Görüş Bildir
Haberler
TED Başkanı Pehlivanoğlu'ndan Moğollar'ın Kulisinin Basılmasına İlişkin Açıklama

TED Başkanı Pehlivanoğlu'ndan Moğollar'ın Kulisinin Basılmasına İlişkin Açıklama

Emre Ordu
30.11.2022 - 18:29 Son Güncelleme: 30.11.2022 - 21:17

Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, okulun kurucusu Nesim İba'nın Moğollar'ın konserinin ardından kulisi basmasına ilişkin açıklama yaptı. Pehlivanoğlu, 'Yaşanan olaylar bizi derinden üzmüştür' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Eğitim Derneği (TED) Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Moğollar grubunun TED Edirne Koleji'nde verdikleri konser sonrası okulun kurucusu ve eski AK Parti İl Başkanı Nesim İba'nın kulisi basmasına ilişkin açıklama yaptı.

Pehlivanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Moğollar, benim de severek dinlediğim, bu ülkenin kıymetli değerlerindendir. Kız çocuklarının okutulması yararına düzenlenen harika bir konserin ardından yanlış anlaşılmalar sonucunda yaşanan olaylar bizi derinden üzmüştür. TED olarak kendilerini ağırlamaktan her zaman onur duyacağız' dedi.

Pehlivanoğlu, paylaşımının sonuna 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' etiketini ekledi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Emrah Karaca, Moğollar grubunun 26 Kasım Cumartesi günü TED Edirne Koleji'nde verdiği konserde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Taksim'de eylem yapan kadınlara polisin müdahalesine tepki göstermiş ve İstanbul Sözleşmesi'nin önemine dikkat çekmişti.

Konser sonrası okulun kurucusu ve aynı zamanda AK Parti eski İl Başkanı Nesim İba kulisi basmış 'Devletin valisi salondayken o cümleleri kuramazsınız' diye çıkışmıştı. Müzik yazarı Murat Meriç, Gazete Duvar'da yayımlanan yazısında o gün kuliste yaşanan tartışmayı şöyle aktarmıştı:

'Okulun kurucusu Nesim İba, kararmış bir yüz ve sinirle kulise geldi, Emrah’ı sordu ve “O Cem Karaca’nın oğlu çok ayıp etti, iki alkış almak için okumadığı bir sözleşmeyi savundu, şovunu yaptı, okul salonunu siyaset kürsüsüne çevirdi,” dedi. Kuliste bir anda ortalık buz kesti; İba sözlerine aralıksız devam ederken Cahit Berkay onun karşısına geçti ve mealen şu cümleleri kurdu: 'Daha önce de söyledim Nesim Bey, biz Moğollar’ız ve sözümüzü her yerde aynı şekilde söyleriz. Emrah’ın cümleleri dediğiniz bizim cümlelerimiz ve her konserde bunları bu şekilde kuruyoruz çünkü gördüklerimizi anlatmakla, doğru bildiğimizi söylemekle yükümlüyüz.'

Taner Öngür, ona şu cümlelerle destek verdi: 'Sizinle aynı fikirde olmak zorunda değiliz. Fikrimiz bu ve okul kürsüsü dahil her yerde söyleyebiliriz. Bu özgürlüğümüz var. Siz de söylersiniz, tartışırız ama bir konser sonrası, siyasi bir tartışma için uygun değil. Bunu isterseniz sonra yapalım.'

'Feridun Düzağaç konseri de iptal'

Nesim İba, bu sözler üzerine daha önce söylediklerini yineleyerek 'okulda siyaset yapılmaz'a denk gelen bir kısım cümleler kurdu, arada 'devletin valisi salondayken o cümleleri kuramazsınız' dedi; İstanbul Sözleşmesi’nin aile yapısına zarar verdiğinden dem vuran cümlelere girdiğinde bu tuhaf tartışmayı uzatacağı belli olduğundan Cahit Berkay içerideki ekip arkadaşlarına seslendi: 'Toplanın arkadaşlar, gidiyoruz' Sonrasında film koptu. İba, 'Ne bağırıyorsun? Cahit Abi dedim, saygı gösterdim ama sen benim okulumda benimle bağırarak konuşamazsın!' Herkes sustu, neye uğradığımızı şaşırdığımız için ne yapacağımızı bilemez hâlde birbirimize baktık. 

Cahit Berkay içerideki arkadaşlarına seslendiğini anlatmaya çalışırken İba dozu daha da artırdı, bağırmasını sürdürdü. O esnada kendisini sakinleştirmek ve tartışmayı bitirmek üzere yanına yaklaşan menajer Deniz Kahya’ya dönerek 'dokunma bana, benim okulumda bana dokunamazsın' demesi ortamın daha da gerilmesine sebep oldu ama ekip sakinliğini korudu. İba, tehditler savurmaya başladı ve bir sonraki konseri işaret ederek 'o Feridun Düzağaç konseri de iptal, bu okulda böyle şeyler söyleyemezsiniz' diyerek bağıra bağıra uzaklaştı.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
5
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Daha önce kitap fuarı ve sergi basmışlıkları var ama konser yeni galiba. Rastlamamıştım hiç.

Lethe lethe

eğer ki olaylar direkt olduğu gibiyse, okul kurucusunun biatkar, tehditkar, tek zihniyet amaçlayan, sermaye ve güç kölesi tavrı okulun ismi olan Türkiye Eğit... Devamını Gör

Trabuzeni

Siktir lan oradan amk sahtekarı her zaman yaptığınız şey