Görüş Bildir
Haberler
Tümdengelim Çıkarım Testine Göre Ne Kadar Sherlock Holmes'sun?

Tümdengelim Çıkarım Testine Göre Ne Kadar Sherlock Holmes'sun?

Easterling
23.07.2022 - 13:11

Sadece gerçekten Sherlock Holmes gibi düşünüyorsan bu testi geçebileceksin! 

Hazırsan başlayalım! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Beş kazıcı, 5 metrelik hendeği 5 saatte kazabiliyor. 100 metrelik hendeği 100 saatte kazmak için kaç kazıcı gereklidir?

2. 17. katta oturan biri var. Sadece yağmur yağdığında veya bir komşusu onunla asansöre bindiğinde asansörü kendi oturduğu kadar götürebiliyor. Diğer tüm durumlarda, asansöre binip 9. kata çıkıyor ve yolun geri kalanını yürüyerek çıkıyor. Sence neden?

3. Bir sıcak hava balonu sürekli güneyden esen rüzgarla hareket ediyor. Bu balonun sepetindeki bayraklar hangi yöne doğru dalgalanır?

4. Diyelim ki şu an gece yarısı ve yağmur yağıyor, 72 saat sonra güneşli bir hava bekleyebilir miyiz?

5. Babam 31 yaşındayken ben 8 yaşındaydım. Şimdi babam yaşı benim yaşımın iki katı. Ben şu an kaç yaşındayım?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Büyükelçi kısa bir süreliğine elçilik dışına çıkıyor ve o yokken ertesi gün elçilikte sergilenecek olan bir zümrüt eşya çalınıyor. Sence bu şüphelilerden hangisi yalan söylüyor?

6. Büyükelçi kısa bir süreliğine elçilik dışına çıkıyor ve o yokken ertesi gün elçilikte sergilenecek olan bir zümrüt eşya çalınıyor. Sence bu şüphelilerden hangisi yalan söylüyor?

7. Marchello ve Enzo, barda kokteyl içen iki iş ortağıdır. Marchello bir kokteyl, Enzo ise bu sürede beş kokteyl içiyor. Atıştırmalık da sipariş ediyorlar. Marchello altı ve Enzo ise üç tane zeytin yiyor. Sonuç olarak, sadece Marchello zehirleniyor. Zehir sence neredeydi?

8. Son olarak yine bir cinayet! Amerika'da geçen bu olayda mağdur, bir geliştirme şirketinin muhasebecisi. Kendi ofisinde bıçakla öldürülmüş bir halde buluyor. Polis cesedi incelerken elindeki hesap makinesinde 2208 sayısını yazdığını görüyor. Katil sence kim?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen tam bir Sherlock'sun!

Soruların neredeyse tamamını ya da belki de gerçekten tamamını bildin. Tümdengelimle çıkarıp yapma konusunda oldukça başarılısın. Tebrikler!

Biraz zorlasan senden Sherlock olur!

Soruların neredeyse yarısını bildin. Tümdengelim ile çıkarım yapma konusunda fena sayılmazsın. Akıl yürütme konusunda yine de biraz kendini geliştirmen lazım.

Senden maalesef Sherlock olmaz!

Soruların büyük bir kısmını bilemedin. Tümdengelim ve çıkarım konusunda oldukça yetersizsin. Dr. Watson belki olur ama Sherlock kurtarmaz valla!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
96
31
29
26
14
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Baş boş

Rüzgar balonu kendi kadar hızlı hareket ettiremez. Balon rüzgara göre daha yavaş kalacağı için rüzgar balonda hissedilir. Cevap kuzey olmalıydı.

Mert Soylu

bi tane tümdengelim sorusu yok.

Neyirrcnm

Ya bu muhasebeci ölürken 2208 yazmayı düşünebiliyor da ben OTURURKEN NİYE DÜŞÜNEMİYORUM ?? Biraz mantık yani ölürken nasıl düşünüyo bunu