Görüş Bildir
Haberler
THK Başkanı Vacit Öktem İstifa Etti

THK Başkanı Vacit Öktem İstifa Etti

ATKN
10.08.2015 - 16:57

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Vacit Öktem görevinden istifa etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öktem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkanlığa bir daha aday olmayacağını ve eylülde yapılacak Büyük Genel Kurul'da seçime katılacak genel başkan adaylarının önünü açmak için bugün itibarıyla görevinden istifa ettiğini söyledi.

Vacit Öktem, görev süresi boyunca çalışmalarına destek veren tüm THK şube başkanlarına ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Öktem, yolsuzluk iddiaları ile tutuklanan eski THK Başkanı Osman Yıldırım'ın yerine Türk Hava Kurumu'nun başına geçmişti. Yıldırım, zimmetine para geçirmekten dolayı tutuklanmıştı.   

'Benim bu yapı ile çalışmam mümkün değil'

İstifasının ardından Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Öktem, 'Benim bu yapı ile çalışmam mümkün değil. Bana karşı cephe aldılar. Bu kumpasların altında kalkacak biri değilim. Ben düz bir insanım. Düzgün yaşamaya gayret ettim. Kurumun daha fazla zarar görmemesi için böyle bir karar aldım. Eski başkanın icraatları nedeni ile kurum ağır bir borç yükü altında konulmuş. 800 milyon liralık borca karşılık kurumun tüm gelirleri bankalara temlik edilmiş” dedi. Öktem, kendisinden sonra başkan vekili olarak görev yapan bir ismin kurumu eylül ayında yapılacak kongreye taşımasını beklediğini kaydetti. Öktem, yönetimde olan kimi isimlerin yeni başkan için Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar ile birlikte hareket ettiklerini kaydetti.

AA ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0