Görüş Bildir
Haberler
Tatil Planını Henüz Yapmış Olanlar Buraya: Tatil Valizi Hazırlarken Bilmeniz Gereken Pratik Tüyolar

etiket Tatil Planını Henüz Yapmış Olanlar Buraya: Tatil Valizi Hazırlarken Bilmeniz Gereken Pratik Tüyolar

İrem Coşkun
23.08.2023 - 14:12

Seyahate çıkmanın belki de en stresli tarafı valiz hazırlamaktır. Örneğin kimse, bir yere giderken yanına alması gereken bir şeyi unutmak istemez. Biz de sizler için tatil valizinizi hazırlarken mutlaka bilmeniz gereken pratik tüyoları listeledik 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Mutlaka bir liste yapın.

Valizinizi hazırlamaya başlamadan günler önce, yanınıza almanız gerekenleri unutmamak adına mutlaka bir liste yapın ve valizinizi bu listeye göre hazırlayın. Böylece seyahate çıktığınızda ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza aldığınızdan emin olursunuz.

Acil durumlara karşı hazırlıklı olun!

Tatil için nereye giderseniz gidin karşılaşabileceğiniz farklı durumlara karşı ihtiyacınız olan pratik eşyaları mutlaka yanınıza alın. Bunlar; şemsiye, matara veya gerekli yedek eşyalar olabilir.

Hava durumunu mutlaka kontrol edin.

Seyahat edeceğiniz yer yazlık ve kış mevsimine uygun bir yer olabilir. Fakat hangi mevsim için tatil valizi hazırlarsanız hazırlayın yanınızda mutlaka farklı kıyafet alternatifleri bulundurun.

Eşyalarınızı düzenli bir şekilde yerleştirin.

Tatil için yakın veya uzak bir yere gidiyor olmanız fark etmez, önemli olan tüm ihtiyaçlarınızı minimum yük halinde taşıyabilmek. Bu nedenle örneğin, kıyafetlerinizi rulo yaparak valize yerleştirebilir veya fazla yer kaplayacak eşyalarınızı daha pratik paketleme yöntemleriyle valizinize yerleştirebilirsiniz.

Nakit önlemi alın!

Valizinizi hazırlarken herhangi bir çalınma veya kaybolma durumunda yaşanabilecek olumsuzluklara karşın, valizinizde nakit veya değerli eşya bulundurmamaya, bunları el çantası veya kabin bagajında taşımaya özen gösterin.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ağırlık sınırına dikkat edin!

Özellikle uçak seyahatlerinde daha da önemli olan havayolu şirketlerinin belirlediği bagaj ağırlık sınırlamalarına dikkat edin. Valizinizi aşırı doldurarak fazladan ücret ödemek veya ağırlık sınırlamalarını aşarak herhangi bir sorun yaşamak istemezsiniz.

Elektronik cihazlarınızı koruyun.

Valiz hazırlarken değerli elektronik cihazlarınızı taşırken dikkatli olun. Özellikle kırılmaya veya hasara karşı korumak için uygun kılıflar veya koruyucu kaplar kullanın veya bu cihazlarınızı kabin bagajı bölümünde bulundurmaya çalışın.

Kişisel bakım ürünlerini eklerken dikkatli olun!

Özellikle uçak seyahatlerinde daha önemli bir konu olan sıvı sınırlamalarına dikkat edin ve mümkün olduğunca seyahat boyutlu kişisel bakım ürünleri tercih edin. Ayrıca, sızmalara karşı ek önlemler almak için ürünlerinizi plastik torbalara yerleştirebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın