Görüş Bildir
Haberler
Tartışma Yaratacak Karar: Aşısızlara Test Zorunluluğu Kaldırıldı!

Tartışma Yaratacak Karar: Aşısızlara Test Zorunluluğu Kaldırıldı!

Aşı olmayan kişilere; seyahat, etkinlik, işyeri ve okullarda test zorunluluğu kaldırıldı. Karar, 81 il valiliğine gönderildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanlığı'nca Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyesi çerçevesinde, aşısız olan veya aşı sürecini tamamlamayan kişilere PCR testi uygulanmasına gerek olmadığına ilişkin valiliklere genelge gönderildi.

Bakanlık'tan 81 il valiliğine gönderilen genelgede, koronavirüs salgınının son dönem seyri ve toplum sağlığına olan etkisine dikkat çekildi.

Genelgede, 'Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığının değerlendirmelerini içeren yazıda; Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatlerden önce, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir' denildi.

Sağlık Bakanlığı'nın ilgili yazısı doğrultusunda, bakanlık tarafından yayımlanan genelgelerin tüm hükümlerinin uygulamadan kaldırılmasına karar verildiği kaydedildi. Ayrıca belirtilen esaslar doğrultusunda 'Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca il-ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları kararlarının alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması konusunda gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
53
43
33
18
15
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Scarface

herkes kendi dtünü kollasın

Ece anay

Allah'a emanetiz, oh ne güzel, ne güzel!

Yusuf Öz

nihayet. Aşı olmadım, olmayacağım. Hafanın beş günü tıklım tepiş amfilerde ders işleyip haftasonları 6'şar saat tiyatro atölyelerine katılıyorum. Bütün bural... Devamını Gör