Görüş Bildir
Haberler
Tarihi Cami de Restorasyon Kurbanı

Tarihi Cami de Restorasyon Kurbanı

Ankara'nın eski yerleşim yerlerinden Altındağ Hamamarkası semtindeki tarihi Zeynel Abidin Camii, 2005 yılında restore edildi. Fakat su gideri yapılmadığı için yağmur ve kar suları caminin temeline aktı. Restorasyonun üzerinden 7 yıl bile geçmeden camide çatlaklar oluştu. Çatlaklara önlem alınmayınca tarihi caminin bir duvarı geçen haftalarda tamamen yıkıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. yüzyılda yapıldığı bilinen Zeynel Abidin Camii ve Türbesi, Altındağ Sakarya Mahallesi Cevizaltı Sokak'ta bulunuyor. İddiaya göre, 2005 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle caminin aslına uygun restore edilmesi kararlaştırıldı.

"Aslına uygun yapıldı"

"Aslına uygun yapıldı"

Zeynel Abidin Camii'nin restorasyon işi, özel bir şirkete verildi. Dört ay süren çalışmanın ardından cami ve türbenin açılışına dönemin Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tanyolaç da katıldı. Tanyolaç, açılışta yaptığı konuşmada restorasyonun aslına uygun yapıldığını, caminin artık koruma altına alındığını ve bundan sonra herhangi bir sorunla karşılaşılmayacağını belirtti. Ancak camiyi restore eden firmanın hem kalitesiz malzeme kullanması hem de özensiz çalışması sonucu caminin duvarlarında çatlaklar oluştu ve kuzey duvarı geçen haftalarda tamamen çöktü.

"Göz göre göre yıkıldı"

"Göz göre göre yıkıldı"

Restorasyon firmasının açılıştan bir süre sonra ortadan kaybolduğunu belirten mahalle sakinleri, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne başvurduk, restorasyonu yapan firmayla ilgili bilgi alamadık. Camide de firmaya dair herhangi bir belge bulunmuyor. Zeynel Abidin Camii göz göre göre yıkıldı” ifadelerini kullandı.

Birgün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0