Görüş Bildir
Haberler
Yaralanmış Halde Bulunan ve Tedavi Edilen Pelikan Doğaya Kavuştu

Yaralanmış Halde Bulunan ve Tedavi Edilen Pelikan Doğaya Kavuştu

ATKN
09.08.2015 - 17:58 Son Güncelleme: 10.08.2015 - 00:53

Denizli'de tüfekle yaralanmış halde bulunan ve Burdur'daki rehabilitasyon merkezine getirilen pelikan, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Denizli'nin Çardak ilçesi Gemiş beldesi yakınlarındaki Acıgöl'de vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan pelikanın tedavisi, Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tamamlandı. Pelikan, Salda Gölü'nde üzerine lavanta bitkisi konularak doğaya salındı. Bir miktar lavanta da gölün üzerine döküldü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, doğaya yapılan olumsuzluklara karşı mücadele ettiklerini belirterek, 'Sulak alanlar, koruma alanları ve yaban hayatına pek çok olumsuz etki söz konusu. İnsanların bu konularda duyarlı olması, doğayı ve yaban hayatını düşünmesi gerekiyor. Bugünü değil yarını da düşünerek hareket etmeli, çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmeliyiz' diye konuştu.

Merkezin sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca da avcılar tarafından vurulan pelikanın çok hızlı bir iyileşme süreci geçirdiğini ifade etti.

Pelikanın tedavisini tamamladıktan sonra yeniden suya alıştırdıklarını belirten Sarıca, 'Pelikan suya adapte oldu. Beslenmeye başlayacağını düşünüyoruz. Ancak avcılar bundan sonra ateş ettikleri şeylere çok dikkat etmeliler' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0