Görüş Bildir
Haberler
Titanik Kazasından Sağ Kurtulup Yetim Kalan Kardeşlerin İnanılmaz Hikayesi

Titanik Kazasından Sağ Kurtulup Yetim Kalan Kardeşlerin İnanılmaz Hikayesi

Cantug Fidan
22.09.2015 - 11:52

15 Nisan 1912 gecesi bir gemi gecenin bir saatinde buzdağına çarptı ve tam 2 saat 40 dakika içinde tamamen karanlık suda kayboldu. Gemi ile birlikte tam 1514 insan öldü. Gemiden sadece 710 kişi kurtulmuştu ve bu 710 kişinin arasında yanında ailesi olmayan 2 çocuk dikkat çekmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Louis ve Lola- Titanik'ten sağ kalanlardan

Louis ve Lola- Titanik'ten sağ kalanlardan

Yolcuların isimlerinin olduğu kayıtlar da kaybolduğu için net bilgilere ulaşılamıyordu. Fakat biri 4 biri 2 yaşında olan bu çocukların isimlerine Louis ve Lola denmişti.

Çocuklar medyada ''Titanik İkizleri'' olarak geçiyordu ve kimlikleri hala çözülememişti ta ki Fransa, Nice'ten bir kadın çocuklarının fotoğrafı elinde ortaya çıkana kadar.

Acaba Marcelle gerçek anneleri miydi?

Acaba Marcelle gerçek anneleri miydi?

Fransa'dan çıkıp gelen kadının adı Marcelle Caretto idi ve yerel yetkililer ile iletişime geçip onları çocukların onun olduğuna dair ikna etti. Anneleri ortaya çıkan çocukların gerçek isimleri de bu vasıta ile ortaya çıktı, onlar Michel ve Edmond'du.

Fakat bu çocuklar Titanik'te anneleri olmadan ne arıyorlardı? Cevap anneden ayrılmış babalarıydı. Babanın planı iki çocuğunu boşandığı karısından kaçırmak, Amerika'ya yerleşerek yeni bir hayat kurmaktı. Baba çocukların isimlerini yazdırırken Lolo ve Momon demişti. 

İşin ilginç yanlarından biri baba rahmetli olmuştu ve bulunduğunda cebinde tabanca taşıyan tek kurbandı.

Uzun bir yolculuğun sonunda anneleri ile buluştular.

Uzun bir yolculuğun sonunda anneleri ile buluştular.

Kazadan sonra çocuklar New York'a Margaret Hays adında Titanik'ten kurtulan bir kadının yanına kalmak için gittiler. Hays'ın yanında 1 ay kaldıktan sonra anneleri ile buluşabildiler. 

O zamanlar 4 yaşında olan kardeş Edmond 2. Dünya Savaşında Fransa adına savaşırken 43 yaşında öldü.

Michel ise üniversiteye gidip, doktora yapıp felsefe alanında profesör oldu. Fakat o da 21 Ocak 2001 yılında 92 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. Öldüğünde Titanik'ten kurtulan son erkekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
16
9
3
3
2
0