Görüş Bildir
Haberler
Tatile Hazırlananlara Kötü Haber: Fiyatlarda Artış Yüksek Olacak

Tatile Hazırlananlara Kötü Haber: Fiyatlarda Artış Yüksek Olacak

Dünyanın önde gelen turizm fuarlarından EMITT'te düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan turizm sektörü temsilcileri fiyat artışları konusunda uyardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İç turizmde artışlar yüzde kaç olacak?

İç turizmde artışlar yüzde kaç olacak?

Dünyanın önde gelen turizm fuarlarından EMITT'te düzenlenen Jolly basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Mert Vardar, Kasım ayında başlayan erken rezervasyon döneminde öngördüklerinin üzerinde bir talep aldıklarını belirterek, 'Kasım-Aralık-Ocak'ta kişi sayısı olarak bütçemizin üzerinde talep var, çok ciddi satış alıyoruz. Kontenjan sıkıntısı oluşacağı için fiyatların daha da artacağı bir sezon olabilir' dedi.

Jolly CEO’su Mert Vardar, Cumhuriyet'in aktardığına göre, iç turizmde fiyatların bu yıl ortalamada yüzde 40-50 artacağını, erken rezervasyondan ana sezona geçişteyse bunun yüzde 100’e varabileceğini söyledi.

Vardar’a göre erken rezervasyon dönemi öncesinde fiyat artışları yüzde 25-30 seviyesine ulaşacak. Ancak enerji başta olmak üzere çeşitli kalemlerdeki zamların ardından otellerin alım gücünde yaşanan düşüş nedeniyle fiyat artışları ileriki süreçte daha da artabilir.

Vardar, '2022 ortalaması olarak %40-50 arası sepet artışı söz konusu olacak. Bizim %46 ortalama sepet artışı hedefimiz var. Ama erken erzervasyon döneminin bitiminde şu anki fiyatlardan %100 artış olabilir. En az %40 ama bazı otellerde %100'lere varan artış bekliyoruz. Sezonda en az %60-100 arası daha pahalıya satış olacak' ifadelerini kullandı.

Vardar, Jolly olarak iç turizmde kişi sayısı olarak %40 büyüme hedeflediklerini söyledi.

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ise, artan fiyatlar ve düşen alım gücünün iç turizmi nasıl etkileyeceği ile ilgili bir soru üzerine, bu yıl iç pazarda daralma beklemediğini belirterek, seyahat acentaları vasıtasıyla 10 milyon kişinin seyahat etmesini beklediklerini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isotlu-baklava

2 yıl önce gidip 5700 tl ye ailemle tatil yaptığım otelin bu yaz için fiyatı 20000 tl. Bu saatten sonra yapabileceğimiz tek tatil covid karantinasında dizi i... Devamını Gör

KaguyaHimeSama

Bu habere geçen sene ultra lüks otellerde tatile GİDEBİLMİŞ kesimi üzer. Sanki biz 5 yıldızlı otellere tatile gidebiliyorduk da zam geldi diye üzülelim. ZATE... Devamını Gör

mertens

ne tatili