Görüş Bildir
Haberler
Tunceli'deki Kazılarda 13 İnsana Ait Kafatası Bulundu

Tunceli'deki Kazılarda 13 İnsana Ait Kafatası Bulundu

Ulaş
16.04.2015 - 01:45
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dersim olayları sırasında öldürüldüğü ileri sürülen 24 kişiye ait toplu mezar bulunduğu iddiası üzerine dün başlatılan ve bugün gün boyu devam eden kazı çalışması tamamlandı. Kazılarda 13 kafatası, kemik parçaları, boş mermi kovanları ve iki mühür bulundu.

Canan ve Baran ailelerine mensup 24 kişiye ait toplu mezar bulunduğu iddiaları üzerine Hozat'ın Karabakır köyü Sekesure mevkisinde dün sabah saatlerinde başlatılan ve Hozat Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve adli tıp kurumu uzmanlarının görev aldığı, jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında yapılan kazı çalışması akşam saatlerinde sona erdirildi.

Ailelerin avukatı Cihan Söylemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile bireylerinin gösterdiği alanda uzman ekipler tarafından yapılan kazı çalışmanın tamamlandığını belirterek, 'Kazılarda bütünlük arz eden 13 kafatası, yüzlerce kemik parçaları, boş mermi kovanları, cep aynaları, üzerinde ‘Hasan' ve ‘Halil' yazılı iki mühür bulundu' dedi.

Kazıda çıkarılan kafatası, kemik ve eşyaların Hozat Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Ekibi tarafından fotoğraf ve kamera kaydı yapıldıktan sonra numaralandırıldığını aktaran Söylemez, kazıda bulunanların incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini söyledi.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0