Görüş Bildir
Haberler
Tayland'dan Çin'e Uygur Tepkisi

Tayland'dan Çin'e Uygur Tepkisi

FreiGeist
13.07.2015 - 13:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Taylandlı yetkililer Çin’e teslim ettikleri 109 Uygur Türkü'ne yapılan muameleyi yanlış bulduklarını açıkladı. Uygurlar kelepçelenip başlarına çuval geçirilerek Çin'e götürülmüştü. Tayland hükümeti sözcüsü ülkede kalan 60 Uygur'un kimlik tespitlerinin ardından isteklerine bağlı olarak Çin'e ya da Türkiye'ye gönderileceklerini belirtti.

Tayland’ın Çin’e teslim ettiği 85’i erkek 24’ü kadın toplam 109 Uygur Türkü elleri kelepçeli ve başlarına çuval geçirilmiş şekilde Çin’e götürülmüştü. Onları teslim eden Tayland hükümetinin sözcüsü Sansern Kaewkamnerd, Uygurlara “terörist” muamelesi yapan bu uygulamayı doğru bulmadıklarını söyledi.

Çin devlet televizyonunda Uygurları bu halde gösteren bir haber yayınlanmış ve Uygurların önce Türkiye’ye girip, ardından Suriye ve Irak’a giderek IŞİD’a katılacakları, 109 kişiden 13’ünün “terör” şüphelileri olduğu da öne sürülmüştü.

Kalan 60 Uygur Türkü Türkiye’ye gelebilir

Kaewkamnerd açıklamasında, geri kalan 60’a yakın Uygur'un kimlik tespitinin ardından ülkelerinde herhangi bir terör suçu kaydı olup olmadığına bakılacağını ve herhangi bir sabit suçu bulunmayan Uygurların Çin ya da Türkiye seçeneklerinden istediklerine gidebileceklerini vurguladı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0