Görüş Bildir
Haberler
TSK'ya Katar'daki Dünya Kupası İçin Tezkere

TSK'ya Katar'daki Dünya Kupası İçin Tezkere

Emre Ordu
05.10.2022 - 17:54 Son Güncelleme: 06.10.2022 - 00:05

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Katar'da Dünya Kupası Kalkanı Harekatı kapsamında 6 ay süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Katar'da 'Dünya Kupası Kalkanı Harekatı' kapsamında 6 ay süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Tezkerede, 'Dünya Kupası Kalkanı Harekatı, 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonunun başarılı ve güvenli şekilde gerçekleştirilmesi için organizasyonun güvenliğini etkileyebilecek başta terörizm olmak üzere çeşitli tehdit unsurlarına karşı Katar sınırları, kara, hava ve deniz yetki alanlarında gerekli tedbirlerin Katar ve katılımcı ülkeler tarafından müştereken teşkil edilecek Görev Kuvveti vasıtasıyla alınması suretiyle icra edilecektir' ifadesi kullanıldı.

Daha önce de stadyum ve otellerdeki güvenlik operasyonlarına yaklaşık 3 bin polisle destek sağlanması kararı alınmıştı.

Organizasyona; Amerika, Fransa, İngiltere ve Pakistan da asker göndererek destek verecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
29
9
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Sevinc

Turk askerini arablarin ayak islerine kullanıyorlar nerde hani o vatan millet sevdalisi AKP li troller ? Turk askerinin kafasına çuval gecirdiklerinde muzik... Devamını Gör

Güçlü ordu demek tecrübe demek, farklı coğrafyalarda operasyon yapabilme ve yürütebilme demek. O sebepten çok değerli buluyorum.

güney Bati

Devlet kasasını dolduruyor, karşısında da askerini siper ediyor olası terör eylemlerine ve güvenliğe! Özel bir şirket bu kalifiyede insan gönderse en az 10 ... Devamını Gör