Görüş Bildir
Haberler
Tarot Nedir? Tarot Falı Nasıl Bakılır? Tarot Kartları Ne Anlama Geliyor?

Tarot Nedir? Tarot Falı Nasıl Bakılır? Tarot Kartları Ne Anlama Geliyor?

Çoğu insan gibi siz de tarot kartlarına muhtemelen aşinasınızdır. Peki tarot falı ne anlama geliyor, biliyor musunuz? Gizemli havasıyla dikkat çeken tarot kartları yüzyıllardır eğlence, kehanet ve kendini gerçekleştirme gibi amaçlarla kullanılıyor. Kökleri erken Rönenans’a dayanan tarot, bugüne dek pek çok değişiklik geçirdi. Günümüzde standart hale gelen tarot destesi ise 1910’da Pamela Colman Smith tarafından resmedildi. Peki, tarot nedir? Tarot falı nasıl bakılır? Tarot kartları ne anlama geliyor? İşte merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dilimize Farsçadan geçmiş olan fal kelimesinin sözlük anlamı talih ve bahttır. Fal bakmak, kişinin talihi ve geleceği hakkında kehanette bulunmak demektir. Günümüzde en çok bakılan fal çeşitleri şu şekilde sıralanabilir: Tarot falı, kahve falı ve iskambil falı. Tarihi milattan öncesine kadar uzanan tarot falında her kart bir karakteri ve duyguyu temsil eder. Tarot falı hakkında merak edilenleri sizin için derledik.

Tarot Nedir?

Tarot Nedir?

Tarot, Ortaçağ'ın son zamanlarına doğru ortaya çıkmış olan ve 78 adet karttan meydana gelen bir oyun kartı destesini ifade etmektedir. Zamanla psikolojik yardım amaçlı olarak kullanılmaya başlanmıştır ve çağımızda kehanet ve fal ile ilgili güncelliğini korumaya devam etmiştir.

 Geleneksel bir şekilde Tarot 22 tane olan büyük arkana ya da arkana majör adı verilen kart çeşidinden ve 56 tane küçük arkana ya da arkana minör kartından meydana gelmektedir. Küçük arkana kartları ise klasik iskambil kâğıdını oluşturan destenin atasıdır. Tarot içerisinde yer alan en kuvvetli ve en iyi kartlardan bir tanesi kader çarkıdır. Bu kart bireyin hem özel yaşamı konusunda hem de iş yaşamında mutlu veya başarılı olacağını göstermektedir.

Tarot Falı Nasıl Bakılır?

Tarot Falı Nasıl Bakılır?

Tarot Falı baktıran bireye kartlara odaklanması gerektiği söylenmektedir. Kişi kendisini hazır hissettiğinde üç adet kart seçmektedir. Ortada kalan kart self kartı olmaktadır. Kişinin duygu veya düşüncelerine, karakterinin yapısına ve kişiliğine dair olan bilgileri vermektedir. Soldaki kart içerisinde bulunmuş olduğu mevcut duruma dair olan ipuçları taşımaktadır. Mutsuz, kaygılı veya umutlu bir durumda olup olmadığı ise sağ tarafta yer alan karta göre değerlendirilmektedir.

 Sol tarafta yer alan kart, kişinin yaşamında önemli rol oynayan bireyleri, hayati nitelikte olan kararlarını, planlarını ve hayallerini simgelemektedir. Daha sonra ise 4 tane kart daha seçilmektedir. Bu kartlara bakılarak bireyin ilişkileri, özel hayatı, ailesi ve kariyeri ile ilgili kehanetlerde bulunulmaktadır.

Tarot destesi, tıpkı bir iskambil destesine benzer yapıya sahip 78 adet karttan oluşur. Onu iskambil kartlarından ayıran şey, ruhun evrimindeki değişimleri temsil eden 22 Büyük Arkana kartı içermesidir. 56 Küçük Arkana, insan deneyiminden gelen evrensel duyguları, eylemleri ve durumları temsil eder. Böylece doğru soruları sorduğumuzda hayatımızın neresinde olduğumuza, hangi enerjilerle uğraştığımıza dair yeni bir bakış açısı kazanabilir ve nasıl ilerleyeceğimiz konusunda rehberlik alabiliriz. Eğer siz de tarot falı nedir, tarot falı ne işe yarar, tarot falı neyi gösterir, tarot falı nasıl bakılır merak ediyorsanız

haberimizi sizler için derledik...

Tarot Kartları Anlamları

Tarot Kartları Anlamları

Tarot falı nasıl bakılır anlamak için tarot kartlarını tanımakta fayda var. Tarot destesinin 78 adet karttan oluştuğunu söyledik. Bu kartlar Büyük ve Küçük Arkana olmak üzere ikiye ayrılır.

Herhangi bir sihirli uygulama (tarot, astroloji vb.) Hermetik aksiyom yani “yukarıda olduğu gibi, aşağıda da” felsefesi üzerine kuruludur. Buna göre, tüm evren bir tarot destesinde bulunur ve her kart bir kişiyi, yeri veya olayı temsil eder. Bu semboller hem daha büyük sırları ifade eden Büyük Arkana kartlarında hem de daha küçük sırları ifade eden Küçük Arkana kartlarında tasvir edilmiştir.

Büyük Arkana kartları anıtsal, çığır açan etkilerdir. Yolculuklarımızı noktalar ve her biri güçlü bir mesaj olarak tek başına durur, döngülerin başlangıçlarını veya sonlarını tanımlayan yaşamı değiştiren hareketleri temsil ederler. Bu dinamik kartlar, belirgin dönüşüm anlarına işaret eder. Kartlar, yaşam boyunca daha büyük yolculuğumuzdaki istasyonları temsil edecek şekilde numaralandırılmıştır; kronolojik sıraları zamanın geçişini ortaya koyar.

Küçük Arkana kartları ise günlük meseleleri yansıtır. Bu kartlar dans etmek, içmek, uyumak veya kavga etmek gibi sıradan faaliyetlerde bulunan sıradan insanları gösterir. İnsan davranışları tarafından tetiklenen ve geçici olabilecek veya yalnızca küçük bir etkiye sahip olabilecek yumuşak geçişler sırasında ortaya çıkan eylemi önerirler.

Tarot Falı Ne İşe Yarar?

Tarot Falı Ne İşe Yarar?

Büyük ve Küçük Arkana kartları birlikte kapsamlı bir resimsel dil oluşturur. Aradığımız tüm cevapların, her kartın bir kişiyi, durumu veya olası sonucu gösterdiği destede doğuştan var olduğunu hatırlamak önemlidir. Tarotla ilgili gizli bulmacalar veya gizli ajandalar olmadığından, anlamı ayırt etme yeteneği kendi anlatı yorumunuzda yatar. Bu yüzden tarot falı bakacak kişi sadece kartlardan değil sezgilerinden de yararlanır. Onun yorumu da fal üzerinde ciddi etkiye sahiptir.

Herhangi bir tarot okumasından önce, destenin karıştırıldığından (veya “temizlendiğinden”) emin olmak gerekir. Tarot falı sırasında sorunuzu görselleştirerek kartların fizikselliğini elinizde hissedin. Kartları başka bir kişi için okuyorsanız bu düşünceli anı, onların durumunun kökenine inmek ve onlar için özel sorular formüle etmenize yardımcı olmak için kullanın. Bunun için istediğiniz sürede bekleyebilirsiniz. Manevi boyutlar arasındaki yolu açtığı düşünüldüğü için desteyi temizlemek tarot kartlarını okumada kritik bir ilk adım. Hazır olduğunuzda, kartları üçe bölün ve desteyi yüzü aşağı bakacak şekilde yeniden düzenleyin. En sevdiğiniz kumaşın üzerinde fal için kartları çekmeye hazırlanın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarot Falı Bakmak için Gerekenler

Tarot Falı Bakmak için Gerekenler

Açılımlara bakabilmek için her şeyden önce ruhsal ve bedensel olarak kendinizi hazır hissetmeniz gerekiyor. Bunun en önemli amacı karşı tarafı iyi analiz edebilmektir. Doğru kişiye doğru şekilde odaklanıldığın da istenilen sonuçları almak çok da zor değil. Tabi bu kartların farklı anlamları olduğu gibi bakma çeşitleri de vardır. Bunları da yazımızın içeriğin de bulabilirsiniz. Gelelim diğer detaylara, Arkadaşlar ritüeller açısından bakılan yerde öncelikle hafif bir müzik ve bizi sakinleştirmesi amacı ile mum ışığı çok büyük etkendir. Tabi ortamın her şeyden önce sessiz ve rahatsız edici olmaması gerekiyor.

Tarot Falına Bakmanın Yöntemleri

Tarot Falına Bakmanın Yöntemleri

Tarot kartlarını ilk olarak kutusundan çıkarıyoruz. Daha sonra kart açılımı bakacağımız kişinin gözlerine bakmamız gerekiyor. O kişiden alacağımız Sezgisel enerji bizim için bu doğrultu da çok önemlidir. Daha sonra elimiz de olan desteleri iyice karıştırıyoruz. Karıştırmamız bittikten sonra bu desteleri 3 e bölmemiz gerekiyor. Sırasını kaçırmadan en baştan başlayarak dağıttığımız desteleri topluyoruz. Toplama işleminden sonra niyetimize odaklanmamız gerekiyor. Bu işlemden sonra da elimizde bulunan topladığımız desteleri ikiye bölüyoruz. Ardından yine toplamaya devam ediyoruz. Sol elimiz de olan kartları niyetimizi tekrar düşüncelerimize yaydıktan sonra toplam da 7 kart seçmemiz gerekiyor. Daha sonra seçmiş olduğumuz bu 7 kartı topluyor ve köşeye doğru bırakıyoruz. Genelde insanlar ilişkileri doğrultusun da buna ihtiyaç duyarlar.

Örneğin acaba yeni ilişkim nasıl olacak? Bu ilişki benim için iyimi Ya da yeni bir kişi ile tanıştım acaba kendisi nasıl birisi? Gibi sorular sorulur. Bunun için yöntemler farklı olsa da yapmanız gereken ilk olarak aşk hayatınızı ölçmektir. Karşı tarafın bu dönemde bir ilişkisi varsa bunun hakkında bazı temel bilgiler edinmeniz gerekebilir. Bunu da karşınız da ki insana sorarak öğrenebilirsiniz. Bu sorular kişinin bulmak istediği cevaplara eş değer olmalıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
13
7
5
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın