Görüş Bildir
Haberler
Tekirdağ'da Sağlık Skandalı: Diyaliz Merkezindeki 18 Hastaya Hepatit C Bulaştı

etiket Tekirdağ'da Sağlık Skandalı: Diyaliz Merkezindeki 18 Hastaya Hepatit C Bulaştı

Emre Ordu
11.10.2016 - 20:43 Son Güncelleme: 12.10.2016 - 11:57

Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi'nde bir diyaliz merkezinde 18 hastaya Hepatit C virüsünün bulaştığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Böbrek Vakfı’nın Kapaklı İlçesi’ndeki Kadriye ve Kenan Tunalı Diyaliz Merkezi’nde tedavi gören 2 hastada geçen Haziran ayında Hepatit C virüsü bulaştığı tespit edildi. Hastalar tedaviye alınırken, Ağustos ayında da 4 hastaya virüs bulaştığı belirlendi. Türk Böbrek Vakıf yetkilileri, Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü’ne yazı göndererek Hepatit C virüsü bulaşan hasta sayısında artış gösterdiğini bildirdi.

Bu gelişme üzerine harekete geçen Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü ekipleri diyaliz merkezinde inceleme yaparak hastalardan alınan örnekleri incelenmesi için Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gönderdi. Yapılan incelemenin ardından 18 hastada Hepatit C virüsü olduğu tespit edildi. Türk Böbrek Vakfı’nın diyaliz merkezi, dışarıdan hasta kabulünü durdurdu.

Virüsün nasıl bulaştığına ilişkin araştırmalar sürerken Sağlık Bakanlığı da soruşturma başlattı

Virüsün nasıl bulaştığına ilişkin araştırmalar sürerken Sağlık Bakanlığı da soruşturma başlattı

Vakıf adına açıklamada bulunan iş denetçisi Ali Arda ise diyaliz merkezinde yatan toplamda 106 hastalarının olduğunu ve konuya ilişkin incelemelerin sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

 'Sağlık Müdürlüğü’nden konuyla ilgili bir ekip gelip araştırma yaptı. Ankara’ya ise bütün hastaların testini gönderdik. Testler sonucunda ise 18 hastada virüs olduğu tespit edildi. Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte bu süreci hep birlikte yürütüyoruz. Ankara’daki test sonuçlarından ise geno tiplemelerini bekliyoruz. Geno tiplemelerinde bu bulaşım dışarıdan mı yoksa içeriden mi olduğunu tespit edeceğiz. Nedeni bilinmeyen bu bulaşının kök nedenlerinin araştırılması için Sağlık Bakanlığı’na ve Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü’ne müracaat ettik ve sonuçlarını bekliyoruz'

Sağlık Bakanlığı komisyon görevlendirdi

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı iddialarla ilgili bir komisyon görevlendirdi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
232
117
54
25
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Remzi Boldon

Nasıl becerdiler acaba?

Ahmet Kafa

Tamam Bununda Suçlusu Tayyip ... Konu Kapanmıştır ..

kartacali

paralele atan olacak göreceksiniz...