Görüş Bildir
Haberler
TL Mevduatları için Yeni Düzenleme Nedir, Nasıl Olacak? TL Mevduatları için Yeni Düzenleme Ne Zaman?

TL Mevduatları için Yeni Düzenleme Nedir, Nasıl Olacak? TL Mevduatları için Yeni Düzenleme Ne Zaman?

Mevduat sistemi ile ilgili araştırmalar başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından konu ile ilgili açıklama yaptı. Gündemdeki ekonomik gelişmelere ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TL mevzuat sistemine dair de bir takım bilgiler verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise mevduat sisteminin detaylarını duyurdu. Peki, TL mevduat sistemi nedir, nasıl değişecek? İşte TL mevduatları için yeni düzenleme...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, TL mevduatları için getirilen yeni düzenlemeyi paylaştı. Mevduat sistemi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından gündemde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak yeni bir aracın devreye alınacağını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dövize endeksli Türk Lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemeleri duyurdu.

TL Mevduat Sistemi Nedir?

TL Mevduat Sistemi Nedir?

Bakan Nebati, sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamada bulundu. Açıklamada şu ibareler yer aldı:

Birikimlerini TL Mevduat olarak değerlendiren vatandaşlarımızın kurlardaki oynaklık karşısında mağdur olmaması için Sn. Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' ürünü devreye alınmıştır.

Ürün, gerçek kişilerce TL vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak; yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak ve bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacaktır.

Kur farkı hesaplamaları için Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası her gün saat 11:00'de USD Döviz alış kuru yayınlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın