Görüş Bildir
Haberler
Trabzonspor'da Onur Kıvrak ve Özer Hurmacı 'Feda' Dedi

Trabzonspor'da Onur Kıvrak ve Özer Hurmacı 'Feda' Dedi

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın göreve gelir gelmez başlattığı “Feda” hamlesi sonuç verdi. Bordo Mavili takımın 1. Kaptanı kaleci Onur Recep Kıvrak ve 2. Kaptanı Özer Hurmacı aldıkları yıllık ücretlerde indirim yapılmasını ilk kabul eden futbolcular oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkan Muharrem Usta, kulübün içinde bulunduğu ekonomik tablo nedeniyle Beşiktaş'ın 3 yıl önce başlattığı ve büyük bir mesafe aldığı 'Feda' projesini hayata geçirmiş ve futbolcuların sözleşmelerini mercek altına almıştı. Bordo-mavili kulübün gelirleriyle giderlerinin örtüşmemesi nedeniyle mali tabloyu düzeltecek formüller üzerinde duran Usta, kulübe gelir getirecek projeleri bir an evvel hayata geçirmek için girişimlerini sürdürürken, futbolcuların aldığı yıllık ücretlerle kulübün başarısının örtüşmediğini vurgulamıştı.

Trabzonspor'da 5-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen 70. Olağan Genel Kurul'da, 400 milyon TL'lik borçla kulübü devralan Usta, Bordo-mavili kulübün 400 milyon TL borcun yanında 80 milyon TL gelire karşılık 240 milyon TL gideri bulunduğunu ve bu giderleri düşürmek gerektiğini belirtmişti. 

Trabzonspor'da futbolculara ödenen yıllık ücretlerin 140 milyon TL'yi bulduğunu kaydeden Usta, öncelikle futbolcuların aldığı yıllık ücretleri masaya yatırdı. Usta, bu rakamı aşağıya çekmek için futbolculardan aldıkları ücret üzerinden ‘Feda’da bulunmalarını isterken, kendisine ilk desteği kaptanlar kaleci Onur Recep Kıvrak ve Özer Hurmacı verdi. Kaleci Onur’un yıllık aldığı ücret olan 3.2 milyon Euro’nun (maç başı ücret dahil) yüzde 35’i oranında, Özer Hurmacı’nın da yıllık aldığı 3 milyon 500 bin ücretin yüzde 20 oranında ‘Feda’da bulundu.

Onur Kıvrak 2020 Yılına Kadar Sözleşme İmzaladı

Trabzonspor, takım kaptanı Onur Kıvrak'ın sözleşmesini 2 yıl daha uzatarak 2020 yılına kadar sözleşme yeniledi. Başarılı kaleci yönetimin 'feda' talebine de olumlu yanıt verdi ve yıllık ücretinde indirime gitti. Yıllık 3.2 Milyon Euro kazanan Onur ücretinde 950 Bin Euro indirime gitti. Onur Kıvrak'ın yeni ücreti 2 milyon 250 bin Euro olacak.

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın