Görüş Bildir
Haberler
TTB Başkanı Fincancı'ya, Erdoğan'a Hakaretten Para Cezası

TTB Başkanı Fincancı'ya, Erdoğan'a Hakaretten Para Cezası

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik başbakanlığı döneminde sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşım yaptığı gerekçesiyle 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi eylemleri sırasında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur’un davasında karar çıktı.

Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Şebnem Korur ve taraf avukatları katıldı.

"Suçlamaları kabul etmiyorum"

"Suçlamaları kabul etmiyorum"

Birçok sivil toplum örgütü temsilcisinin takip ettiği bugünkü duruşmada Fincancı, savcının mütalaasına karşı savunma yaptı. 'Daha önce de belirtmiştim. Ortada bir hakaret değil, hakikat var' diyen Fincancı, şunları ifade etti:

'Çünkü 15 Haziran 2013'te, bu tweeti attığım dönemde, Türkiye'de Gezi sürecinde 8 insanı kaybetmiştik, 10'un üzerinde insan görme yeteneğini yitirmişti. Binlerce insan ciddi bir biçimde yaralanmıştı. O dönemde Türkiye İnsan hakları Vakfı (TİHV) başkanıydım. Aynı zamanda İstanbul'da sağlık sorunu yaşayan insanların tedavisine katkı sunmak üzere tabip odalarının oluşturduğu gezici revirlerde görevliydim. İTO'nun revirlerinde görev yaparken kolluk görevlileri, doğrudan revirin içerisine hedef gözetilerek gaz fişekleri attı. İnsanların tedavi edildiğini görüyorlardı, o kadar yakın mesafeden atıldı. Hemen birkaç gün önce dönemin Başkakanı 'Emri ben verdim, polisimiz destan yazdı' dedi. Polisin görevi insanları yaralamak, öldürmek, kör etmek değildir. Bu nedenle beraatımı talep ediyorum.' 

Fincancı savunmasında suçlamaları kabul etmediğini belirttikten sona da 'Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Bunun sonucunda ceza çıkarsa onu da kabul etmiyorum. Dolayısıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da kabul etmiyorum' dedi.

"Bir yıllık gaz stoku 20 günde tükendi"

"Bir yıllık gaz stoku 20 günde tükendi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ardından Avukat Meriç Eyüboğlu, müvekkilinin o dönemde TİHV Başkanı olduğunu, aynı zamanda ve adli tıp uzmanı olduğunu söyledi.  

Eyüboğlu, 'Fincancı, uluslararası ölçekte bilinen bir bilim insanıdır ve olaylara tanıklık etmiştir. Uzmanlık alanı işkencedir ve uluslararası alanda da bu konuda çalışmaktadır. BM'nin İstanbul Protokolü'nü hazırlayan ekibin içerisindedir. Bunları müvekkilimin bilim insanı olduğunu anlatmak için değil, bilimsel olarak tüm bunların tanığı ve gözlemcisi olduğunu söylemek için belirtiyorum. 2013'te atılmış bir tweetten yargılanmaktayız. Aynı dönemdeki tweetlerden belki başka zaman da karşınıza çıkacağız. 2013'te tweeten atıldığı o dönem hak ihlalleri raporları var. Müvekkilimin bahsettiği ölümler tüm bu raporlarda yer almaktadır. Aynı zamanda dönemin Meclis Başkanı Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kabul edilmiş ve özür dilenmiştir. Af Örgütü, bir yıllık gaz stoklarının 20 günde tükendiğini raporlamıştır' şeklinde konuştu.

Eyüboğlu, 'Mütalaaya katılmıyoruz. Müvekkilim gerçekten söz etmiştir ve gerçeği söylemek hakaret olamaz. Dönemin Başbakanı, polise talimatı kendisinin verdiğini zaten beyan etmiştir. O zaman bu tabloda bu tweetin neresi suçtur? 'Katliam' sözcüğü mü suçtur' diye sordu. Eyüboğlu Fincancı'nın beraatını talep etti.

"Para toplayamaya çalışıyorlar"

Savunmaların ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Fincancı hakkında 354 günlük adli para cezasının günlük 20 TL’den hesaplanarak 7 bin 80 lira para cezası verilmesine karar verdi. Duruşma sonrası Fincancı, “Parasız kaldılar malum onunlar için para cezaları daha önemli. Artık bizi hapse koymak yerine para cezası vererek para toplamaya çalışıyorlar” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
23
12
6
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
V for Valkyr

Erdoğan ve Akp'liler de 7 sene önceki Fetö övgüleri nedeniyle hesap versin.

gny

kandırılan...:))) daha ne kadar eziyet edeceksin halka......

Kunti kunti

Ağzına ve yüreğine sağlık ne söyledi isen