Görüş Bildir
Haberler
Tatil Bütçesi Nasıl Yapılır? Tatil Bütçesi Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler Nedir?

etiket Tatil Bütçesi Nasıl Yapılır? Tatil Bütçesi Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler Nedir?

Begüm
03.07.2022 - 17:11

Uygun tatil nasıl yapılır? Tatil bütçesini aşmadan tatil yapmak nasıl mümkün? Hazırsanız tatile gitmeden önce tüm bu sorularınızı yanıtlıyoruz. İşte tatil bütçesi yaparken dikkat etmeniz gerekenler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ulaşım türünüzü belirleyin ve bütçesini hesaplayın.

Örneğin, araba ile gidiceksiniz yakıt ve otoyol ücretlerini hesaplayın. Uçak ile gidicekseniz havalimanı ulaşımları ve uçak biletlerini hesaplamanız gerekiyor. Bu şekilde ulaşım bütçesini detaylıca oluşturun.

2. Konaklama türünüzü belirleyin.

Önce konaklamaya ne kadar bütçe ayırmak istediğinize karar verin ardından hotel, butik hotel, pansiyon, çadır veya farklı konaklama alternatifleri arasından seçim yapın.

3. Konaklama maliyetinizi detaylıca hesaplayın.

Bu şekilde kaç gün için konaklamaya ne kadar verdiğinizi kolay bir şekilde görebilir ve ona göre adım atabilirsiniz.

4. Yeme içme bütçenizi ayarlayın.

4. Yeme içme bütçenizi ayarlayın.

Konaklama türünüze ve sağladığı olanaklara göre günde kaç kez dışarıda yemek yiyeceğinizi hesaplayın. Bunun ardından tatile gideceğiniz bölgedeki ortalama fiyatlara bakın. Genel olarak yeme içme için ne kadar ayıracağınızı hesaplayın.

5. Deniz tatili yapıyorsanız plajların giriş ücretleri ve harcamaları hesaplayın.

Özellikle deniz tatillerinde şezlong vazgeçilmez olabiliyor. Eğer siz kendi sandalye ve şezlongunuzu götürmeyecekseniz bölgedeki plajların giriş ücretlerini hesaplayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pasaport, vize gibi zorunlu ihtiyaçların giderlerini listeleyin.

6. Pasaport, vize gibi zorunlu ihtiyaçların giderlerini listeleyin.

Örneğin, yurt dışına çıkacaksanız bu süreçte pasaport ve gerekiyorsa vize gibi zorunlu ihtiyaçları detaylamasına listeleyin.

7. Eğlence için ayıracağınız bütçeyi hesaplayın.

Kaç gün dışarıda bir şeyler içiceksiniz? Veya kaç gün dans etmeye gidiceksiniz? Eğlence için yapabileceklerinizi genel hatları ile bütçelendirin.

8. Alışveriş bütçenizi detaylandırın.

Aslında küçük bir bütçe kalemi gibi görünse de alışveriş bütçesini oluşturmak sizi yüklü miktarlardan koruyabilir. Gideceğiniz yerden alacağınız hediyelikler veya özel ürünleri bu bütçeye sahil edebilirsiniz.

9. Tüm kalemleri birleştirerek toplam tatil bütçenizi oluşturun.

Toplam tatil bütçesini oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli şey ulaşım-konaklama-yeme içme giderlerini eklemek. Bunun ardından ekstra giderleri de ekleyerek tatil bütçenizi oluşturabilirsiniz. Sizin tatil için ayırdığınız bütçeden daha az tutuyorsa ekstra kalemler ekleyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın