Görüş Bildir
Haberler
Tırnak Yemeyi Önlemenin Yolları

Tırnak Yemeyi Önlemenin Yolları

Kadınon.com
18.08.2014 - 22:11 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 22:27

Tırnak Yemeyi Önlemenin Yolları

Tırnak yemek kimilerine göre bir alışkanlık, kimilerine göreyse psikolojik sorunlarla ilişkilendirilen bir sağlık problemi. Her ne olursa olsun elleri sürekli ağıza götürmek ağız ve diş sağlığını tehdit ediyor. Ellerdeki ve tırnaklardaki çirkin görünüm de bir kadın için rahatsız edici olabiliyor. Sürekli tırnak yiyerek toplum içinde kendine güvenmeyen biri imajı çizmek de söz konusu... Tırnak yemeye son vermek istiyorsanız önerilerimize kulak verin.

Takma tırnak kullanın

Kozmetik mağazalarında rahatlıkla bulabileceğiniz takmak tırnaklar sizi bu dertten kurtarabilir. Takma tırnaklarla hem güzel görünen tırnaklara sahip olursunuz hem de onları yiyemediğiniz için tırnaklarınız uzamaya başlar. Daha etkili bir sonuç istiyorsanız protez tırnak yaptırabilirsiniz.

Acı Oje sürün

Tıpkı parlatıcı ojeye benzeyen acı oje, kötü tadıyla tırnaklarınızı yemek istediğinizde ellerinizi ağzınızdan çekmenizi sağlıyor. İki günde bir acı ojenizi tazelemeyi unutmayın. Daha caydırıcı olması için tırnaklarınıza güzel bir oje sürüp üzerine acı ojeyi sürebilirsiniz.

Manikür yaptırın

Kendinize bir söz verin ve tırnaklarınızı acı oje veya takmak tırnak yardımıyla uzatın. Tırnaklarınız uzadıktan sonra düzenli olarak manikür yaptırın. Güzel ojeler, tırnak süsleme vb. yemeye kıyamayacağınız tırnaklarınız olduğunda bu alışkanlığınızdan da kurtulmuş olacaksınız.

Evde eldiven kullanın

Evdeyken tırnak yemek daha kolaydır, bu yüzden eldiven giymek geçici de olsa caydırıcı bir yöntem olabilir. Tırnakların etrafına bant sarmak ve etrafa artık tırnak yemeyeceğinizi hatırlatacak notlar yapıştırmak etkili olabilir.

Başka bir meşguliyet bulun

Tırnak yemek yerine, sürekli tekrarlayan başka bir meşguliyet bulabilirsiniz. Stres topuyla oynamak yada tespih çekmek meşguliyetler tırnaklarınıza odaklanmanızı engeller.

Kaynak: http://www.kadinon.com/saglik/tirnak-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
2
2
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilinmeyen

10 seneyi aşkın süredir tırnaklarımı yiyorum, hala bırakamadım.