Görüş Bildir
Haberler
Tatilde Marmaris ve Çevresinde Gezebileceğiniz Harikalar Diyarını Andıran Birbirinden Muazzam Yerler

Tatilde Marmaris ve Çevresinde Gezebileceğiniz Harikalar Diyarını Andıran Birbirinden Muazzam Yerler

Elif P.
31.05.2019 - 16:22 Son Güncelleme: 01.06.2019 - 17:59

Marmaris'in birbirinden güzel gerek popüler ve ilgi odağı olan gerekse sakin ve huzurlu bir tatil yapmak için ideal olan yerleri sizler için derledik. Hepinizi İyi okumalar dileriz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kaleiçi, Marmaris

1. Kaleiçi, Marmaris

Marmaris'in merkezinde yer alan Kaleiçi, Marmaris'in eski evlerinin oluşturduğu bir mimariden oluşur. Kaleye çıkan sokakları gezerken eski kentin bu sokakları size tarihi bir yolculuk yaşatabilir. Kaleye vardığınızda ise, içerideki tarihi eserleri inceleyebilir, Marina'nın mükemmel deniz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

2. İçmeler Kanyonu

2. İçmeler Kanyonu

İçmeler Kanyonu, Marmaris'in İçmeler adlı, turistlerin ilgi odağı olan mahallesinde yer almaktadır. Kanyona gitmek merkezden yaklaşık 10 km yani 20 dakika sürmektedir. Vardığınızda ise kanyona ulaşmak için biraz tırmanış ve yürüyüş yapmanız gerekmektedir. Yani eğer iyi bir doğa yürüyüşçüsü iseniz, maceraya atılmak ve güzellikleri keşfetmek için İçmeler Kanyonu harika bir yerdir.

3. Hisarönü Körfezi

3. Hisarönü Körfezi
www.eceyachting.com

Marmaris-Datça yolu üzerinden gidilen Hisarönü sakin bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir yerdir. Marmaris'ten toplam 21 km olan yol yaklaşık 24 dakika sürmektedir. Yol kenarı boyunca durup inebileceğiniz koylar mevcuttur ve suyu oldukça temiz ve berraktır. Bunun yanında, Hisarönü'ne gelmişken Baybassos Antik Kenti'ni de gezebilirsiniz.

4. Orhaniye

4. Orhaniye

Yine Datça Yolu üzerinden gidilen Orhaniye, küçük bir tatil kasabasıdır. Marmaris'ten 29 km olan yol yaklaşık 35 dakika sürmektedir. Hisarönü Körfezine çok yakın olan Orhaniye'de çok fazla otel bulunmamakla birlikte sessizlik arayanlar için harika bir yerdir. Bunun yanında turistlerin gözdesi olan Kızkumu Plajı'na gidebilir ve Orhaniye'ye yakın birbirinden güzel ve sakin koyları gezebilirsiniz.

5. Çiftlik-Gebekse Koyu

5. Çiftlik-Gebekse Koyu
turizmindeksi.com

Çiftlik ve Gebekse Koyları yan yana bulunmaktadır. Marmaris'ten 32 km uzaklıkta olan koylara yaklaşık 50 dakikada gidilmektedir. Suyun temiz ve masmavi olduğu bu koylara gittiğinizde özellikle Gebekse Koyu'nda bulunan tarihi kilisenin kalıntılarını görmenizi tavsiye ederim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Söğüt Köyü

6. Söğüt Köyü
www.mutludusler.com

Söğüt Köyü, Turunç yolundan gidilen yaklaşık 40 km, yani 1 saat süren bir yola sahiptir. Yunan adalarını içinde barındıran deniz manzarası karşısında, güneşin batışını izleyebilir ve nefis yemekler yapan restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Bunun yanı sıra; Saranda Antik Kenti, Loryma Antik Kenti, Bozukkale ve Thyssanos Antik Kenti gibi birçok antik kenti gezebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz. Sakin bir tatil beldesi olan Söğüt Köyü sessizlik arayanlar için ideal bir fikir olabilir.

7. Akyaka

7. Akyaka
gezimanya.com

Marmaris-Muğla yolu üzerinden gidilen Akyaka, 31 km yani yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Balıkçılığın geliştiği bu beldede nehrin kıyısındaki restoranlarda nefis deniz mahsulleri tüketebilirsiniz. Bunun yanında ise meşhur Azmak Turu'na katılıp nehir boyunca muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz.

8. Dalyan

8. Dalyan
gezimanya.com

Marmaris-Muğla yolundan gidilen Dalyan 83 km uzaklıkta yani yaklaşık 1 saat 15 dakika süren bir yola sahiptir. Sayısız güzelliğe ve aktiviteye sahip olan Dalyan'da öncelikle Dalyan'ın sazlıklarından gidebileceğiniz İztuzu Plajı listenin başında yer almaktadır. Caretta carettalar ve  mavi yengeçler gibi birçok canlıya ev sahipliği yapan plajda tatil yaparken doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Tatlı suyu ve tuzlu suyu bünyesinde bulunduran bu plaj dünyanın sayılı plajları arasındadır ve Avrupa'nın en iyi 10 plajı listesinde yer almaktadır. 

Buna ek alarak, biraz tarihi hava solumak isteyen tatilciler için Kaunos Antik Kenti ve Kaunos Kral Mezarları ziyaret etmek için harika yerlerdir.

İztuzu Plajı'na yakın olan Sülüngür Gölü ise ziyaret etmeye değer bir yerdir. Nil kaplumbağaların uğrak bir yeri olan bu gölün çevresinde gelip piknik yapabilirsiniz.

Son olarak,Köyceğiz tarafında kalan Yuvarlak Çay'ın soğuk sularında yüzebilir ve üstündeki salıncakta sallanabilirsiniz.

9. Bördübet

9. Bördübet

Datça yolu üzerinden yaklaşık 29 km olan yol arabayla 42 dakika sürmektedir. Çok az tatilcinin bildiği Bördübet sessizlik ve huzur arayanlar için ideal bir yerdir. Çevresinde hiç otel hatta ev bile barındırmayan bu yerde, kamp yapabilir veya sabah saatlerinde gelip geç saatlere kadar ağaçların altında dinlenebilirsiniz. Ancak çevrede yiyecek ve su almak için marketler olmadığından gelirken getirmeniz veya yolda almanızı tavsiye ederim. Bunun yanında, gittiğiniz tarafa bağlı olarak denizin kumlu veya taşlı oluşu değişmektedir ama şunu söylemeliyim ki havanın rüzgarlı olduğu zamanlarda dalgalar oldukça büyük gelmektedir. Bu yüzden güneşli ve rüzgarlı günlerde gitmek en mantıklısı olacaktır.

10. Turunç

10. Turunç
media-cdn.tripadvisor.com

Tekne turlarının en çok uğradığı yerlerden biri olan Turunç'a İçmeler yolundan gidilmektedir. 19 km yol olan yaklaşık 35 dakika sürmektedir. Uzun bir halk plajına sahip olan Turunç'un denizi berraktır ve küçük taşlara sahiptir. Hatta deniz bitkilerini sevmeyenler için ideal bir deniz keyfi yaşatan Turunç'un denizinde, deniz bitkilerine rastlamak için çok açılmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra, Turunç'un çarşısında gezebileceğiniz çeşit çeşit hediyelik eşya dükkanları ve butikler bulunmaktadır. Buna ek olarak, Amos Antik Kenti de kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir tanesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Palamutbükü Koyu, Datça

11. Palamutbükü Koyu, Datça
www.turizmgunlugu.com

Datça'ya gelip de en meşhur koylardan birine uğramadan olmaz. Palamutbükü koyu Marmaris'e 90 km yani 1 saat 53 dakikadır. Şehirden uzak badem ve çam ağaçları ile süslü bu koyun sahili oldukça uzun. Dolayısıyla, gittiğiniz yere göre deniz kumlu veya taşlı olabiliyor. Bunun dışında, sakinlik arayanlar için restoran, kafe ve çay bahçeleriyle oldukça huzur veren bir belde.

12. Eski Datça Evleri, Datça

12. Eski Datça Evleri, Datça

Marmaris-Datça yolunda 71 km, yani 1 saat 15 dakika süren yol göreceğiniz her şeye değmektedir. Eski Datça Evleri, Marmaris Kaleiçi'ndeki tarihi evlerini andıran bir yapıdadır. Buram buram tarih kokam bu sokaklardaki kafelerde oturabilir, güzel hatıralara sahip olmak için el-işi takılar ve eşyalar satan sokak üzerindeki esnaftan bir şeyler satın alabilirsiniz. Doğanın ve tarihin buluştuğu bu noktada kendinizi çok iyi hissedeceğinizi garanti edebilirim...

13. Knidos Antik Kenti, Datça

13. Knidos Antik Kenti, Datça
www.turizmgunlugu.com

Marmaris'e 98 km uzak olan Knidos'un yolu 1 saat 46 dakika sürmektedir. Datça yarımadasının en ucunda bulunan Knidos, Akdeniz ve Ege Denizi'nin birleştiği noktada yer almaktadır. Dorlar tarafından kurulduğu bilinen, bilim ve sanatın önemli merkezlerinden biri olan Knidos'ta Sostratos ve Praksiteles gibi sanatçıların (çoğu günümüze ulaşmamasına rağmen) eserleri bulunmaktadır. Kısacası, tarih öncesi devirlerde metropol haline gelmiş Knidos'ta sizler tarafından keşfedilmesi beklenen birçok tarihi eser bulunmaktadır ve tarih seveler için kesinlikle gezilmesi gereken en önemli antik kentlerden bir tanesidir.

Son olarak, İçmeler'in sahilinden çektiğimiz bu fotoğrafla hepinize iyi tatiller dileriz!

Son olarak, İçmeler'in sahilinden çektiğimiz bu fotoğrafla hepinize iyi tatiller dileriz!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
33
6
5
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın