Görüş Bildir
Haberler
Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak Yeme Alışkanlığı

Benefitdo .com
15.08.2014 - 04:56 Son Güncelleme: 15.08.2014 - 10:48

Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak Yeme Alışkanlığı

Genellikle çocukluk döneminde, çocuğun bedenini keşfetmesi ile başlayan bir rahatsızlıktır. Ancak sıklıkla ergenlik dönemindeki bireylerde de görülebilmektedir. Tırnak yeme alışkanlığı, genellikle kişinin gerginliğini giderebilmek için başvurduğu bir davranış biçimidir. Genetik yatkınlık veya model alma da bu alışkanlığı tetiklemektedir. Ayrıca bu alışkanlık, zaman geçtikçe katlanarak artabilir.

Bu alışkanlık ile ilgili yanlış bilinen bir bilgiyi düzeltmek gerekir. Tırnağını yiyen birini uyardığınız zaman, bu alışkanlığından vazgeçmez. Aksine kişi daha da bağımlı hâle gelecektir. Bu tür davranışlar, alışkanlıkları daha da pekiştirici hâle getirmektedir.

Kişinin tırnak yeme alışkanlığından kurtulması için o an dikkatini başka bir uğraşa vermeleri gerekmektedir. Gerekirse küçük çocuklar için çeşitli faaliyetler yapılmalıdır. Eğer ki çocukta depresyon seviyesine varan gerginlik ve sıkıntı mevcut ise, bunun psikolog, pedagog ya da psikiyatrlar tarafından tedavi edilmesi gerekmektedir.

Ancak çocukta depresyon mevcut değilse ve yalnızca kaygılı olduğu anlarda tırnağını yiyorsa bu durumda uzmanlar çeşitli bilişsel davranışçı teknikler kullanarak çocuğun bu hareketten uzaklaşmasını sağlarlar.

Yani yazımızı kısaca özetlememiz gerekirse, kişi asla “ tırnağını yeme , elini ağzına götürme” şeklinde uyarılmamalı, bunun yerine bir uzmandan destek alınmalıdır.

Kaynak: http://www.benefitdo.com/tirnak-yeme-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın