Görüş Bildir
Haberler
Teşrik Tekbiri Nedir, Nasıl Getirilir? Teşrik Tekbirleri Ne Zaman Başlar?

Teşrik Tekbiri Nedir, Nasıl Getirilir? Teşrik Tekbirleri Ne Zaman Başlar?

İslam alemi bugün itibarıyla Kurban Bayramı'nın Arefe gününü idrak ediyor. Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte farz namazlardan sonra getirilen teşrik tekbirleri de araştırılmaya başlandı. İbadetlerinde teşrik tekbirlerini ihmal etmek istemeyenler, ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki teşrik tekbiri nedir, ne zaman ve nasıl getirilmelidir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İslam alemi yılın ikinci bayramı olan Kurban Bayramı'na kavuştu.

İslam alemi yılın ikinci bayramı olan Kurban Bayramı'na kavuştu.

Kurban Bayramı arefesi 27 Haziran Salı günü idrak ediliyor. Bayram ise 28 Temmuz Çarşamba günü başlayıp Cumartesi günü sona erecek. Müslümanlar kurban ibadetinin yanısıra farklı ibadetlerini de idrak edecek. 

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte ibadetlerini eksiksiz yerine getirmek isteyenler ise teşrik tekbirlerini araştırmaya başladı.

Teşrik Tekbiri Nedir, Ne Zaman Getirilir?

Teşrik Tekbiri Nedir, Ne Zaman Getirilir?

Teşrik tekbirleri, Hz. Peygamber'in kurban bayramında namazlardan sonra getirdiği tekbirler olarak bilinir. 'Teşrik' kelime anlamı olarak 'etleri doğrayıp kurutmak' anlamı taşır. Kurban Bayramı'nın birinci günü Mina'da kesilen kurbanlıkların etleri, diğer günlerde kurumaya bırakılırdı. Bu sebeple 'et kurutma günleri' anlamına gelen bu günlere 'teşrik günleri' adı verilmiştir. 

Teşrik tekbirleri, Kurban Bayramı'nın arefe günü sabah namazından (27 Haziran Salı) başlayarak getirilmelidir. Tekbirler, bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dahil olmak üzere, getirilmelidir.

Teşrik Tekbiri Nasıl Getirilir?

Teşrik Tekbiri Nasıl Getirilir?

Teşrik tekbirleri bayramın dört günü boyunca, farz namazlardan sonra getirilir. Toplamda bayram boyunca 23 kez tekbir getirilir. Tekbir getirmek, farz bir ibadet değil, vaciptir. 

Teşrik tekbirleri, Hanefi mezhebine göre 'Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd.' şeklinde getirilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın