Görüş Bildir
Haberler
Tüketici Dernekleri Federasyonu: 'Maskenin Maliyeti En Fazla 25 Kuruş, Satış Fiyatı da En Fazla 50 Kuruş Olmalı'

Tüketici Dernekleri Federasyonu: 'Maskenin Maliyeti En Fazla 25 Kuruş, Satış Fiyatı da En Fazla 50 Kuruş Olmalı'

Tüketici Dernekleri Federasyonu dağıtımı yılan hikayesine dönen ve en son tavan fiyat olarak 1 liradan satılmasına karar verilen maskelerle ilgili açıklama yaptı. Maskenin üretim maliyetinin en fazla 25 kuruş olduğu belirtilen açıklamada, satış fiyatının 50 kuruştan fazla olmaması gerektiği kaydedildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Vekili, Gıda ve Sağlık Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, tavan fiyatı 1 lira olarak belirlenen maskelerle ilgili açıklama yaptı. Ücretsiz maske dağıtımının devam etmesi gerektiğinin altını çizen Vargı, bir maskenin ise en fazla 50 kuruşa satılmasını söyledi.

'Aylık maske masrafı 300 lirayı bulacak'

Sinan Vargı, 'Korona virüs salgını nedeniyle işsiz kalan, artan fiyatlar altında ezilen insanımızın sırtına bir de paralı maske yükü eklendi. 4 kişilik bir ailenin günlük maske ihtiyacı en az 4 maskeden ayda 120 maske ediyor. Okullar açıldığında ve ailenin tüm fertleri çalıştığında ise bu ihtiyaç günde 10 maskeye kadar çıkacak, bu da dört kişilik bir ailenin maske giderinin 300 liraya çıkmasına yol açacak' dedi.

"Halkımızın sırtına bir yük daha eklendi"

"Halkımızın sırtına bir yük daha eklendi"

Maske üretim maliyetinin 25 kuruşu geçmediğini anlatan Vargı, şunları kaydetti:

'Gönüllü olarak üretim yapan sivil toplum kuruluşları ve hastanelerde de 15-20 kuruş arasında bir maliyetten söz ediliyor. Basında yer alan haberlere göre, Sivas Halk Eğitim Merkezi, piyasada karaborsa yaklaşık 5 liraya satılan maskeleri 18 kuruşa mal ederek sağlık ocakları ve hastanelere bağışlıyor.  Manisa Şehir Hastanesi ise gönüllülerden oluşturduğu bir ekip ile 15-20 kuruş arasında maliyet çıkartıyor. Bir liralık bu fiyat zaten işsizlikten, hayat pahalılığından sıkıntı içinde olan halkımızın sırtına bir yük olarak eklendi. Mayıs ayı başında açlık sınırı olarak tabir edilen dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı 2 bin 374 TL idi, şimdi buna 300 lira maske parasının da eklenmesi gerekecek'

Sağlık ocakları ve eczanelerden ücretsiz maske dağıtımına devam etmesi gerektiğinin altını çizen Vargı, 'Para ile toptan paket satışlarda ise maliyeti 25 kuruş olan maske en fazla 50 kuruşa satılmalı. Elli maske alan bir tüketicimiz 50 lira yerine 25 lira ödemelidir' dedi.

Altaylı: "50 adet maskeyi eczaneden 250 TL'ye aldım"

Altaylı: "50 adet maskeyi eczaneden 250 TL'ye aldım"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan Habertürk yazarı Fatih Altaylı dünkü yazısında eczaneden aldığı 50'lik maskeye 250 TL ödediğini anlattı. Altaylı'nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

'Devlet maske dağıtmayı beceremediğini geç de olsa kavrayıp, maske satışını serbest bırakınca ertesi gün hemen eczaneye gittim.

Maksadım bir kutu maske almak.

Çünkü evde maske kalmamış, işe gidebilmek için ya kullanılmış kağıt maskeleri yıkamak için bir yöntem bulmam gerekecek ya da yenisini almam.

“Bir kutu maske” dedim.

Eczacı sordu “10’luk paket mi, 50’lik kutu mu?”

10’luk paket kime yeter, 50’lik kutu istedim.

Ödeme için kasaya geçtim.

Barkodu okuttu kasadaki genç.

“250 TL” dedi.

Sadece maske aldım dedim.

“Evet Fatih Abi, maske bu fiyat” dedi.

Ağzımdan istemsizce “Yuh” nidası çıktı.

“Haklısın Fatih Bey, biz de müşteriye söylerken utanıyoruz. Ne yazık tanesi 5 liraya geliyor. Üzerine kâr bile koymadan satıyoruz” dedi.

“Bari tellisi olsun, ipi de kopmasın” dedim.

Kredi kartını uzattım.

Satış yasağı gelmeden önce bile 200 TL’ye almıştım aynı maskeleri.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
6
5
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

çomarlar başlamışlar sosyal medya da çemkirmeye. 1 tl lik maskeyi 40 tl ye alıyordunuz nankörler diye. elin conisine bedava yollayıp biz neden para ödüyoruz ... Devamını Gör

öti öti

Maskeyi ücretsiz dagitmayi beceremediler ama milleti kaziklamakta üstlerine yok. Bunlarin ahi-vahi para.

Holyknowledge

Tavan fiyat 1 tl zaten.Eczaneler isterse 5 kuruşa bile satabilirler.Üretim maliyeti 25 kuruşsa ve diğer eczaneler 1 tl'den satıyorsa mutlaka 50 kuruştan da s... Devamını Gör

Napcan adımı

Hacım sen iyi misin? Zaten üretimi yapan şirketler tavan fiyata veriyo eczanelere. Eczaneler nasıl 5 kuruşa satsın? Sanıyorum bu konuda bilgi sahibi değilsin... Devamını Gör