Görüş Bildir
Haberler
Toplanın! Game of Thrones Serisinde Yer Alan Birbirinden Farklı 34 Adet Ejderhayı Açıklıyoruz

Toplanın! Game of Thrones Serisinde Yer Alan Birbirinden Farklı 34 Adet Ejderhayı Açıklıyoruz

Lucia
21.09.2022 - 14:24 Son Güncelleme: 21.09.2022 - 16:48

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanmaya başlayan House of the Dragon adlı dizinin sevenleri gün geçtikçe artıyor! Taht savaşları, trajediler, bitmek bilmeyen gerilimler ve ejderhalar.. İlk defa ekran karşısında Game of Thrones dizisinde gördüğümüz ejderhaları izlerken resmen nutkumuz tutulmuştu! Bu içeriğimizde sizler için derlediğimiz Game of Thrones evreninin tehlikeli yaratıkları olan ejderhaları açıkladık. Gelin hep birlikte göz atalım...

Kaynak: https://fictionhorizon.com/game-of-th...
İçeriğin Devamı Aşağıda

House of Dragon ve Game of Thrones dizileri hakkında bolca spoiler içerebilir!

Bildiğiniz gibi ejderhalar Game of Thrones serisinin önemli bir parçası... Birbirinden farklı özellikleri ile gelin bu ejderhaları birlikte tanıyalım.

Bildiğiniz gibi ejderhalar Game of Thrones serisinin önemli bir parçası... Birbirinden farklı özellikleri ile gelin bu ejderhaları birlikte tanıyalım.

Görseli yakından incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

1. Balerion

1. Balerion

'Kara Dehşet' unvanıyla anılan Balerion gelmiş geçmiş en büyük ejderhaydı. Çok büyük olduğu ve gölgesinin bütün bir şehri karanlıkta bırakabileceği söylenir. Game of Thrones serisinde sadece Kızıl Kale'nin mahzenlerinde Balerion'un devasa kafatasını gördük. Adının anlamı bazı kaynaklara göre “Alevlerin ardındaki umut” anlamına gelir. İlk binicisi ise Westeros'u fetheden ve 7 Krallığa hükmeden 1. Aegon Targaryen'dir.

2. Caraxes

2. Caraxes

Caraxes, önce Aemon Targaryen, ardından Daemon Targaryen tarafından binilen kırmızı bir ejderhaydı. Serideki en büyük ve en deneyimli ejderhalardan biriydi. Savaşlarda gösterdiği inanılmaz performanslarıyla ününe ün katan Caraxez, hiç dinlenmeden savaşmaya devam edebiliyordu.

3. Cannibal

3. Cannibal

Cannibal, 'Ejderhaların Dansı' adlı Targaryen Hanesinin iç savaşını konu alan kitapta Dragonstone adasında yaşayan üç vahşi ejderhadan biriydi. Çok koyu bir rengi ve tehditkar yeşil gözleri vardı. Diğer iki vahşi ejderha, Sheepstealer ve Gray Ghost ile birlikte yaşıyordu, aynı zamanda bu üç ejderhadan en büyüğü ve en yaşlısıydı. Adının Cannibal, yani 'yamyam' olmasının sebebi ölü ejderhaları veya dünyaya yeni gelmiş ejderhaları yemesinden kaynaklanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Drogon

4. Drogon

Drogon, Game of Thrones serisinden tanıdığımız Daenerys Targaryen'in üç ejderhalarından biridir. Bu üç ejderha içerisinden en saldırgan olan Drogon'un ismi, Daenerys'in vefat eden eşi Khal Drogo'nun isminden gelmektedir. Drogon, dizinin sonunda Daenerys'in cesedini bulduktan sonra Demir Tahtı yok etmiştir.

5. Dreamfyre

5. Dreamfyre

Dreamfyre, Storming of the Dragonpit sırasında Kral Toprakları'nda öldürülen beş ejderhadan biriydi. Ejderha suikastçıları onların bulundukları çukurlara girdi ve hepsini öldürdü. Dreamfyre hayatta kalan son ejderhaydı, zincirlerini kırarak kaçmaya çalıştı fakat başarılı olamadı.

6. Essovius

6. Essovius

Archonei gibi Essovius'un adı da kitaplarda yoktur fakat Game of Thrones dizisinin ilk sezonunda Viserys'in ondan bahsettiği görülür.

7. Grey Ghost

7. Grey Ghost

Grey Ghost, Dragonstone'da yaşayan üç vahşi ejderhadan ikincisidir. Adını görünüşünden ve Dragonstone halkının onu aradıklarında asla bulunamamasından dolayı almıştır.  Dragonmont adlı bir yanardağda yaşıyordu ve insanlardan mümkün olduğunca kaçınıyordu.

8. Ghiscar

8. Ghiscar

Ghiscar adlı ejderha da kitaplarda adı geçmeyen fakat Game of Thrones dizisinin ilk sezonunda Viserys tarafından bahsedilen sekiz ejderhadan biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Meleys

9. Meleys

Dişi bir ejderha olan Meleys, şimdiye kadar var olan en muhteşem ejderhalardan biriydi. Parlak kırmızı renginden dolayı Kızıl Kraliçe olarak da biliniyordu. Hem Prenses Rhaenys hem de Alyssa Targaryen tarafından binilen Meleys, savaş sırasında en güçlü ejderhalardan biri olarak savaştı.

10. Meraxes

10. Meraxes

Meraxes, Targaryen Fethi sırasında Vhagar ve Balerion adlı ejderhalar ile birlikte kullanılan üç ejderhadan biriydi. Bütün bir atı yutabildiği söylenilen güçlü, inci beyazı bir ejderhaydı.

11. Moondancer

11. Moondancer

Moondancer, çok genç bir dişi ejderhaydı, sadece Baela Targaryen tarafından binilirdi. Çok hızlı bir ejderha olan Moondancer, bir savaş atından biraz daha büyüktü. Diğer ejderhalara göre boyutu epey küçük olan Moondancer, Baela'yı zar zor taşıyabiliyordu.

12. Archonei

12. Archonei

Kitaplarda adı hiç geçmediği için Archonei hakkında çok fazla bilgi yok. Ancak Viserys, Game of Thrones serisinin birinci sezonunda diğer ejderhalardan bahsederken Archonei'den de bahsetti. Archonei'yi Targaryen Hanesi yetiştirdi ve öldükten sonra dev kafatası, Kral Toprakları'ndaki Kızıl Kale'de tutuldu. İsminin anlamı ise 'ejderha ruhunun alevi' anlamına gelir.

13. Morghul

13. Morghul

Beş Targaryen ejderhasının öldürüldüğü Storming of the Dragonpit olayında öldürülen ejderhalardan biri olan Morghul, halen genç bir ejderhaydı ve henüz kimse tarafından binilmemişti fakat Jaehaera Targaryen ile özel bir bağ kurmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Morning

14. Morning

Morning, Ejderhaların Dansı sırasında yumurtasından çıkan genç bir dişi ejderhaydı ve aynı zamanda tek binicisi olan Rhaena Targaryen'e aitti. Nasıl öldüğü tam olarak bilinmiyor, ancak kitaba göre en fazla 25 yıla kadar yaşamış olduğu tahmin ediliyor.

15. Quicksilver

15. Quicksilver

Quicksilver, beyaz alev topları soluyan nefes kesici, beyaz bir ejderhaydı. İlk binicisi, hastalıklı bir prens olan Aenys'dı ve Quicksilver ile bağ kurduktan sonra sağlığına hızla kavuştu.

16. Rhaegal

16. Rhaegal

Rhaegal, adını Daenerys Targaryen'in en büyük kardeşi Rhaegar Targaryen'den alan üç ejderhadan ikincisiydi. Kendine has bronz pulları ve turuncu kanatları vardı. Drogon'un aksine pek saldırgan olmayan Rhaegal, her zaman Daenerys için koruyucu bir ejderha olmuştu. Jon Snow ile kurduğu bağ, ona güven duymasını sağlamıştı.

17. Seasmoke

17. Seasmoke

Gri ve beyaz pullara sahip olan Seasmoke, Dragonstone adasında yaşayan vahşi ejderhalardan biriydi. Rhaenyra Targaryen tarafından 'evcil' hale getirilmek istendi ve başarılı oldu. İlk binicilerinden biri Laenor'du.

18. Sheepstealer

18. Sheepstealer

Dişi bir ejderha olan Sheepstealer, Dragonstone adasında büyüyen vahşi ejderhalardan biriydi. Nettles adlı bir kız tarafından evcilleştirilen Sheepstealer, Rhaenyra ve Daemon için savaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Shrykos

19. Shrykos

Genç Prens Jaehaerys Targaryen ile özel bir bağı bulunan Shrykos, genç bir dişi ejderhaydı. Storming of the Dragonpit olayında Oymacı Hobb tarafından bir baltayla kafasının arkasından vurularak öldürüldü.

20. Silverwing

20. Silverwing

Silverwing, bir zamanlar Kraliçe Alysanne Targaryen'e ait olan büyük, güzel bir dişi ejderhaydı. Ancak, Kraliçe'nin ölümünden sonra binicisiz kaldı ve sonunda vahşi, evcilleşmemiş ejderhalardan biri oldu.

21. Stormcloud

21. Stormcloud

Stormcloud, Ejderhaların Dansı sırasında çok genç ve küçük bir ejderhaydı, bir çocuğun ağırlığını taşıyacak büyüklükte bile değildi. İç Savaş kötüleştikçe, Rhaenyra, genç Aemond ve Viserys'i güvenli bir yere göndermek için Stormcloud ile birlikte gemiye bindirdi. Yolculuk sırasında gemiye bir saldırı düzenlendi ancak Stormcloud gücünü  toplayarak Aemond'u sırtına aldı ve geri Kral Toprakları'na uçtu. Güvenli bir şekilde Aemond'u evine getiren Stormcloud, gittikçe zayıflayan bünyesınden dolayı hayata gözlerini yumdu.

22. Sunfyre

22. Sunfyre

Sunfyre, göz kamaştırıcı altın rengiyle Ejderhaların Dansı adlı iç savaş döneminde yaşayan en güzel ejderha olarak kabul edilirdi. Devasa Vhagar gibi büyük, yaşlı ejderhalardan biri değildi fakat yine de çok güçlüydü ve savaş hakkında deneyimliydi.

23. Arrax

23. Arrax

Arrax, Dragonstone adasında yaşayan bir ejderhaydı. Adada on iki ejderha bulunuyordu ama Arrax, aynı zamanda bir binicisi olan altı ejderhadan biriydi ve onun binicisi ve sahibi Lucerys Velaryon'du. Ancak Targaryen Hanesi içerisinde çıkan  'Ejderhaların Dansı' adlı iç savaş sırasında, Arrax bir fırtına sırasında öldürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Syrax

24. Syrax

Syrax, Rhaenyra Targaryen tarafından sahiplenilen ve adını eski bir Valyria tanrısından alan bir dişi ejderhaydı. Sarı renge sahip bir ejderhaydı, güçlü ve büyük olmasına rağmen çoğu zaman zincire bağlıydı, bu yüzden Caraxes ya da Vhagar kadar savaş tecrübesine sahip değildi.

25. Tessarion

25. Tessarion

Mavi Kraliçe takma adına sahip Tessarion, Prens Daeron Targaryen'in bindiği muhteşem bir mavi ejderhaydı. Tessarion, Ejderhaların Dansı sırasında birkaç savaşı başarıyla kazandı, ancak Seasmoke ve Vermithor ile savaşırken öldü.

26. Terrax

26. Terrax

İnsanlar Terrax'ı hiç görmemiş olsa da o, Valyria'dan Jaenara Belaerys adlı bir kadının bindiği efsanevi bir ejderhaydı.  Jaenara ve Terrax, hiç kimsenin güneye gitmediği kadar uzağa, Sothoryos topraklarına uçtu.

27. Tyraxes

27. Tyraxes

Tyraxes, Prens Joffrey Velaryon'a ait genç, güzel bir ejderhaydı. Storming of the Dragonpit olayında zincirlerine dolandığından kaçamayan Tyraxes, suikastçiler tarafından kolayca öldürüldü.

28. Urrax

28. Urrax

Ejderhaların Dansı veya Game of Thrones zamanında hayatta olan ejderhalardan biri olmayan Urrax, çok eski zamanlarda yaşamış Westeros'da bulunan efsanevi ejderhalardan biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. Valyron

29. Valyron

Kitaplarda adı geçmeyen ejderhalardan biri olan Valyron, Game of Thrones'un ilk sezonunda Viserys Targaryen'in bahsettiği ejderhalardan biridir.

30. Vermax

30. Vermax

Vermax, Ejderhaların Dansı'nda savaşan ejderhalardan biriydi. Rhaenyra'nın en büyük oğlu Jacaerys Velaryon tarafından binildi. İç savaş sırasında, Vermax ve Jacaerys destek ve bağlılık aramak için kuzeye gönderildiler ve başarılı oldular.

31. Vermithor

31. Vermithor

'Bronz Öfke' olarak bilinen Vermithor, bir zamanlar Kral Jaehaerys I Targaryen tarafından binilen zorlu, büyük bir ejderhaydı. Jaehaerys öldükten sonra Vermithor, Hugh Hammer onu evcilleştirip sürene kadar Dragonstone'da sahipsiz kaldı.

32. Vermithrax

32. Vermithrax

Kitaplarda adı geçmeyen bir ejderha olan Vermithrax, dizide Viserys Tragaryen tarafından anıldı.

33. Vhagar

33. Vhagar

En büyük, en güçlü, en tehlikeli ejderha olan Vhagar, Fetih Savaşı sırasında Visenya Targaryen tarafından ve daha sonra Ejderhaların Dansı iç savaşında Aemond Targaryen tarafından sürülen devasa bir dişi ejderhaydı. Vhagar 180 yıldan fazla yaşamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

34. Viserion

34. Viserion

Daenerys Targaryen'in üçüncü ejderhası olan Viserion, kardeşleri arasında Drogon'dan çok Rhaegal'e benzeyen, sakin ve korumacı ruhlu bir ejderhaydı. Kuzey'de Night King'e karşı verilen savaşta öldürülen Viserion, yaşayan bir ölü olarak yeniden canlandı ve bir ak-gezen ejderha olarak Daenerys'e karşı savaştı.

Peki en çok hangi ejderha dikkatinizi çekti? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kübra

Game of thrones i izleyecek site yok ki

Öteye Giden

Telegram kanallarından indirip izleyebilirsin . Yada Rec TV diye bir uygulama var oradan hem izleyip hem indirebilirsin bölümlerini