Görüş Bildir
Haberler
Tenten'in Yaratıcısı Hergé'nin Orijinal Resmi 3,2 Milyon Euro'ya Satıldı

Tenten'in Yaratıcısı Hergé'nin Orijinal Resmi 3,2 Milyon Euro'ya Satıldı

Batuhan
15.01.2021 - 09:19

Belçikalı çizgi roman yazarı 'Hergé'nin yarattığı Tenten kahramanını konu alan ve kendisi tarafından yapılan bir resim açık artırmada 3,2 milyon euro'ya satıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Guaj, suluboya ve mürekkep kullanılan resimde Tenten ve köpeği, porselen bir vazo içinde bir ejderhadan saklanmaya çalışırken görülüyor.

Hergé, bu resmi, beşinci Tenten kitabı Mavi Lotus'un kapağı olarak tasarlamış, ancak maliyeti yükselteceği gerekçesiyle yayınevi reddetmişti. Daha sonra resmin yalınlaştırılmış bir versiyonu kapakta kullanıldı.

Perşembe günü Paris'te Artcurial müzayede salonunda 2,6 milyon euro'ya alıcı bulan resmin, komsiyon ve diğer masraflarla birlikte toplam maliyeti 3,2 milyon euro'ya ulaştı.

Tenten serisi onlarca dile tercüme edilerek 200 milyondan fazla sattı

Tenten serisi onlarca dile tercüme edilerek 200 milyondan fazla sattı

2014'te Tenten'in 1937 tarihli iki sayfalık bir ilüstrasyonu, komisyon dahil 2,65 milyon euro'ya satılmıştı. Tenten'in 1931'de Japon işgali sırasında Çin'e seyahatini konu alan Mavi Lotus ilk olarak 1936'da yayımlandı.

Kitaplarında 'Hergé' mahlasını kullanan ünlü ilüstratör Geroges Remi, Tenten kahramanını 1920'lerde yaratmıştı. Tenten serisi onlarca dile tercüme edilerek 200 milyondan fazla sattı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
OĞUZ TAMSÖKER

para konusu ayrı bişey , ama çizim çok hoşuma gitti.

Gizem Yenikler

Çizim güzelmiş.