Görüş Bildir
Haberler
Tedavisi Mısır'da Yapılacak: Kobra Tarafından Isırılan Aref İçin Bakanlık Devreye Girdi

etiket Tedavisi Mısır'da Yapılacak: Kobra Tarafından Isırılan Aref İçin Bakanlık Devreye Girdi

Yasin Arslan
16.07.2018 - 19:15 Son Güncelleme: 17.07.2018 - 08:53

Bir televizyon programında yaptığı illüzyon gösterileriyle Türkiye'nin yakından tanıdığı İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri, bir süredir Antalya'daki beş yıldızlı otellerde gösteri yapıyordu. Dün öğle saatlerinde gösterisi için hazırlık yapan Aref Ghafouri'yi 'kobra' cinsi yılanı, sağ elinin bilek üstünden ısırdı. İlk tedavisi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan Afef, bakanlığın devreye girmesiyle Mısır vizesi aldı ve panzehir için kendi isteğiyle hayati tehlikesi olmamasına rağmen Mısır'a gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Panzehir sadece Mısır ve Fransa'da bulunuyor.

Panzehir sadece Mısır ve Fransa'da bulunuyor.

DHA'nın haberine göre, 3 yıldır boyunca gösterilerinde kullandığı kobra yılanı tarafından ısırılan Aref'in ilk müdahalesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı. Yapılan gözlem ve tahlillerde yılanın ısırdığı yerde kısmi komplikasyon tespit edilirken, kobra yılanı panzehirinin Türkiye'de olmadığı,  sadece Mısır ve Fransa'da olduğu öğrenildi.

Tedavinin Mısır'da yapılması önerildi.

Tedavinin Mısır'da yapılması önerildi.

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür de hastaneye gelerek sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra bakanlık yetkilileriyle görüşerek dünyada sadece Mısır ve Fransa'da bulunan panzehirin getirtilmesi için girişim başlattı. En yakın ihtimal olarak Mısır görülürken, bakanlığın getirteceği panzehirin Antalya'ya ulaşması süresinin 24 saati aşabileceğini göz önünde bulunduran Aref Ghafouri, tedavi için Mısır'a götürülmesini talep etti.

Bu arada her ihtimale karşı yoğun bakım ünitesine alınan Aref'in yakınları gece boyunca özel ambulans uçak aradı. Sabaha karşı İstanbul'da bulunan ambulans uçak Antalya'ya geldi.

Uzmanlar, bugün içerisinde panzehir iğnesi yapılmazsa Aref’in zehirlenebileceği ve hayatını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Uzmanlar, bugün içerisinde panzehir iğnesi yapılmazsa Aref’in zehirlenebileceği ve hayatını kaybedebileceği uyarısında bulundu.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ambulans uçak vize alınamadığı için hareket edemedi.

Ambulans uçak vize alınamadığı için hareket edemedi.

Ancak Mısır'ın Türk vatandaşlarına vize uygulaması nedeniyle havalimanında bekletilen ambulans uçak vize alınamadığı için hareket edemedi. Dışişleri Bakanlığı'nın tüm girişimlerine rağmen Mısır makamlarından vize almak mümkün olmadı. Bu arada Kahire Büyükelçiliği de Aref için harekete geçti.

'Ölmemi mi istiyorlar? Niçin vize vermiyorlar?'

'Ölmemi mi istiyorlar? Niçin vize vermiyorlar?'

Dışişleri Bakanlığı’nın tüm girişimlerine rağmen Mısır makamlarından vize almak mümkün olmadı. Aref için zamanla yarışılırken elçilik yetkilileri saat 09.00’dan sonra işlemlerin yapılabileceğini bildirdi.

Sık sık “Bir kaç saatim var. Ölmemi mi istiyorlar? Niçin vize vermiyorlar?” dediği öğrenilen Aref’in durumuyla ilgili ‘acil’ kayıtlı rapor düzenledi.

Temaslar sonucu kriz aşıldı ve Aref’in tedavisi için Kahire’ye hareket etti.

Temaslar sonucu kriz aşıldı ve Aref’in tedavisi için Kahire’ye hareket etti.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mısır’da, Türkiye saati ile 10:00’da başlayan mesai nedeniyle Aref’in ekibinin yılan sokması konusunda tecrübeli olan, yakın mesafedeki vizesiz olan ülkeler araştırıldı.

Zehir etkisini tam olarak göstermese de Aref'in “Vücudumda uyuşmalar başladı” demesi Dışişleri Bakanlığı yetkililerini harekete geçirdi ve vize krizi aşılarak tedavi için Kahire'ye yola çıkıldı.

'Kendisi kolunu bezle sarmış, yılanın zehrine karşı tecrübeli'

'Kendisi kolunu bezle sarmış, yılanın zehrine karşı tecrübeli'

Bu arada Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine verilen bilgide, olayın dün saat 15.00 civarında gerçekleştiğinin aktarıldığını belirterek şöyle konuştu:

'Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geliyorlar. Orada kendisi de kolunu bezle sarmış, yılanın zehrine karşı tecrübeli yani. Zehir Danışma Merkezi ile görüşüyor. Sonrasında serum onların elinde olmayınca Türkiye'deki yılan ısırmalarına karşı serum bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderiliyor.'

'Kızarıklık dışında başka bulgu yok, kendi isteğiyle gitti'

'Kızarıklık dışında başka bulgu yok, kendi  isteğiyle gitti'

Ghafouri'nin, hastanede kobra yılanı tarafından ısırıldığını söylediğini, ancak tedaviye ilişkin kendilerinde bulunan serumun kobra yılanına karşı etkisinin bulunmadığını kaydeden Hülür, şöyle devam etti: 

'Bakılıyor, nörolojik bulgu yok. Lokal bir kızarıklık, şişlik var, hastanede takibe alınıyor. Bu sabaha karşı da kızarıklık azalmış. Nörolojik bulgu olmayınca vakayı ikinci evre olarak değerlendirdik. İkinci derece bir hasta. Hafif bir ısırık olmuş. Yılan zehrin tamamını boşaltmamış demek ki, boşaltsa sıkıntı olurdu. Bu arada Bakanlığımız yılanın olduğu ülkelerde girişimlerde bulundu. Kendisi jet ayarlıyor. Endikasyonuna bakılarak, son durumu değerlendirildi, kendi isteğiyle Mısır'a gönderildi.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
242
136
59
37
35
22
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Tedavisi icin ilaç isteyen genç kıza sadaka veren bakan aklıma geldi. Keşke sadaka vermek yerine o genç kardeşimiz içinde bütün imkanları seferber edebilseyd... Devamını Gör

Pickle Rick

Bu amk bakanlığı kanser hastası Dilek Özçelik ilaç bulamazken neredeydi? İşiniz gücünüz şov amk çocukları. Acillerde binlerce hasta ilaç bulamıyor, kan bulam... Devamını Gör

Kzlt

ALS hastalığı yaşayan çocuklar 125 bin değerindeki ilacı yeni yönetmelikle makinaya bağlı değilse alabilecek. Zaten makinaya bağlı değilse yaşayamıyor bu çoc... Devamını Gör