliklerini ve zenginliklerini çok daha konforlu şekilde dünyaya tanıtmak üzere yola çıktığını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, seferlere koronavirüs nedeniyle ara verdiklerini anımsatarak, 'Bugün Turistik Doğu Ekspresi'nin bu zorunlu molasını bitiriyoruz. Çok şükür aşılama çalışmalarında yakaladığımız hızla, tedbiri de elden bırakmadan Turistik Doğu Ekspresi'ni ülkemizin güzelliklerini tanıtmak üzere tekrar raylara döndürüyoruz. Turistik Doğu Ekspresi, bize tarihimizi ve kültürümüzü hatırlatmak, inci tanesi gibi Anadolu'ya serpilen dünya güzeli köylerimizi, kasabalarımızı tanıtmak için yeniden yollara düşüyor. Ankara'dan Kars'a uzanan bir serüven var.

Anadolu'nun eşsiz tarihi ve coğrafyasında geçen bir yolculuk. Turistik Doğu Ekspresi, bin 300 kilometrelik parkurunu yaklaşık 31,5 saatte tamamlıyor ve hem vatandaşlarımıza hem de ülkemize gelen konuklarımıza eşsiz bir gezi ve manzara şöleni sunuyor' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğu Ekspresi Rotası

Doğu Ekspresi Rotası

Bakan Karaismailoğlu ayrıca Turistik Doğu Ekspresi'ne gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Turistik Doğu Ekspresi Kars'a hareket etti. Bakan Karaismailoğlu da Elmadağ durağına kadar gitmek için trene bindi. Tren sırasıyla Ankara, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum'dan geçerek Kars'a ulaşacak.

Doğu Ekspresi Turu Fiyatları Ne Kadar?

Doğu Ekspresi Turu Fiyatları Ne Kadar?

Doğu Ekspresi bilet fiyatı 1300 TL'den satılıyor. Aynı kompartımanda iki kişi seyahat edilirse tren bileti fiyatı kişi başı 650 TL'ye iniyor. Doğu Ekspresi pulman bilet fiyatı ise kişi başı 68 liradan satılıyor..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
6
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gezginilla

Merhabalar, biz deturistik doğu ekspresi treni ile Kars'tan Ankara'ya yolcuk yaptık ve 2022 yeni yılı trende kutladık. Doğu ekspresi turu ile alakalı tüm bil... Devamını Gör