Görüş Bildir
Haberler
Tesla, Bugüne Kadar Tasarladığı En İddialı Otomobili Model 3'ü Tanıttı

Tesla, Bugüne Kadar Tasarladığı En İddialı Otomobili Model 3'ü Tanıttı

ATKN
01.04.2016 - 12:37 Son Güncelleme: 01.04.2016 - 18:32

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, merakla beklenen yeni otomobili Model 3'ü tanıttı. Tesla’nın giriş seviyesi elektrikli otomobili daha önce Elon Musk’ın söz verdiği tüm niteliklere sahip: Özellik bakımından kardeşlerinden çok da gediği olmayan, 5 kişilik, uygun fiyatlı ve uzun menzilli bir otomobil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

LOG'da yer alan habere göre Tesla Model 3 daha önce açıklandığı gibi 35 bin dolar fiyat etiketiyle geliyor. Uygun fiyatlı ve elektrikli olmasına rağmen otomobil, şık bir tasarıma sahip. Hatta ailenin tepe modeli Tesla Model S’ten bile daha etkileyici göründüğünü söylemek mümkün. Ön panjurdaki keskinlik olmasa neredeyse bir Porsche diyebileceğimiz otomobil son derece aerodinamik bir gövdeye sahip.

Şimdiden 130 binden fazla ön sipariş

Şimdiden 130 binden fazla ön sipariş

Otomobil henüz son üretim versiyonuna kavuşmuş değil. Ancak açıklanan ilk rakamlara göre “baz” model tek şarjla 346 km (215 mil) yol kat edebilecek. 0-100 km/s hızlanmasını ise 6 saniyenin altında tamamlayacağı düşünülüyor. 

Paylaşılan bilgiye göre Model 3’ün ön siparişleri ilk 24 saatte 115 bini; tanıtımdan birkaç saat sonra 135 bini geçmiş. Bu, Tesla için yeni bir rekor. Ön siparişte bulunanların 1000 dolar ön ödeme yapması gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Biz yavaş otomobil üretmiyoruz” diyen Elon Musk yine çok iddialı. Baz model için aynı şey mümkün olmasa da Musk otomobilin daha hızlı giden versiyonlarının sözünü veriyor. Model 3’ün en büyük iki silahı otopilot ve “Supercharging.” Otopilot özelliğini sağlayacak tüm yazılım ve donanımı standart geldiğini belirten Musk, yine rakam vermese de epey hızlı bir şarj süresi vadediyor.

Musk, Model 3’ü en geç önümüzdeki yılın sonuna doğru yetiştirmeyi planladıklarının sözünü veriyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
176
91
17
16
9
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur Orhan

Ahahah sadece gülerim araç 35 bin dolar dolar 3 tl olsa bu araba 105bin tl olur bizim ponçik devletimizde yapıştırir %145 ÖTV oldumu sana 257 milyar yok şarj... Devamını Gör

Tatar Ramazan

Bu cahillikle seninde o devletten hiçbir farkın yok. Elektrikli araçlarda ötv oranı %3-15 arası. Bu araç %15 ilk dilimde yani vergiler dahil 140 bin tl den b... Devamını Gör

piscolata

Abicim sahibinden'e bakıyorum Türkiye de P85D'ler 500.000TL den aşağı değil. Bu model hadi olsun 400.000 Nasıl olacak bu iş Türkiyede?

noone

Bizimkilerde seçim zamanı bi yerlerden araba getirip biz yaptık diye reklam yapıyorlardı nerdeki şimdi onlar bi sonraki seçimimi bekliyorlar yoksa