Görüş Bildir
Haberler
Torun Center'ın İş Güvenliği Firması Soma Holding'e de Hizmet Vermiş

Torun Center'ın İş Güvenliği Firması Soma Holding'e de Hizmet Vermiş

Ulaş
07.09.2014 - 20:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

10 işçinin hayatını kaybettiği Torunlar GYO’ya ait Torun Center’ın iş güvenliği danışmanlığını sağlayan firma önce aralarında Soma Grubu’nun yer aldığı ‘ Projeler ‘ sayfasını kapattı, ardından da ‘ günah çıkardı ‘.

Nitelikli Cevaplar Akademisi İş Sağ. Güv.Eğt. Çev. Müh. ve Dan. Hiz. A.Ş.’nin websitesindeki ‘Projeler’ sayfası Torunlar Center’da yaşanan faciadan kısa bir süre sonra kapandı. Diken’in Google’ın önbellek aramasından ulaştığı sayfada ise ‘ Devam eden projeler ‘ arasında, resmi rakamlara göre 301 işçinin öldüğü Soma’daki madenin sahibi Soma Grubu da yer alıyor.

'Kaldı ki Spine Tower'da kimse ölmedi'

Soma Grubu’nun ortakları arasında yer aldığı fakat maden faciasının ardından sözleşmesini feshettiği Spine Tower’a da iş güvenliği danışmanlığı yapan firma, bu nedenle Soma Holding’e hizmet vermediğini belirtti, “Kaldı ki Spine Tower Residence inşaatı projesi, iş sağlığı ve güvenliği yönünden herhangi bir ölümlü veya ciddi yaralanmalı iş kazası olmadan bitirilmiştir” ifadelerini kullandı.

O zaman neden kapatıldı?

Şirketten yapılan açıklamada websitelerinin projeler bölümünün olaydan sonra neden kapandığı konusunda bir bilgi verilmedi. yargıya intikal eden konu hakkında adli makamlar tarafından başlatılan soruşturma halen devam ettiği hatırlatılıp, “Şirketimiz tarafından sorumluların ortaya çıkarılması konusunda adli mercilere her türlü destek verilmektedir” denildi.

Referanslar arasında HES'ler ve Ataköy de var

Öte yandan firmanın kapattığı sayfasındaki devam eden projeler bölümünde Erzincan ve Trabzon başta olmak üzere birçok Hidroelektrik Santrali (HES) ‘referans’ olarak yer alırken, yapımı birçok kez mahkemelik olan Ataköy’deki tartışmalı Yalı Ataköy projesi de bulunuyor.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/guvenligi-fir...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0