Görüş Bildir
Haberler
Toplu Taşımada Konuşmayı Yasaklayan Belediye Başkanı'na Kongre Tepkisi

Toplu Taşımada Konuşmayı Yasaklayan Belediye Başkanı'na Kongre Tepkisi

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarında konuşmayı yasaklamasını, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın halka 'Evden çıkmayın' mesajı attığı gün AKP kongresinde görüntülenmesi üzerinden eleştirdi. Arık, 'AKP kongresine gidenler karantinaya alınmalı' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, geçtiğimiz çarşamba günü yapılan AKP 7. Büyük Olağan Kongresi'nde iken Kayseri halkına 'Evden çıkmayın' mesajı atması kamuoyunun tepkisini çekmişti.

"Toplu taşımada konuşmayın" uyarısı

"Toplu taşımada konuşmayın" uyarısı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu kez de Ulaşım A.Ş.’nin bir uygulaması ile gündeme geldi. Araç içlerine “Lütfen maske takın gerekmedikçe konuşmayın” yazılı afişler asılırken, caddelerde “Sayın yolcularımız toplu taşıma araçlarında maske takmak zorunludur. Lütfen maskenizi ağız ve burun bölgenizi kapatacak şekilde takınız. Yolculuk boyunca çıkarmayınız ve zorunlu olmadıkça telefonla veya birbirinizle konuşmayınız” anonsları geçildi.

"56 otobüsle Ankara'ya gittiniz"

"56 otobüsle Ankara'ya gittiniz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Kayseri Milletvekili Dr. Çetin Arık, Başkan Memduh Büyükkılıç'ın kongredeki görüntülerine dikkat çekerek yasağı eleştirdi:

'Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç halkın parasıyla Kayserililere attığı mesajda 'İlimizde vaka sayısı arttı, kalabalık ortamlarda bulunmayın' dedi ama kendisi aynı gün AKP'nin lebalep kongresinde fotoğraf paylaştı. Ve Sayın Büyükkılıç toplu taşıma araçlarında telefonla konuşmayı, normal konuşmayı yasakladı. Sayın Büyükkılıç, siz 56 otobüs Kayseri'den Ankara'ya gittiniz. Giderken de şarkılar söylediniz. Halaylar çektiniz. Bu maskeyi halay mendili yaptınız.'

"Kongreye gidenler karantinaya alınsın"

"Kongreye gidenler karantinaya alınsın"

AKP kongresinde bulunmanın halk sağlığı açısından sakıncalı olduğunu ve başta Başkan Memduh Büyükkılıç olmak üzere Kayseri'den Ankara'ya kongreye giden herkesin karantinaya alınması yönünde Kayseri Valisi'ne çağrı yapan Arık, 'Fotoğrafa ister dikey bakın ister yatay bakın bu fotoğraf halk sağlığı açısından sakıncalıdır. Buradan Kayseri Valisi'ne sesleniyorum. Kayseri'de vaka sayısının daha da artmaması için başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç olmak üzere o 56 otobüsle kim Kayseri'den Ankara'ya gittiyse hepsini karantina altına alın. Sadece halk sağlığını tehlikeye sokmakla kalmıyor, sağlık çalışanlarının da yükünü arttırıyorsunuz' dedi.

"Bu afişler AKP kongrelerine asılsın"

"Bu afişler AKP kongrelerine asılsın"

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer ise şunları kaydetti:

'Kayseri insanı tramvayda ve otobüste bu kurallara zaten riayet ediyor. Önemli olan bu anonsların, bu kurallara riayet edilmeyen yerlerde yapılmasıdır. Halk bunun farkında. Bence AKP kongrelerinde de bu afişler asılsa; bu uyarılar, bu anonslar yapılsa çok yerinde olur. Çünkü kurallara riayet etmeyenler genelde o taraftalar.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın