Görüş Bildir
Haberler
Telefon Kapalıyken Kimin Aradığı Nasıl Öğrenilir? Türk Telekom, Vodafone, Turkcell...

Telefon Kapalıyken Kimin Aradığı Nasıl Öğrenilir? Türk Telekom, Vodafone, Turkcell...

Hacer Tonay
28.11.2021 - 16:54

Kendinize vakit ayırmak istiyorsunuz ve bunun için sosyal medyadan ve teknolojiden uzak kalmanız gerektiğini düşünüyorsunuz ancak önemli bir arama gelir endişesiyle bir türlü telefonunuzu kapatamıyorsanız ya da telefonunuzun şarjı aniden bitti ve telaşa kapıldıysanız sizi rahatlatacak bir bilgiyle karşınızdayız. Peki telefon kapalıyken kimin aradığı nasıl öğrenilir? GSM operatörünüzde bu hizmet nasıl sağlanıyor? İşte Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell operatörlerinde telefonunuz kapalıyken sizi kimin aradığını öğrenmenin yolu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknolojinin giderek gelişmesiyle telefonlarda haliyle daha da özellikli hale gelmeye başladı. Birçok özelliği içinde barındıran akıllı telefonlara da haliyle şarj dayanmıyor. Bir bakıyorsunuz gün içerisinde telefonun şarjı bitivermiş. Ya da teknolojiden uzak kendinize ayıracağınız kaliteli bir zaman ayırmak istiyorsunuz; kapatıverdiniz telefonunuzu. Peki ya çok önemli bir arama geldi ne olacak? Telaşa gerek yok telefonunuzu gönül rahatlığıyla kapatabilir, kapalı olduğu zamanlarda kimlerin aradığını öğrenebilirsiniz. Nasıl mı? İşte çok işinize yarayacak telefonunuzu gönül rahatlığıyla kapatabilmenizi sağlayacak bilgileri sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde…

Beklenmedik bir şekilde telefonunuz kapandığında ya da herhangi bir sebeple kapandığında sizi kimin aradığı bilgisine ulaşmanın yolu çok kolay. Telefonunuzu açtığınızda beklediğiniz aramanın gerçekleşip gerçekleşmediğini bir sms ile öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde yabancı bir numaradan arandığımızda da arayan numaranın kime ait olduğunu, hattın sahibinin adını ve soyadını öğrenmemiz mümkün müdür? Telefonunuz kapalıyken; ne zaman, kaç kez ve kim tarafından arandığınızı telefonunuzu açtığınız anda size bir sms’le haber veren sistemler tüm gsm operatörlerinde mevcut.

Kullanmış olduğunuz operatörlerin kendi uygulamalarında ücretli olarak bilinmeyen numaralar servisini sunmaktadırlar. Türk Telekom, Vodafone, Türkcell hangi servis sağlayıcı olursa olsun ÜCRETLİ olarak sizi arayan numaranın ya da sahibini merak ettiğiniz bir numaranın kime ait olduğunu sorgulama imkanı sunarlar. Ancak dikkat etmeniz gereken bir husus da hangi operatörü kullanıyorsanız o operatörün müşteri hizmetlerini arayarak numara sorgulama yapmanız. Çünkü aksi durumda çok daha fazla ücretler ödemeniz gerekebilir.

Telefon Kapalıyken Kimin Aradığı Nasıl Öğrenilir?

Telefon Kapalıyken Kimin Aradığı Nasıl Öğrenilir?

Telefonunuz kapalı olduğunda kimin aradığını öğrenmenin en etkili yolu kullandığınız operatörün sunduğu hizmetlerdir.

Turkcell Kim Aramış

Turkcell Kim Aramış

Bu hizmeti abonelerini ücretli bir şekilde sunan Turkcell, ilk 5 gün ücretsiz bir kullanım sağlıyor. Aylık 4,50 TL karşılığında cep telefonunuz kapalı olduğu zamanlarda sizi arayan kişileri SMS yoluyla bildiriyor. Bu hizmete abone olmak için KIM yazıp 2200‘a SMS gönderebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vodafone Arayan Kim

Vodafone Arayan Kim

Aylık 5,90 TL karşılığında Vodafone da bu hizmeti ücretli bir şekilde sunar. Bu hizmetten yararlanmak için ARAYANKIM yazıp 8000‘a SMS göndermeniz gerekiyor.

Türk Telekom ArayanıBil

Türk Telekom ArayanıBil

Diğer operatörler gibi Türk Telekom da bu hizmeti ücretli bir şekilde sunar. Türk Telekom‘lu kullanıcılar telefon kapalıyken arayanları görmek için aylık 3,49 TL karşılığında bilgi alabilirsiniz. Bu hizmet için ise ACIK yazıp 5555‘e SMS gönderebilirsiniz.

Cevapsız Çağrı Bildirimini Etkinleştirin

Cevapsız Çağrı Bildirimini Etkinleştirin

Cevapsız arama bildirimlerini etkinleştirirseniz telefonunuz kapalıyken bile bu bildirimleri alırsınız Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:

  • Telefonunuzun “ayarlar” sekmesini açın.

  • “Bildirimleri“i seçin.

  • Daha sonra bildirimlere izin ver bölümüne gidin.

  • Kilit ekranı bildirim seçeneklerini “göster” olarak ayarlayın.

  • Aynı zamanda her şebeke sağlayıcısı, cep telefonunuz kapalıyken numaranızı kimin aradığını gösteren ayarları etkinleştirmek için kullanabileceğiniz bir kod sunar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın