Görüş Bildir
Haberler
Taylor Swift Vs Bono

Taylor Swift Vs Bono

adem kara
10.11.2014 - 17:08

Plak şirketlerine büyük rakamlar ödeyerek sanatçıların albümlerini kendi portalına koyan Spotify’a, Radiohead, David Bryne, Patrick Carney gibi müzisyenler, kendilerine telif olarak çok az bir miktar ödendiklerinden şikayet etmişti. Son olarak bu listeye country müzik yıldızı Taylor Swift de eklendi. Spotify uygulamasının ilk bir ayının kullanıcılara ücretsiz olmasını ve bu yüzden sanatçıların emek vererek çıkarttıkları albümleri, dinleyenlerin ücretsiz indirmesini haksızca bulan Swift, verdiği bir röportajda, “Bu bedavacı sistem, müziği değersizleştiriyor ve ben bunun bir parçası olmak istemiyorum’ diyerek, Spotify’da bulunan tüm albümlerini geri çekme kararı almıştı.

SPOTIFY ÖNEMLİ BİR ŞANS

Son olarak bu tartışmaya, U2’nun solisti Bono da katıldı. Ne var ki Bono, Spotify uygulaması sayesinden müzisyenlerin daha kaliteli eserler ortaya koyabileceğinin altını çizdi. Ünlü şarkıcı, “Bu uygulama sayesinde bir sanatçı, hangi parçasının kaç defa dinlendiğini ya da satın alındığını rahatça görebilir” diyerek, bu sayede müzik endüstrisinin daha şeffaflaşacağına inandığını belirtti. Spotify gibi müzik uygulamalarına bir şans verilmesi gerektiğini düşünen Bono, müzisyenlerin, Spotify’dan daha fazla ücret almaları gerektiğini belirten Bono, “Fakat burada daha önemli olan, müzisyenlerin önce şarkılarını büyük kitlelere dinletebilmeyi sağlamak” derken, Spotify’ı bir fırsat olarak görmek gerektiğini “Ayrıca müzik piyasasına yeni adım atmış şarkıcılar için, bu uygulamaların çok yerinde olduğuna inanıyorum, onların albümlerini ilk bir ay ücretsiz indirebilecek olan dinleyenler, bir ayın sonunda onların albümlerini satın alabilirler” sözleriyle açıkladı. 

Taraf

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-taylor-...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gülay

En çok kazanan kadın şarkıcılar listesinde 2. sırada olan kız parayı az bulmuş demek! Müzik, günümüzde hala sanat olarak kalabilmişse işte U2 gibi bu işi ne ... Devamını Gör