Görüş Bildir
Haberler
Tatilini Eğlenerek Değerlendirmek İsteyenler İçin Yabancı Dilden Yazılıma Kadar Her Daldan 10 Öğretici Oyun

Tatilini Eğlenerek Değerlendirmek İsteyenler İçin Yabancı Dilden Yazılıma Kadar Her Daldan 10 Öğretici Oyun

Oyunlar, bir şeyi öğretebilme, en azından öğrenimine yardımcı olabilme vasfını taşıyan eserler artık. Birçok kursta, derslerde, kısacası öğrenilmesi gereken bir şey olduğunda oyunlaştırma yönteminin kullanıldığını görüyoruz. Steam'de de işimize yarayabilecek birçok konuyu öğrenmemize yardımcı olabilecek eğitici oyunlar bulunmakta. Bu eğitici oyunlardan 13 tanesini listemizde derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. while True: learn()

1. while True: learn()

while True: learn(), adından da anlaşılabileceği üzere programlama üzerine yoğunlaşan bir oyun. Nöral ağlar geliştiren bir makine öğrenimi uzmanı olarak çalışıyoruz, ama ne hikmetse kedimiz bizden daha iyi. Biz de kedimizi anlamak için bir kedi çevirmeni yapmaya çalışıyoruz.

Oyun, her ne kadar esasında eğlence amaçlı olsa da makine öğreniminin mantığını çok temel düzeyde öğretmeyi başarıyor.

2. Linguist FPS

2. Linguist FPS

Yabancı dil öğrenirken farklı metotlar da denemek isterseniz Linguist FPS'e alalım sizleri. Bu oyun, size FPS yöntemiyle İngilizceden Koreceye kadar 14 dili öğrenmenize yardımcı olmayı hedefliyor. Bildiğiniz üzere dil öğrenmek bir oyunla halledilecek kadar basit bir mesele değil tabii, ama akşamüstü zaman öldürürken biraz yabancı dil pratiği yapmak isterseniz oyuna göz atmanızı öneririz.

3. Poly Bridge 2

3. Poly Bridge 2

Poly Bridge 2, temel olarak öğretme amacı değil, eğlence amacı taşıyan bir oyun. Fakat oyun belli yerlerde öyle zorlaşıyor ki nice inşaat mühendisleri bile gereken köprüleri yaparken soğuk terler döküyor. Beynini saatlerce köprü yaparak çalıştırmak isteyen bir mühendisseniz sizi Poly Bridge 2'ye alalım!

4. World of Guns: Gun Disassembly

4. World of Guns: Gun Disassembly

Silahlara meraklısınız ama gerçek silahları inceleyecek imkânınız yok mu? World of Guns: Gun Disassembly imdadınıza yetişiyor. Bu oyunda silahların iç mekaniğini en ince detayına kadar öğrenebiliyor, silahları adeta yapboz gibi söküp takabiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Turing Complete

5. Turing Complete

Basit mantık problemleri çözerek rahatça başladığınız bu eğitici oyuna birkaç saatinizi ayırınca kendinizi baştan bir bilgisayar inşa ederken buluyorsunuz. Bilgisayarların nasıl işlediğini anlamak, algoritma oluşturmak, mantıksal problemleri çözmek ve böylece programlama temelinizi geliştirmek için Turing Complete'e göz atmanızı öneririz.

6. Universe Sandbox

6. Universe Sandbox

Universe Sandbox'ta evrenimizin ayarlarıyla, yer çekimiyle, iklimle, çarpışmalarla oynuyoruz. Dünyamızın aslında ne kadar kırılgan ve küçük olduğunu fark ettiren eserlerden bir tanesi. Eğer uzaya, fiziğe ve bilimum konulara ilginiz varsa Universe Sandbox'ta zaman geçirmeyi deneyebilirsiniz.

7. Bartender Hustle

7. Bartender Hustle

Hikâye bazlı bir barmenlik simülasyonu olan Bartender Hustle'da bir barmen olarak kariyerinizde yükselmeye çalışırken farklı kokteyller yapmayı interaktif olarak öğreniyor, barlarda karşınıza çıkabilecek durumları görüyorsunuz. Eğer barmenlik ilginç geliyorsa oyuna bir göz atabilirsiniz.

8. Niche - a genetics survival game

8. Niche - a genetics survival game

Özellikle biyoloji veya genetikle ilgili bir bölüm okuyorsanız bayılacağınız bu oyun, Darwin'le uzaktan yakından alakası olmayanların da beğenisini kazanmış durumda. Sıra tabanlı strateji-hayatta kalma oyunu olan Niche'de gerçek genetik mekaniklerini kullanarak türünüzü hayatta tutmaya çalışıyorsunuz, bunu yaparken de evrime ve genetiğe dair temel bilgileri ediniyorsunuz.

9. Cooking Simulator

9. Cooking Simulator

Cooking Simulator, yüzlerce farklı tarifle, malzemeyle oyunculara yemek yapmayı detaylı bir şekilde öğretiyor. İster yemek yapmayı yeni öğrenmesi gereken bir öğrenci olun isterseniz de deneyimli bir şef, bu oyunu oynayarak hem eğlenip hem de yeteneklerinizi keskinleştirmeniz mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. SHENZHEN I/O

10. SHENZHEN I/O

Özellikle EE'cilerin ilgisini çekebilecek olan SHENZEN I/O adlı oyunda kod yazıyoruz, farklı markalardan mikroçipler, ekranlar, bellekler kullanarak devreler oluşturuyoruz. Bununla birlikte içerisinde çalıştığımız şirketteki renkli tiplerle de etkileşime geçiyoruz. Tam teşekküllü bir mühendislik simülasyonu yani.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın