Görüş Bildir
Haberler
Trabzonspor'un Yeni Evinin Kaba İnşaatı Tamamlandı

Trabzonspor'un Yeni Evinin Kaba İnşaatı Tamamlandı

Batuhan
06.08.2015 - 12:18

Trabzonspor'un yeni evi olacak, Türkiye'nin denize dolgu alanına yapılan ilk stadının kaba inşaatı tamamlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Stadın üzerini kapatacak Türkiye'nin kendini temizleyen ilk çatı sisteminin ise çelik iskeleti tamamlanmak üzere. Trabzonspor'un birçok başarıya imza attığı şehrin merkezinde, şu anda adeta binalarla kuşatılmış durumda olan Hüseyin Avni Aker stadyumu ise yeni stadın açılmasıyla sessizliğe bürünecek ve tarihteki yerini alacak.

Trabzonspor Kulübü'nün 24 Kasım 2013 yılında temeli atılan yeni stadyumunda inşaat tüm hızıyla sürüyor. 41 bin 461 kişi kapasiteli planlanan yeni stadyumun kaba inşaatı tamamen biterken, şantiyede çatı imalatı, 123 loca bölümünün ince işçilikleri, kulüp binası ve diğer tesislerin inşaatının hızla sürdüğü belirtildi. Yeni stadyumun çatı sisteminin Türkiye'nin kendini temizleyen ve hava kirliliğini gideren ilk stadyumu olacağı belirtiliyor. Şu anda stadyumun çatı iskeletinin yerine takılma işleminin tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Yeni stadyumun koltuk renkleri ise belirlenecek 3 renk arasından taraftarların seçeceği belirtildi. Avrupa'nın en modern spor tesisleri arasında gösterilen Trabzon Akyazı Spor Kompleksi projesinde, stadyumun yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, kamp eğitim merkezi, açık spor tesisleri, 2 doğal çim saha, 5 sentetik çim saha, 4 tenis kortu, 2 basketbol sahası, 1 voleybol sahası, 4 bin kişilik paket arıtma tesisi ile açık otopark bulunuyor.

Trabzonspor’un 2015-2016 sezonunun ikinci yarısındaki maçlarını bu statta oynaması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AVNİ AKER STADYUMU SESSİZLİĞE BÜRÜNECEK

Öte yandan Trabzonspor'un bir çok başarıya imza attığı Hüseyin Avni Aker Stadyumu da yeni stadyumun açılmasıyla sessizliğe bürünerek tarihteki yerini alacak. Havadan görüntülediğimiz Hüseyin Avni Aker Stadyumu kendisini için hazırlanacak sonu beklerken çevresinin binalarla sarıldığı görüldü.

TRABZON’UN YENİ STADYUMUNUN ÖZELLİKLERİ

Toplam Arsa Alanı: 418.089 m2

Stadyum İnşaat Alanı: 134.915 m2

İGSM Binası İnşaat Alanı: 4.536 m2

Kamp Eğitim Merkezi İnşaat Alanı: 6.655 m2

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0