Görüş Bildir
Haberler
Taze Kavrulmuş Kahve Tüketmek Neden Önemli?

etiket Taze Kavrulmuş Kahve Tüketmek Neden Önemli?

Nurseda Gerek
14.01.2022 - 18:09

Kahve kimine göre bir lezzet kimine göreyse bir tutku! Bu tutkunun peşinden koşanlar iyi bilir ki, her kahve aynı tadı vermez ve aynı şekilde akılda kalmaz. Bu nedenle kahveyi taze seçmeli ve aldığınız kahveye dikkat etmelisiniz. 

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ham kahve çekirdeği yeşil renktedir.

Ham kahve çekirdeği yeşil renktedir.

Kavrulmayan kahve çekirdeği yeşil renklidir. Bildiğimiz o yoğun kahve kokusuna sahip olmadığı gibi, herhangi bir tada da sahip değildir. Ham haldeki kahveyi günlerce hatta aylarca bir köşede bekletebilirsiniz. Çünkü ham kahve doğru saklama koşulları sayesinde asla bozulmaz.

Kahveyi kahve yapan şey kavrulma işlemidir.

Kahveyi kahve yapan şey kavrulma işlemidir.

Alıştığımız kahve görünümü ham kahvenin kavrulmasından sonra ortaya çıkar. Üstelik kavrulma işlemi ile sadece kahvenin rengi değil; tadı, kokusu ve aroması da belirmeye başlar. Yani bildiğimiz, sevdiğimiz hatta aşık olduğumuz kahveyi kahve yapan şey aslında kavrulma işlemidir.

Peki, taze kavrulmuş kahve neden önemli? 🤔

Gelelim taze kavrulmuş kahvenin önemine... Öncelikle kavrulma işleminden sonra kahvede Karbondioksit gazı açığa çıkar. Açığa çıkan bu gazın %90'ı kahvenin paketlenmesinden sonra gerçekleşir. Normal koşullarda açığa çıkan gazın paketi patlatması gerekir fakat paketlerdeki tek yönlü valfler, açığa çıkan gazı dışarı atarken dışarıdan hava girişini engelleyerek kahvenin tazeliğini korumasını sağlar.

Kahvenizi doğru şekilde muhafaza etmeniz de ayrıca önemli...

Kahvenizi doğru şekilde muhafaza etmeniz de ayrıca önemli...

Tüm bu aşamalardan sonra paketlenen kahve aylarca bekletilmemeli ve kısa bir süre sonra (bu süre genellikle 1 hafta olarak belirtilmektedir.) tüketilmeye başlanmalıdır. Neden mi? Çünkü paketlenmiş her kahve nem, hava, ışık ve sıcaklığa maruz kalması halinde tazeliğini yitirir.

Kahvenin tüketim tarihi ile tazeliği aynı şey değildir!

Satın aldığınız kahve paketlerinin üzerinde gördüğünüz son kullanma tarihleri, ne yazık ki tazelik belirtmiyor. Kahvenin tüketim tarihi ve tazeliğinin aynı şeyi ifade etmediği gibi... Satın aldığınız kahveyi son kullanma tarihine kadar tüketebilirsiniz. Fakat taze kahveden aldığınız lezzet, koku ve hazzı aynı oradan hissedemezsiniz. Bu nedenle tüketeceğiniz kahvenin tüketim tarihi kadar tazelik oranına da dikkat etmeniz gerekiyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birbirinden farklı enfes kahve çeşitlerini evde hazırlamanıza yardımcı olacak ürünler için; 👇

Birbirinden farklı enfes kahve çeşitlerini evde hazırlamanıza yardımcı olacak ürünler için; 👇

Evde kolayca kahve hazırlamanıza yardımcı olacak ürünleri sizin için bir araya getirdik! Seçtiğimiz ürünleri incelemek için tık tık!

Bizi, onedio.vitrin Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın