Görüş Bildir
Haberler
Tuna Nehrinin Üzerinden Geçtiği 6 Avrupa Şehri

Tuna Nehrinin Üzerinden Geçtiği 6 Avrupa Şehri

Boki 13
20.07.2015 - 11:17 Son Güncelleme: 20.07.2015 - 22:35

İşte o şehirler

Genel olarak 3 havzaya bölünmüş olan Avrupa'nın en büyük ikinci nehri olan ve Almanya'nın Kara Orman bölgesinden Karadeniz'e dökülene kadar geçtiği 6 Avrupa şehri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Almanya - Ulm

1. Almanya - Ulm

Stuttgat'a 90 km uzaklıktaki bu şehir Tuna Nehri'nin başlangıç noktasıdır.Tarihsel ve geleneksel olarak Ulm Bağımsız İmparatorluklar şehridir. Albert Einstein'in de doğum yeri olmasından dolayı Uluslararası üne sahip bir şehir olmuştur.Ayrıca gotik mimari stilinde yapılmış dünyada en yüksek merkezi kule olan 'Ulm Munster' bu şehrin sınırları içerisindedir. 2. Dünya savaşı sonrası büyük hasar gören tarihi binaların büyük kısmı restore edilmiştir.Tuna Nehri buradan Viyana'ya doğru uzanırken Stuttgart ve Munih şehirlerinin ortasından geçer.Nehrin %7'lik kısmı bu ülke toprakları içerisindedir.

2. Avusturya - Viyana

2. Avusturya - Viyana

Tuna nehrinin 2. durağı ve Avusturya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Bu tarihi kent Tuna Nehri'nin güneyine kuruludur.Tuna Nehri bu havzada ki adalar nedeniyle birçok kola ayrılmış durumdadır.Tuna buradan Bratislava'ya devam etmektedir.Tuna Nehrinin %10'luk kısmı bu ülkede yer almaktadır.

3. Slovakya - Bratislava

3. Slovakya - Bratislava

Hem Macaristan hem de Avusturya sınırında yer alan bu şehir Slovakya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Tuna Nehrine kıyısında yer alan tek Slovak şehridir.Dünya üzerinde bu şekilde iki devlet ile sınıra sahip olan 2. dünya başkentidir.Tuna Nehri buradan Budapeşte'ye doğru seyahatini devam ettirmektedir.Tuna Nehri'nin %5,9'luk kısmı bu ülke toprakları içerisinde yerini almaktadır.

4. Macaristan - Budapeşte

4. Macaristan - Budapeşte

Tuna Nehri'nin iki yakasında Budin ve Peşta bölgelerinin birleşmesiyle oluşmuş Macaristan başkentidir. Şehrin batı yakasında ki Buda kalesi tarihi semtlere uzanır. Tuna buradan güneydeki Belgrad'a devam etmektedir. Tuna Nehri'nin %11,6 lık bölümü bu ülke sınırları içerisinde yer alır.

5. Sırbistan - Belgrad

5. Sırbistan - Belgrad

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı tamamen dolaşıp daha sonra Bulgaristan'a uzanan bu nehre Sırplar 'Sava' ismini vermişlerdir. Fakat 'Sava' olarak adlandırdıkları bu nehir Tuna Nehri'nin ayrılmış olan 3 havzasından biridir. Bu nehrin uzunluğu yaklaşık 990 km olup havzası 95.719 km2'dir. Tuna nehri ile Belgrad'ın ortasında birleşen bu havza, Belgrad'a ulaşmadan önce batıda Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek ve Sırbistan olmak üzere 4 ülkenin sınırlarından geçer.Tuna Nehri buradan Bükreş'e doğru devam etmektedir.Tuna Nehri'nin %10,2'lik bölümü bu ülke içerisinde yer alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Romanya - Bükreş

6. Romanya - Bükreş

Tuna Nehri'nin en son duraklarından biri olan bu şehir Romanya'nın başkentidir. Bükreş,Romanya ovasının ortasında yer alan ve Tuna Nehri'nin kolu olan Dambovita kıyısına kurulmuştur. Uzun süre Osmanlı Devletinin de egemenliği altında kalmış bu bölge Avrupa'nın tarihi şehirlerindendir. Şehrin sembollerinden olan Bükreş Kalesi, özellikle Eflak Devletinin başkenti olan Tirgovişte'yi Osmanlılara karşı korumak için III.Vlad Tepeş yani bilinen ismi ile Kazıklı Voyvoda tarafından yaptırılmıştır. Bulgaristan ve Romanya'nın sınır çizgisine yakın bir şekilde Karadeniz'e doğru devam etmektedir. Tuna Nehri'nin en büyük bölümü %29 oran ile bu ülke toprakları içerisinde yer almaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
26
10
10
10
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın