Görüş Bildir
Haberler
TTB'den Erdoğan'a Yanıt: 'Her Alanda Söz Söylemeye Devam Edeceğiz'

TTB'den Erdoğan'a Yanıt: 'Her Alanda Söz Söylemeye Devam Edeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef aldığı Türk Tabipler Birliği'nden yanıt geldi. Yapılan yazılı açıklamada Toplumun ve hekimlerin sağlığı için her alanda söz söylemeye devam edeceğiz' denildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin kapatılması için çağrı yaptığı Türk Tabipler Birliği geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da hedefindeydi. TTB'nin yeni seçilen başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı 'terörle iç içe' diyerek hedef alan Erdoğan, 'çoklu baro' benzeri bir düzenlemenin Türk Tabipler Birliği için de gerçekleştirileceğini belirtmişti.

"Güçlünün değil haklının yanındayız"

"Güçlünün değil haklının yanındayız"

Türk Tabipler Birliği Erdoğan'ın ifadelerine yazılı açıklamayla yanıt verdi. Salgının tüm yıkıcılığı ile sürdüğü belirtilen açıklamada 'Türk Tabipleri Birliği, başından beridir Covid-19 pandemisinde hükümetin aksine topluma gerçekleri anlatan; sağlıkta dönüşüm programının eksikliklerini ortaya çıkaran; şehir hastaneleri konusunda gerçekleri söyleyen ve bu söyledikleri Sayıştay raporlarında doğrulanan; meslektaşlarının sorunlarına tercüman olan; sağlık alanında kamuoyunun ve hekimlerin en güvendiği kurumlardan birisidir. Ancak üzülerek görmekteyiz ki, Türk Tabipleri Birliği son dönemlerde bilinçli olarak bir karalama ve algı operasyonu ile hedef gösterilmeye çalışılmaktadır. Belirtmek isteriz ki, Türk Tabipleri Birliği kendini güçlü görenlerin değil haklının yanında olmuştur, olmaya devam edecektir'  denildi.

"İşkenceyle mücadele bir hekim için ayıp değil, onurdur"

"İşkenceyle mücadele bir hekim için ayıp değil, onurdur"

Türk Tabipler Bilriği'nin yeni başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı

İçeriğin Devamı Aşağıda

26-27 Eylül 2020 tarihlerinde yapılan seçimle TTB Merkez Konsey Başkanı seçilen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın işkenceye karşı gerek Türkiye'de gerekse de uluslararası alanda çalışmalar yapan bir bilim insanı olduğu belirtilerek 'Hekimliğin olmazsa olmazı işkenceyle mücadele ve insan hakları mücadelesi bir ayıp değil her hekim için onurdur. Bu onurlu tutum TTB ve hekimlik tarihinde hep olmuştur, olacaktır' denildi.

'Bugün ülkemiz sağlık ortamı, vatandaşı müşteri, hastaneleri ticarethane olarak gören sağlık politikaları sonucu iflasın eşiğine gelmiştir' diyen TTB, hekimlerin çok sayıda sorunu bulunduğuna işaret ederek 'Eğer bunları dile getirmek siyaset yapmaksa evet biz sağlıklı bireyler ve sağlıklı toplumların yani 'sağlıklı olma halinin' siyasetini yapacağız' ifadelerine yer verdi.

"Sağlığımıza, demokrasimize ve emeğimize sahip çıkacacağız"

"Sağlığımıza, demokrasimize ve emeğimize sahip çıkacacağız"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

'Bizim gündemimiz 2020 Sayıştay raporlarında da açıklıkla belirtilen ve yıllardır söylemiş olduğumuz gerçeklikleri ortaya çıkartan şehir hastanelerine ait raporları anlatmak olacaktır. Bizim gündemimiz her geçen gün giderek artan emek sömürüsünü, ağır çalışma koşullarımızı anlatmak olacaktır. Bizim gündemimiz her geçen gün nasıl tükendiğimizi, eksildiğimizi anlatmak olacaktır. Bizim gündemimiz eğitim hakkında yaşanan ihlalleri, tıp ve asistan eğitimindeki sorunları anlatmak olacaktır. Bizim gündemimiz her geçen gün yok edilmeye çalışılan mesleki onurumuzu ve etik değerlerimizi savunmak olacaktır. Bizim gündemimiz öğrencisinden akademisyenine, aile hekiminden uzmanına, intörnünden asistanına kadar hekimlerin yaşadıkları sorunları ve bunlara karşı çözüm önerilerimizi sunmak olacaktır. Bir kez daha hatırlatıyoruz: Sağlık sadece hastalığın ve sakatlığın olmayışı değil aynı zamanda fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Bu bilinçle toplumun ve hekimlerin sağlığı için her alanda söz söylemeye devam edeceğiz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
32
10
7
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bi hükümet düşünün ki ülkedeki bütün odalarla birliklerle kurumlarla ve dahi bütün dünyayla kavgalı olsun.

SU

Dilerim ki en kısa zamanda o eleştirdiği doktorların eline düşsün!

oleyy

korkarım ki üzerlerindeki baskılar artarak devam edecek