Görüş Bildir
Haberler
Tarikata Bağlı Derneğin Başkanı Tarafından Tecavüze Uğrayan Kadın İntihar Etti

etiket Tarikata Bağlı Derneğin Başkanı Tarafından Tecavüze Uğrayan Kadın İntihar Etti

Akın Çelik
05.06.2023 - 11:22 Son Güncelleme: 05.06.2023 - 11:29

Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade'nin zihinsel engelli E.D.'ye tecavüz ettiği iddia edildi. E.D. olaydan 15 gün sonra intihar etti. Tutuklanan Alperen Sade için 26,5 yıla kadar hapsi istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İddiaya göre olay 7 Mart günü yaşandı.

İddiaya göre olay 7 Mart günü yaşandı.

Seyhan Avşar'ın dava dosyasından aktardığı habere göre, dedesi, 23 yaşındaki E.D.’yi çalıştığı okula bıraktı. Ancak E.D. okul görevlilerine “Canım sıkılıyor” diyerek okuldan ayrıldı. 

E.D., okula yakın bir yerde bulunan sosyal tesise kadar yürüdü. Burada bir bankta oturdu. O esnada, E.’nin yanına bir kişi geldi. Dosyaya göre bu kişi “Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Ali Rıza Sade Hoca Efendi” olarak tanınan 34 yaşındaki Alperen Sade’ydi.

Alperen Sade, E.’yi aracına alarak Tuzla’ya doğru yola çıktı. E.D. araçta dedesini aramak istedi. Ama Sade buna izin vermedi. İddiaya göre, Sade genç kızı “Seni öldürürüm” diyerek dedesini aramaktan vazgeçirdi.

Alperen Sade, E.D.'yi Çekmeköy’deki evine götürdü.

Alperen Sade, E.D.'yi Çekmeköy’deki evine götürdü.

İddiaya göre daha sonra Sade, “Şimdi bize imam nikâhı kıyılacak” diyerek yan odaya geçti. Sade ardından genç kıza tecavüz etti ve AVM’ye yakın köprü altına bırakıp kaçtı. 

E. çalıştığı anaokuluna kadar yürüdü. Evini bulamayan E.D., okulda sabahladı. Sabah okula gelen öğretmenler E.D.’nin ailesini arayarak haber verdi.

E.D. başından geçenleri kız kardeşine anlattı. Aile hemen emniyete başvurdu.

E.D. emniyet ifadesinde şunları söyledi:

E.D. emniyet ifadesinde şunları söyledi:
İçeriğin Devamı Aşağıda

“Bana ‘imam nikâhı kıyacağız’ dedi. Beni bir odaya kapattı. Kuran okuma sesleri duydum. Sonra geri geldi. Kıyafetlerimi çıkarmamı istedi. ‘Bırak beni’ diye bağırdım. Kıyafetlerimi zorla çıkardı. Beni yatağa itti. Zorla bana sahip oldu. Daha sonra vücudumun üzerine bir sıvı geldiğini hissettim. Canım çok acıdı. Bunu birkaç kez tekrarladı. Sonra beni duşa sokup yıkadı. Kıyafetlerimi giydim. Evden çıktık. Beni bir köprü altına bıraktı. Yürüyerek iş yerime gittim. Geceyi burada geçirdim.”

Alperen Sade, olaydan 10 gün sonra gözaltına aldı.

Alperen Sade, olaydan 10 gün sonra gözaltına aldı.

Sade ilk ifadesinde sosyal tesise kahvaltı yapmak için gittiğini belirterek şunları söyledi: 

'E.D. yanıma gelerek elindeki sigarayı yakmak için ateş istedi. Sonra kendisi Tuzla’ya gitmek istedi. Hayırsever bir insan olduğum için onu Tuzla’da bulunan Palmiye Sosyal Tesisine götürdüm. Buranın kapalı olması sebebiyle giriş yapamadık. E.D. benim evime gelmek istedi. Ben de onu Çekmeköy’deki evime götürdüm. Herhangi bir zihinsel engeli olduğunu fark etmedim. Eve vardığımızda E.’ye bir kitap verdim. 2-3 saat kitap okudu. Eve gitmesini söyledim. Ama gitmedi. Kendisinin ısrarı üzerine E.’yi araç ile Neomarin AVM civarında bir yere gece vakti bıraktım'

Alperen Sade çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı.

E.D.'nin olaydan 15 gün sonra intihar ettiği iddia edildi.

E.D.'nin olaydan 15 gün sonra intihar ettiği iddia edildi.

E.D. olaydan 15 gün, yani 23 Mart günü, Pendik’te, ailesi ile yaşadığı apartmanın 4’üncü katında bulunan evlerinin yatak odasının penceresinden atlayarak yaşamına son verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alperen Sade hakkında 3 yıldan 26,5 yıla kadar hapsi istendi.

Alperen Sade hakkında 3 yıldan 26,5 yıla kadar hapsi istendi.

Alperen Sade hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca geçen günlerde iddianame hazırlandı. Sade’nin “Cinsel amaçla tehdit kullanma suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Organ sokmak suretiyle cinsel saldırı” suçlarından cezalandırılması istendi. Mağdurenin intiharına ilişkin soruşturmanın ise ayrıca yürütüldüğü belirtildi. Sevk maddelerine göre Sade’nin 3 yıldan 26,5 yıla kadar hapsi istendi.

Uzlet İlim Yayma Derneği tutuklu bulunan Alperen Sade tarafından 2020 yılında kuruldu.

Uzlet İlim Yayma Derneği tutuklu bulunan Alperen Sade tarafından 2020 yılında kuruldu.

Sade’nin kurucu başkanı olduğu dernek çok sayıda çocuğa 'eğitim' veriyor. İsmailağa Cemaati’ne bağlı olan bu dernek sık sık cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Kuran okutma programları düzenliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
231
59
43
12
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fibunacci

Dinden imandan güzel ahlaktan bahsedip uçkuruna bile sahip çıkamayıp tecavüze yeltenenlerle dolu bu tarikatlar. Size din satmaya çalışan kim varsa bilin ki s... Devamını Gör

Motoki

Bu gibi nedenlerle tarikatlar, cemaatler deli gibi destekleri malum şahsı ve onun ittifakını. Bu saatten sonra, yargının düzeleceğine hiç inanmam. Ailesi eğe... Devamını Gör

Şöyle bir iki ay geçsin salarlar. Unutmamak lazım ki Türkiye'nin yarısından biraz fazlası işte bu zihniyete oy verdi.

Nret

Sadece isyan edebiliyoruz..Adalete inanabilseydik umudumuz olurdu şimdi elimizden gelen tek şey beddua!!