Görüş Bildir
Haberler
Tasarım Tarihine Yön Vermiş Çerçevelenip Duvara Asılası 13 İkonik Spor Ayakkabı

etiket Tasarım Tarihine Yön Vermiş Çerçevelenip Duvara Asılası 13 İkonik Spor Ayakkabı

cokiyiya
23.04.2017 - 23:16

Hepimiz bir nebze olsun estetik algısına sahibiz. Konu kıyafet seçmek olunca bize güzel geleni ararız. Fakat, konu spor ayakkabı olunca sadece estetiği değil, fonksiyonunu da değerlendirmek gerekir. Bu nedenledir ki estetiği ve fonksiyonu dengeli bir biçimde sunan spor ayakkabı tasarımları çokça tercih edilir ve uzun süre yaşarlar.

Şimdi gelin, ne kadar zaman geçerse geçsin eskimeyen, hepsi birer ikon olmuş tasarımlara göz atalım...👟👟

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Air Jordan

1. Air Jordan

Chicago Bulls’un efsanevi oyuncusu Michael Jordan için 1984 yılında Nike tarafından üretilen model çok tutulunca; firma, bu modeli herkes için üretmeye başladı. Bir noktada Nike markasının altından çıkıp başlı başına Air Jordan ismiyle pazarlanmaya başlanan ayakkabı, basketbol tarihinin en meşhur ayakkabısı olarak biliniyor.

2. Adidas Superstar

2. Adidas Superstar

Adidas tarafından 1969’dan bu yana sokak futbolu için üretilen ikonik modeldir. Sonradan Pro versiyonlarının üretilmeye başlanmasıyla basketbol ayakkabısı olarak anılmaya başlamıştır.

3. Nike Cortez

3. Nike Cortez

1972 yılında Nike’ın kurucularından olan Bill Bowerman tarafından tasarlanan Cortez modeli, Nike’ın ilk koşu ayakkabısı olması açısından büyük önem taşıyor.

4. Onitsuka Tiger

4. Onitsuka Tiger

İkinci Dünya Savaşı sonrası buhran içinde olan Japon toplumunun umutsuz gençlerini spora yönlendirmek adına kurulan Onitsuka Tiger firmasının ürünüdür. Günümüzde; bu firma ve iki diğer firmanın birleşmesiyle kurulan ASICS firması tarafından satılmaktadır. Ayrıca, Mexico alt modeli Kill Bill filmi ile herkesin aklına kazınmıştır.

5. Adidas Stan Smith

5. Adidas Stan Smith

Adidas firmasınca üretilen bir tenis ayakkabısıdır. İsmini ve ayakkabının dil kısmındaki resmini tenis oyuncusu Stan Smith’ten almaktadır. İlk kez ünlü tenis oyuncusu Robert Haillet’in ismiyle Hailet modeli olarak çıkmış fakat sporcunun erken emekliliğiyle isim değiştirmiştir. Adidas’ın bugüne kadar en çok satılan ayakkabı modelidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Converse All Star

6. Converse All Star

Chuck Taylor All-Stars olarak da bilinen ikonik model 1917 yılından beri üretilmektedir. 2003 yılında Nike’ın Converse firmasını satın almasıyla tüm dünyada yeniden gündeme gelmiş ve yüksek satış miktarlarına ulaşmıştır.

7. Nike Air Force 1

7. Nike Air Force 1

AF1 olarak da bilinen model, Nike Air teknolojisini kullanan ilk ayakkabıdır. Adını ABD Başkanı’nı taşıyan Air Force One isimli uçaktan almaktadır. Günümüzde moda ikonu haline gelmiştir.

8. Vans Era Checkerboard

8. Vans Era Checkerboard

Model 95 olarak bilinen ve adı sonradan Era olarak değiştirilen model ilk kez 1976 yılında duyuruldu. Bu modelin Checkerboard adlı kareli versiyonu Vans’ın en çok tercih edilen ürünlerinden biri oldu.

9. Puma Suede

9. Puma Suede

Adidas’ın kurucusu Adi Dassler’ın kardeşi Rudolf Dassler tarafından kurulan Puma firmasının 1968 yılında piyasaya sürdüğü ikonik modeldir. 1972 yılında basketbolcu Walt “Clyde” Frazier için tasarlanan Clyde modeline birebir benzemektedir. Clyde modelinin tek farkı daha geniş tabanlı olmasıdır.

10. Nike Air Max

10. Nike Air Max

Patentli Nike Air teknolojisinin en çok tutulan versiyonu olan Air Max modeli 1987 yılından beri üretiliyor. Yakın tarihte yeniden piyasaya sürülen model, tüm dünyada satış rekorları kırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Adidas Samba

11. Adidas Samba

Adidas’ın en çok satılan ikinci ayakkabı modeli olma özelliğini taşıyan Samba, çok sayıda renk opsiyonuna sahiptir. Ürünün çıkış noktası kapalı alan futboludur.

12. Reebok Question

12. Reebok Question

Reebok’ın klasik modelinden uyarlanarak Allen Iverson imzasıyla ortaya çıkan modeldir. Dönemindeki rakipleri arasında sadeliği ve kullanışlılığıyla ön plana çıkmıştır.

13. New Balance

13. New Balance

Çok sayıda versiyona sahip olan olan New Balance ayakkabılar, çoğu zaman gözle görülür biçimde ayrışmamaktadır. Renk seçenekleri diğer birçok markanın önüne geçmektedir. “Yeni Denge” anlamına gelen New Balance’ın çıkış noktası ise ayağın alt orta kısmındaki yayı destekleyen bir parça ile dengeyi kolaylaştırmaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
163
75
16
12
11
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

şu new balance i bir ben mi sevemiyorum acaba modelleri çok çirkin :/

Kadir Yıldız

Baya eksik bu liste: Puma Clyde, Gucci, Reebok Pump, Vans Authentic, German Army Trainers

Jaymz

kardeşler kundura?