Görüş Bildir
Haberler
Tüp Bebekte Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?

Tüp Bebekte Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?

Şebnem Sucu
04.04.2022 - 11:03

Tüp bebek tedavisinin son aşamalarına gelindiğinde pek çok anne-baba adayı tüp bebekte gebelik testi ne zaman yapılır bu sorunun cevabını öğrenmek ister. Hamilelik ilk olarak kanda daha sonra idrarda ortaya çıkar. Bu nokta da erken bir dönemse hamilelik gerçekleşmesine rağmen test negatif bir sonuç verebilir. Yanılgılara uğramamak adına gerçek sonuçlara ulaşmak için bir müddet beklemekte fayda bulunur. Peki, tüp bebekte gebelik testi ne zaman yapılır? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüp bebek tedavisinin en son aşamasında embriyo transferi yapılır. Bu aşamanın ardından gebelik testi yapılmakta ve tedavinin sonucu alınmaktadır. Transferden sonra gebelik testine kadar zor günler geçer. Rahim içine yerleşen embriyonun rahme tutunması, çoğalan hücrelerin beta-HCG hormonu olarak bilinen hamilelik hormonunu salgılaması bu bağlamda hormonun anne kanında varlığına ulaşılabilmesi için belli bir süre geçmelidir. Öyleyse tüp bebekte gebelik testi ne zaman belli olur? İşte tüm detaylar…

Tüp Bebekte Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?

Tüp Bebekte Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?

Tüp bebekte gebelik testi, embriyo transferinden 12 gün sonra yapılır. Hamilelik hormonunun anne kanına geçmesi için 12 gün beklemek gerekir.  Gebelik ister tüp bebekle isterse de normal yollara gerçekleşmiş olursa olsun her iki durumda da iki yöntem uygulanabilir. Bilindiği üzere bunlar idrar ve kan testidir. Ancak idrar testi tüp bebek tedavisinde alınan hormonlar, ilaçlar vs. gibi durumlardan dolayı yanlış sonuçlar verebilir. En güvenilir sonuçlar kan testi ile belirlenir. 12 günden önce yapılan testler doğru sonuçlar vermeyeceğinden dolayı erken test yaptırmak bazen gereksiz yere üzücü sonuçlarla karşılaşmanıza neden olabilir.

Gebelik Hormonu Kaç Olmalıdır?

Gebelik Hormonu Kaç Olmalıdır?

Beta HCG hormonu, döllenmeden sonra plasenta aracılığı ile salgılanan bir hormondur. Döllenmeyi takiben yaklaşık 10-12 gün sonra kanda HCG yüksek seviyelerde saptanır ve birkaç gün sonra da idrar testi ile sonuç alınabilir. Kan testindeki ele alınan değerler gebeliğin kaçıncı haftasında olunduğunu da gösterir. 

Gebeliğin olması halinde hormon değerinin 50 üzerinde olması gerekir. Değerin 0 olması hamileliğin olmadığı anlamına gelir. Ancak beta HCG hormonu bazen boş ve dış gebeliklerde de yüksek seviyelerde görülebilir. Bu nokta da kan testinde hormonun yüksek çıkmasının üzerine hemen ultrason ile takibi gerekir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın