Görüş Bildir
Haberler
Tedbirleri Gevşetmişlerdi: Almanya'da Bulaşma Katsayısı Arttı, Güney Kore'de İkinci Dalga Endişesi Başladı

Tedbirleri Gevşetmişlerdi: Almanya'da Bulaşma Katsayısı Arttı, Güney Kore'de İkinci Dalga Endişesi Başladı

Koronavirüs tedbirlerinin kademeli olarak gevşetilmeye başladığı Almanya’da virüsün bulaşma katsayısının yükseldiği bildirildi. Uyguladığı yöntemlerle salgını kısa sürede kontrol altına alan ve başarısıyla örnek gösterilen Güney Kore'de de benzer bir durum yaşanıyor. Önlemlerin gevşetildiği ülkede bir eğlence mekanına giden Kovid-19 hastasının yeni bir salgın dalgası başlatmasından endişe ediliyor. Bu olayın ardından ülkede gece kulübü ve barlar yeniden kapatılmış durumda.

Türkiye de vaka ve ölüm oranlarındaki düşüşle birlikte ilk büyük adımı atmaya hazırlanıyor. Yarın 300'den fazla AVM ile berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmelerin açılması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DW Türkçe'nin aktardığına göre Alman hükümetinin pandemiyle mücadeleden sorumlu Robert Koch Enstitüsü güncel bulaşma oranının 1,10 olduğunun tahmin edildiğini açıkladı. 

Yani bir kişinin 1,1 kişiye virüsü bulaştırdığından yola çıkılıyor. Bu rakam Cuma günü 0,83 olarak açıklanmıştı. 

Robert Koch Enstitüsü, salgının yayılmasının azalması için bulaşma katsayısının yüzde birin altında olması gerektiğini vurguluyor.

Enstitü son günlerde istatistiklerde kaydedilen dalgalanma göz önünde bulundurulduğunda enfeksiyon rakamlarının artabileceği yönünde endişesini paylaşarak uyarıda bulundu.

Tedbirler gevşetildi

Tedbirler gevşetildi

Almanya’da federal hükümet, Mart ayı ortasından beri uygulanan sıkı tedbirlerin kademeli olarak kaldırılması konusunda, pandemiyle mücadelede asıl yetkiyi elinde tutan eyalet hükümetleri ile uzlaşma sağladı. 

16 eyaletten oluşan Almanya’da yerel yönetimler de kendi bölgelerindeki duruma göre okul ve yuvaların, ibadethanelerin,  dükkan ve mağazaların, parkların ve işletmelerin belli koşullar altında açılışına yönelik yol haritası belirledi ve tedbirleri esnetmeye başladı.

Almanya'da 168 bin 551 vaka

Almanya'da 168 bin 551 vaka

Almanya’da hali hazırda koronavirüs vaka sayısı 168 bin 551. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 7 bin 369.

Tedbirlerin gevşetildiği Güney Kore'de ikinci dalga korkusu

Tedbirlerin gevşetildiği Güney Kore'de ikinci dalga korkusu

Güney Kore, çok sayıda test uygulaması ve detaylı filyasyon uygulaması sayesinde salgını kolayca kontrol altına alması nedeniyle bir başarı hikayesi olarak görülüyordu.

Uzun süredir tek haneli sayılarla yeni vaka açıklayan Güney Kore bugün 34 yeni koronavirüs vakası açıkladı. 

Yeni vakalar, ülkede sosyal mesafelenme kurallarının gevşetilmesinin ardından yeni bir salgının baş gösterebileceği endişesini doğurdu.

Bunun sonucunda başkent Seul’de barlar ve kulüpler yeniden kapatıldı.

Bunun sonucunda başkent Seul’de barlar ve kulüpler yeniden kapatıldı.

Vakalardaki yeni artış, geçen hafta başkentin Itaewon bölgesinde gece dışarı eğlenmeye çıkan 29 yaşındaki bir erkekten kaynaklandığı belirtiliyor.

Sağlık yetkilileri şimdi söz konusu kişiyle aynı mekanları ziyaret eden 1.510 kişiyi tespit ve test etmeye çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de ilk büyük 'normalleşme' adımları yarın atılacak

Türkiye'de ilk büyük 'normalleşme' adımları yarın atılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Mayıs 2020'deki Kabine Toplantısı'nın ardından, koronavirüsle mücadelede normalleşme süreciyle ilgili açıklamalarda bulunmuş, şartlarının sağlanmasıyla alışveriş merkezlerinin yanı sıra berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmelerin 11 Mayıs'ta faaliyete geçebileceğini belirtmişti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçiş yapılacak dönemi 'Kontrollü Sosyal Hayat' olarak adlandırmıştı.

Tedbirler kapsamında kapatılan berber, kuaför, güzellik salonu, alışveriş merkezleri ile giyim eşyası, ayakkabı, çanta, zücaciye gibi ürünlerin satıldığı işletmeler yarından itibaren faaliyete geçecek.

356 AVM yarın kapılarını yeniden açıyor

356 AVM yarın kapılarını yeniden açıyor

Türkiye'de ilk koronavirüs vakalarının görülmesiyle önce çalışma saatleri değiştirilen, daha sonra kademeli olarak kapatılan alışveriş merkezleri, yarından itibaren müşterilerini ağırlamaya başlayacak. 

Daha önce market, eczane ve hijyen ürünleri satan firmalar dışında hizmetlerini durduran AVM'lerde, restoran, kafe, spor ve eğlence sektörü dışındaki iş yerleri faaliyet gösterecek.

11 Mayıs'ta esnek çalışma saatleriyle isteğe bağlı kepenk açacak firmalar, 1 Haziran itibarıyla zorunlu çalışma sistemine geçecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
55
28
15
10
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
acren

merak etmeyin bu ülkede vaka artmaz. artsa bile artmaz bilmem anlatabildim mi

Barkın Çetin

Bu yazın komple karantinada geçmesi lazım fakat artık ne ekonomi kaldırır ne psikoloji bu virüs ile yaşamayı öğrenmek zorundayız. En azından aşısı bulunana k... Devamını Gör

GrayRuby

bu lanet illet geçmedi ama millet sokağa döküldü bir ay sonra da okullar açılacak tehlikenin farkında değilmiş gibi davranan bi kitle var. fazlasıyla yazın ... Devamını Gör