Görüş Bildir
Haberler
Hepimiz Çok Seviyoruz: Bünyede Tekrar Tekrar Oynama İsteği Uyandıran 10 Oyun

Hepimiz Çok Seviyoruz: Bünyede Tekrar Tekrar Oynama İsteği Uyandıran 10 Oyun

Onat Yılmaz Çakalcı
08.11.2022 - 10:36 Son Güncelleme: 17.10.2022 - 01:19

Bazı oyunlar bittikten sonra bile aklımızdan bir türlü çıkamıyor, sürekli zihnimizde dolanarak bizleri kendilerine çekiyorlar. Bu oyunların o kadar kendince bağlayıcı bir dünyası oluyor ki her fırsatta işinizi gücünüzü bırakıp onlara geri dönmek istiyorsunuz. Bu oyunları bir defa bitirmek de yetmiyor, tekrar tekrar oynayarak onların dünyalarında gezinmek ve maceralarını tekrar yaşamak isterken buluyoruz kendimizi. Bu listede oyuncuları kendine bağlayan ve tekrar tekrar oynattıran yapımlara değineceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Elder Scrolls V: Skyrim

1. Elder Scrolls V: Skyrim

Oyun dünyasının en sevilen RPG'lerinden olan Skyrim de bir türlü doyamadığımız oyunlardan. Oyunun geniş ve detaylı haritasında koşuşturarak kendinizi bu büyülü dünyada kaybedebilirsiniz. Oynanış tarafında da oyuncuya tonla farklı seçenek sunması ve kendi istediğiniz şekilde yolunuza devam etmenize imkan vermesiyle sizi kendine daha da çok çeken Skyrim'de sıkılmadan yüzlerce saat geçirebilirsiniz.

2. Red Dead Redemption 2

2. Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 tüm zamanların en başarılı oyunlarından birisi. Sektörün en saygın isimlerinden olan Rockstar'ın elinden çıkan bu yapımda sıkılmadan onlarca ve hatta yüzlerce saat geçirebilirsiniz. Red Dead Redemption 2 size çeşit çeşit yapılacak etkinlik veren ver her defasında da kendine hayran bırakan bir yapım. Oyunun içinde balık tutmaktan avcılığa, keşiften onlarca kaliteli yan göreve ve harika bir açık dünyaya kadar pek çok şey bulunmakta. Red Dead Redemption'da geçirdiğiniz saatler size yetmeyecek, ona tekrar tekrar geri dönmek isteyeceksiniz.

3. The Witcher 3: Wild Hunt

3. The Witcher 3: Wild Hunt

Witcher 3 bu listenin olmazsa olmazlarından. Gerek sunduğu kaliteli hikayesi gerekse de ilgi çekici karakterleriyle sizi kendine bağlayan oyun, tasarladığı dünyasıyla da sizi kendine çekiyor. Ayrıca oyunun hikayesinin yaptığınız seçimlere göre değişmesi de sizin içinizde oyunu tekrar tekrar oynayarak farklı senaryoları görme isteği yaratıyor. Bütün bunların üstüne yüzlerce saat harcayabileceğiniz kaliteli bir içerik de eklenince Witcher 3'den asla kopamıyorsunuz.

4. GTA V

4. GTA V

Çıkışının üzerinden neredeyse 10 yıl geçmiş olsa da GTA V hala çok özel. Oynanış konusunda kendisini tekrar tekrar oynamanız için size bir sebep vermese de Los Santos'un caddelerinde dolaşmak ve atıldığımız maceraları tekrar deneyim etmek, GTA V'i tekrar tekrar oynamak için oldukça geçerli bir sebep.

5. Mass Effect Serisi

5. Mass Effect Serisi

Konu oyunları tekrar tekrar oynamaya geldiğinde Bioware'ın yapımlarının özel bir yeri oluyor. Mass Effect karşısında geçirdiğiniz saatler boyunca hiç bitmemesini dileyeceğiniz muazzam bir üçleme. Aldığınız kararlara göre değişen hikayesi ve karakter ilişkileri size sürekli 'acaba şunu seçseydim ne olurdu' sorusunu sordururken oyunu tekrar tekrar oynayarak farklı senaryoları görme isteği yaratıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Elden Ring

6. Elden Ring

From Software'ın en yeni oyunu olan Elden Ring kendini oynattıkça oynattıran bir yapım. Dövüş sistemindeki derinlik sayesinde verdiği tatmin hissiyle sizi adeta bağımlısı haline getiren Elden Ring, oynanış çeşitliliği anlamında da size çok fazla seçenek sunuyor. Karakterinizi istediğiniz şekilde tasaramakta ve geliştirmekte özgürsünüz. Fakat her bir sınıf ve karakter build'i o kadar özel ve keyifli ki oyunu oynarken asla sadece kendi karakterinizle yetinemiyorsunuz. Kendinizi farklı sınıflar açaraken ve yeni oynanış stillerini deneyim etmek için oyunu tekrar tekrar oynarken buluyorsunuz.

7. Hades

7. Hades

2 yıllık bir erken erişim sürecinin ardından 2020 yılında oyuncularla buluşan Hades, Supergiant yapımı bir roguelike oyunu. Hades son yıllarda gördüğümüz en iyi rogulike'lardan birisi. Çeşit çeşit farklı silah ve geliştirmenin yanı sıra her turda size sunduğu birbirinden farklı yeteneklerle yüzlerce ve hatta binlerce kombinasyon çıkartan bu yapım, savaş kısmında da oyuncuya çok keyifli ve akıcı bir deneyim sunuyor. Hades oynarken asla elinizdekiyle yetinmek istemiyor, farklı özellikleri ve yükseltmeleri denemek için oyunu tekrar tekrar oynamak istiyorsunuz.

8. Dragon Age Serisi

8. Dragon Age Serisi

Dragon Age bu listedeki bir başka Bioware oyunu. Tıpkı Mass Effect'te olduğu gibi Dragon Age de kendi içinde değişip farklılaşan bir hikaye anlatıyor. Yaptığınız seçimlere göre hem oyunun dünyası hem de sizin yan karakterlerle olan ilişkileriniz değişiyor. Dragon Age rol yapma oyunu sevenlerin kesinlikle deneyim etmesi gereken isimlerin başında geliyor.

9. Mount & Blade: Warband

9. Mount & Blade: Warband

Milli gururumuz Mount & Blade: Warband de karşısında sıkılmadan yüzlerce saat geçirebileceğiniz ve tekrar tekrar geri dönmek isteyeceğiniz bir yapım. Sıfırdan başlayarak kendi ordumuzu topladığımız Warband'de bir yandan krallıklar bir yandan diğer ordular bir yandan da haydutlarla mücadele ediyor, bütün bunlar olurken de kendi ordumuzu hayatta tutmaya çalışıyoruz.

10. Fallout New Vegas

10. Fallout New Vegas

Bethesda çıkışlı Fallout New Vegas tüm zamanların en başarılı rol yapma oyunlarından birisi olarak parmakla gösterilen bir yapım. Nükleer kıyamet sonrası bir dünyada hayatta kalmaya çalıştığımız New Vegas, içinde yapılabilecek yüzlerce şey barındırıyor. Bu oyunda yaşadığınız maceralar asla bitmiyor, sürekli karşınıza yapacak yeni şeyler çıkıyor. Sunduğu kalitesiyle de ağızları açık bırakan New Vegas, kendini oyunculara tekrar tekrar oynatmayı en iyi başaran oyunlardan.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
15
7
5
4
4
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İsa Elyasa Ağar

Far cry 3 gibi bir şaheser burada olmalıydı bence.

SNN GZR

Gta5 bide Türkçe konuşma olsa tadından yenmez

gazanfer türk

Fallout 3, Fallout 4 de tekrar oynanabilir, dragon age origins uyar ama diğer dragon serisi kofti bence. Açık dünya ve rol yapma oyunları her zaman iş yapar.