Görüş Bildir
Haberler
The Witcher 4 mü?: İşte Yeni The Witcher Oyunuyla İlgili Tüm Bildiklerimiz, İpuçları ve Tahminler

The Witcher 4 mü?: İşte Yeni The Witcher Oyunuyla İlgili Tüm Bildiklerimiz, İpuçları ve Tahminler

CD Projekt Red geçtiğimiz gün tüm oyun dünyasının merakla beklediği o bombayı patlattı ve yeni The Witcher oyunun yolda olduğunu paylaştı! Haliyle oyuncular olarak bir The Witcher 4 beklentisi içine girmiş olsak da bizi bekleyen yapım bambaşka bir şey olacak gibi görünüyor. Yeni The Witcher oyunu hakkında tüm beklentilerimize, ipuçlarına ve söylentilere birlikte bir göz atarak nasıl bir oyunla karşılaşacağımıza bir gö atalım.

Öncelikle CD Projekt Red tarafından yapılan duyuruya bir göz atmak isterseniz sizi şöyle alıp sonra devam edelim.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk ve en büyük ipucumuz CD Projekt Red'in yeni oyunu duyurmuş olduğu bu görselde saklı.

İlk ve en büyük ipucumuz CD Projekt Red'in yeni oyunu duyurmuş olduğu bu görselde saklı.

Karlar içerisinde bir Witcher madalyonu görüyoruz. Ancak bu madalyon seri boyunca görmeye alışık olduğumuz, Geralt'ın da mensubu olduğu Kurt Okulu'nun madalyonu değil. Karlara gömülü olarak gördüğümüz bu madalyon diğer Witcher okullarından olan Kedi Okulu'na ait gibi görünüyor. Ancak bu noktada madalyonun sivri kulaklarını da göz önüne almak gerek. Bu farklar madalyonun Vaşak Okulu adlı daha gizemli ve bahsi neredeyse hiç geçmeyen bir okula da ait olabileceğini gösteriyor.

Oyun muhtemelen The Witcher 4 olarak karşımıza çıkmayacak.

Bu noktada The Witcher'ı bir evren olarak düşünüp ilk üç oyunu bu evrenin bir parçası olarak kabul ettikten sonra 'A New Saga' olarak duyurulan yapımı da bu evrendeki başka bir hikayenin başlangıcı olarak düşünmek doğru olacaktır. Henüz konusu ve ana karakteri hakkında yalnızca tahminlerimiz olan seri yine tahminlere ve CDPR kanadından gelen geçmiş açıklamalara göre üç bölüm sürebilir.

Her halükarda efsane Witcher Geralt of Rivia'ya veda edeceğiz gibi görünüyor.

Her halükarda efsane Witcher Geralt of Rivia'ya veda edeceğiz gibi görünüyor.

Duyuru görselindeki 'A New Saga' ifadesi ile farklı bir Witcher okulu madalyonu birleşince bu çıkarımı yapmak hiç de zor değil. Geçmişte de CD Projekt Red Geralt of Rivia'dan başka Witcher'ları yöneteceğimiz oyunlar da göreceğimizin sinyallerini zaten vermişti. Bu noktada ise yeni karakterimizin kim olabileceği tartışmaları başlıyor haliyle. Ancak Geralt ile tamamen vedalaşmamız gerekmiyor. Geralt of Rivia yada seri içerisinde tanıyıp sevdiğimiz farklı karakterlerle yeni oyunda ana karakter kontenjanında olmasalar da yolumuzun kesişmesi için şansımız var.

Yeni The Witcher oyunu için en uygun karakter Ciri'ymiş gibi görünüyor ancak yine de elimizde kesin bir bilgi yok.

Kadim Kan'ın taşıyıcısı olan Ciri ile oynamak seriye yeni bir soluk getirebilir. The Witcher 3'ün bazı bölümlerinde kontrol edebildiğimiz Ciri'nin yapabildiklerine çok basitçe de olsa göz atabilmiştik. Ciri'nin çevikliği ve Kadim Kan'dan ileri gelen güçleri bizlere alıştığımızın dışında taze mekanikler sunabilir. Karlar içerisindeki madalyonu Kedi Okulu madalyonu olarak kabul edersek bu ihtimal daha da güçleniyor. Ancak madalyon The Witcher oyunlarında Ciri'nin boynunda gördüğümüz Kedi Okulu madalyonundan özellikle sivri kulakları ile ayrılıyor. Bu noktada CDPR'ın yalnızca bir tasarım değişikliğine mi gittiği, yoksa hem kitaplarda hem de oyunlarda neredeyse bahsi geçmeyen gizemli Vaşak Okulu'na bağlı bir karakteri mi yöneteceğimiz sorusu da gizemini koruyor.

CD Projekt Red bu oyunla Unreal Engine 5'e geçiyor.

CD Projekt Red bu oyunla Unreal Engine 5'e geçiyor.

Kendi oyun motorları olan REDengine'i geride bırakma kararı alan CDPR yeni The Witcher oyununda Unreal Engine 5'n gücünden yararlanacak. Pek çok popüler ve büyük bütçeli yapımın arkasındaki oyun motoru olan Unreal Engine 5 geliştiricilere çok daha gerçekçi bir çevre ve karakter tasarımı imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra fizikleri ile de oyunu gerçeğe bir adım daha yaklaştıran Unreal Engine 5 yapımı bildiğimiz Witcher oyunlarından da ayıran bir etken olarak karşımıza çıkacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geldik en önemli soruya, yeni The Witcher oyunu ne zaman çıkacak?

En çok merak edilen ancak en az bilgimiz ve tahminimiz olan konuların başında ise oyunun çıkış tarihi geliyor. Bu noktada öncelikle CDPR'ın hala Cyberpunk 2077 ile meşgul olduğunu göz önünde bulundurmakta fayda var. Cyberpunk 2077 için söz verilen güncellemeler, ek paketler ve bir de online mod olduğunu düşünecek olursak önümüzdeki süreç epey uzun. Bilindiği üzere CDPR Cyberpunk 2077'yi ilk olarak 2012 yılında duyurmuştu. Oyunun çıkışı ise 2021 yılının başlarında oldu. Yeni The Witcher için bu kadar beklemeyeceğimizi öngörsek de yine de önümüzde uzun bir süreç olduğunu söylemek hiç de zor değil.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın