Görüş Bildir
Haberler
The Godfather Efsanesini Bize Kazandırmış Francis Ford Coppola'nın 10 Favori Filmi

The Godfather Efsanesini Bize Kazandırmış Francis Ford Coppola'nın 10 Favori Filmi

Gökhan A.
04.10.2017 - 18:38

Yönetmenlerin favori filmlerini derlediğimiz sinema kuşağında bu sefer ele aldığımız isim, The Godfather üçlemesi, Apocalypse Now ve The Conversation gibi filmleriyle sinema tarihinde iz bırakmış yapımlara imza atan İtalyan asıllı Amerikalı film yönetmeni, yazar ve yapımcı Francis Ford Coppola.

Yönetmenin kendi sıralaması olup film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Garsoniyer (1960) | IMDb 8.3

1. Garsoniyer (1960)  | IMDb  8.3

The Apartment 

http://www.imdb.com/title/tt0053604

C.C. Baxter sıradan bir ofis çalışanıdır. Sıradan olmayan tek yanı ise kendi evinin anahtarını kendinden daha üst mertebedeki yöneticilere verip onlara bir şekilde yardım etmektir. Bir gün Baxter’ın da aşık olduğu asansör operatörü Miss Kubelik’in patronu Sheldrake yatmak üzere evine geldiğini fark eden Baxter oldukça şaşırır. Sheldrake tarafından bir anda terk edilen Kubelik intihara kalkışır; ancak Baxter’ın müdahalesi ile hayatta kalır. Buradan sonra Kubelik’in iyileşme olayların ise karışma süreci başlayacaktır.

2. Küller Ve Elmaslar (1958) | IMDb 7.9

2. Küller Ve Elmaslar (1958) | IMDb   7.9

Popiól i diament 

http://www.imdb.com/title/tt0052080

Yıl 1945. İkinci Dünya Savaşı'nın bitimi, Polonya. Direnişçiler arasında yer alan Maciek'e zor bir görev düşer. Szczuka'yı öldürmesi gerekmektedir. Aslında daha öncekilerin yanında bu görevin de pek bir zorluğu yoktur. Fakat Szczuka onun eski bir arkadaşıdır. Maciek, bu durumda oldukça riskli bir karar alır...

3. Ahmaklar Barış İçinde Uyuyor (1960) | IMDb 8.1

3. Ahmaklar Barış İçinde Uyuyor (1960)  | IMDb 8.1

Warui yatsu hodo yoku nemuru 

http://www.imdb.com/title/tt0054460

Kin dolu genç, babasının intiharının arkasında yatanları araştırmak için yozlaşmış bir fabrika yöneticisinin kızıyla evlenir.

4. Hayatımızın En Güzel Yılları (1946) | IMDb 8.1

4. Hayatımızın En Güzel Yılları (1946)  | IMDb  8.1

The Best Years of Our Lives

http://www.imdb.com/title/tt0036868

İkinci Dünya Savaşı'nın sıcak etkileri henüz bitmemiştir. Cephede savaşan birbirinden farklı üç Amerikan askeri diğer askerler gibi evlerine dönmek üzere yola çıkmışlardır. Al, Homer ve Fred her şeyin eskisi gibi olacağını umarak sivil hayatlarına geri dönmek için havaalanına giderler, ancak savaşın izleri anbean peşlerinde devam etmektedir. Kimi kollarını kaybetmiştir savaşta, geri döndüğünde onu bekleyen sevgilisinin vereceği tepkiyi merak etmektedir. Kimi ise sivil ruhunu bırakıp dönmüştür cepheden, bu yeni hayata ayak uydurmak eskisi gibi kolay değildir.

5. Aylaklar (1953) | IMDb 8.0

5. Aylaklar (1953)  | IMDb  8.0

I vitelloni

http://www.imdb.com/title/tt0046521

1950'li yıllarda, Adriyatik'in küçük bir sahil kasabasında yaşayan herkes sevgi doludur. Bu sıcak ve samimi kasabada büyük bir mutlulukla küçük yaşamlarını idame ettiren insanlar arasında bir gurup genç de vardır. 20'li yaşlarında halen daha aileleriyle yaşamakta olan bu gençler herhangi bir işe sahip değilken günlerini aylaklık ederek geçirmektedir. Birlikteyken bu kasabadan kurtulup düzgün bir hayat kurmanın hayallerini kuran bu beş genç, bu hayallerini gerçekleştiremeyecek kadar tembel ve rahatlarına düşkündür. Gitmek onlar için bir amaçtan ziyade, büyük bir hayaldir. Sadece içlerinden biri hariç...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kahkahalar Kralı (1982) | IMDb 7.8

6. Kahkahalar Kralı (1982) | IMDb   7.8

The King of Comedy

http://www.imdb.com/title/tt0085794

Bir yetişkin olmasına rağmen hala ailesiyle yaşayan bir 'kaçık' olan Rupert Pupkin, pek yetenekli olmadığı halde bir gün ünlü bir komedyen olacağına inanmaktadır. İdolü ise komedi yıldızı Jerry Langford’dur. Pupkin, eğer bir gün Langford’un TV programına çıkmanın yolunu bulursa, şöhretin kapısının önünde açılacağına dair bir saplantıya da sahiptir.

Pupkin bir gün Langford’u, ümitsizce ona aşık olan hayranı Masha’nın elinden kurtarma fırsatı bulduğunda, hayalindeki adamla bu yakınlaşma fırsatını kaçırmaz. Oysa ona laf olsun diye ümit verecek olan ünlü komedyenin hayatı, Pupkin’in tahmin edebileceğinden çok daha karışıktır ve karanlık yönleri de mevcuttur. Kendisini karmaşık ilişkiler ve içinden çıkması zor durumlarda bulur.

7. Kızgın Boğa (1980) | IMDb 8.2

7. Kızgın Boğa (1980)  | IMDb  8.2

Raging Bull

http://www.imdb.com/title/tt0081398

Her zaman en iyisi olmak için kendine zarar verecek derecede korkutucu bir hırs barındıran boksör Jake La Motta, bu agresifliğini sadece ringte rakipleri üzerinde değil; ring dışındaki özel hayatına da taşıyor. Bu nedenle zamanla kariyerini kendi elleriyle un ufak ederken yakın çevresini de yavaş yavaş kaybediyor.

8. Yağmur Altında (1952) | IMDb 8.3

8. Yağmur Altında (1952)  | IMDb  8.3

Singin' in the Rain

http://www.imdb.com/title/tt0045152

Don Lockwood, kendi yeteneklerini günden güne bileyerek geldiği bu son noktada, nihayet beyazperdenin en çok aranan ve en çok parıldayan yıldızlarından biri haline gelmiştir. Ulaştığı noktada yeri sağlam olan bu ünlü şahsiyetin güvenini kıracak kişi ise aktörleri birer birer reddedecek olan Kathy Selden olacaktır. Don, kendisine yapılanların üstesinden gelir gelmez Kathy’ye aşık olacaktır. Ancak öte yandan da seksi ve bencil Lina Lamont, Don’u kendisi için istemektedir.

9. Şafak (1927) | IMDb 8.3

9. Şafak (1927)  | IMDb  8.3

Sunrise: A Song of Two Humans

http://www.imdb.com/title/tt0018455

Şehirli bir kadın tatil yapmak için ücra bir göl kenarına gider. Kadın bir gece gezinti esnasında bir çiftliğe uğrayan; bir adam, kadın ve çocuktan oluşan bir aileyle tanışır. Adama ilgi duyan kadın onu ele geçirmek için anında harekete geçer. Adamı yanına çağırıp ona karısını öldürmesini ve çiftliğini satarak onunla birlikte şehre dönmesini söyler. İkna olan adam, karısını öldürebileceği bir plan kurarak onu bir deniz gezisine çıkarır. Ancak bu plan her şeyi yıkmak bir yana, inzivaya çekilmiş evliliklerini yeniden canlandırmaya vesile olacaktır.

10. Koruma (1961) | IMDb 8.3

10. Koruma (1961)  | IMDb  8.3

Yôjinbô

http://www.imdb.com/title/tt0055630

Gezgin bir samurayın yolu küçük bir kasabaya düşer. Bu küçük kasaba iki azılı çete tarafından yönetilmekte ve iki tarafın arasındaki güç gösterileri ve üste çıkma savaşlarıyla bölünmektedir. Samuray bu karışıklığın içerisine düştüğünde, geç olmadan kasabayı terk etmesinin iyi olacağı uyarılarına rağmen geri adım atmaz. Parlak zekasını kullanarak iki düşman tarafı birbirine düşürüp böylece iki grubun da yok olmasını sağlamak için zekice bir plan tasarlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
28
9
9
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
thebananastand

Singin' in the rain'i gördüğüm anda şarkıyı söylemeye başlıyorum, duramıyorum, refleks resmen

Pasif Kullanıcı

raging bull müthişti.

beyr

Garsoniyer bir farklı film. Yalnızlığı naif naif işliyor. Hem üzüyor hem seni içine katıyor. Hele spaghetti yapıp yersen (gece 1'de açacaksın. Uykuyla uyanık... Devamını Gör