Görüş Bildir
Haberler
Tarih Severler Buraya: Bir Şehre, Ülkeye veya Tüm Dünyaya Hükmetmenizi Sağlayacak En İyi 10 Strateji Oyunu

Tarih Severler Buraya: Bir Şehre, Ülkeye veya Tüm Dünyaya Hükmetmenizi Sağlayacak En İyi 10 Strateji Oyunu

Deniz Ünsal
12.11.2022 - 10:51 Son Güncelleme: 16.10.2022 - 16:31

Strateji oyunları, ilk başlarken anlaması genel olarak zor ama belli bir süreden sonra bağımlılık yapan bir tür. Bilgisayar oyunlarının ilk zamanlarından beri olan bu türden oldukça fazla da efsaneleşmiş seri de bulunuyor. Bir çok temada, oynanış mekaniğinde ve enstrümanla karşımıza çıkan sayısız strateji oyunlarından seçtiğimiz bu listede hem yeni başlayacaklara hem de yeni bir tat arayanlara seçenekler sunuyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Total War: Warhammer 3

Total War: Warhammer 3

Total War serisindeki üçlemenin son oyunu, yarattığı fantastik evreninde, RPG öğeleriyle birleşmiş bir strateji deneyimi sunan Total War: Warhammer 3, gerçekçi strateji oyunlarından sıkılanlar için bir alternatif.

Crusader Kings 3

Crusader Kings 3

Crusader Kings serisi için şunu söyleyerek başlamak lazım ki; eğer bu türde yeni iseniz zorlanacaksınız. Ancak serinin son oyununda size rehberlik eden ipucu sistemi ile işleri biraz kolaylaştırmışlar. Sürüsüne bereket entrika, diplomasi ve savaş içeren Crusader Kings 3, ek paket olmadan bile sizlere uzun saatler eğlenerek oynama deneyimi sunuyor.

Age of Empires IV

Age of Empires IV

Strateji oyunu teriminin temel taşlarından en büyüğü Age of Empires serisinin son oyunu. 1997 yılında çıktığı andan itibaren Gerçek Zamanlı Strateji türüne yön veren Age of Empires ile ülkenizi kurma şansı yakalayacaksınız.

Europa Universalis 4

Europa Universalis 4

Age of Empires gibi bu türün bir diğer temel taşı Europa Universalis serisinin son oyunu. Orta Çağ'ın sonundan 1800'lere kadar bir ülkeye hükmedip tarihin seyrini değiştireceğiniz EU4, tonlarca genişleme paketi ile karmaşıklaşsa da bu türde oynanması gereken klasiklerden.

Old World

Old World

Eski Civilization 4'ün baş tasarımcısı Soren Johnson'ın ellerinden çıkan ve Civilization serisine kafa tutan cesur bir oyun Old World. Varis demek biraz zor çünkü temel şeylerde farklılaşıyor. Ölümsüz bir yönetici ile çağlardan çağlara geçmek yerine daha antik bir dönemde herkes gibi yaşayan, evlenen, çocuk sahibi olan ve entrikalara karışan bir yöneticiyi ve onun varislerini kontrol ediyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Civilization VI

Civilization VI

Efsanevi Civilization serisinin son oyunu. Zamanı üç beş kat hızlandırarak geçirdiğimiz, ve eski çağlardan geleceğe kadar altıgenler ile keşifler, fetihler yaptığımız Civilization VI. EU ve Age of serileri ile birlikte bu türün en eskilerinden biri.

Endless Legend

Endless Legend

Her fraksiyon için özgün ve güzel hikayeler yazılmış bir strateji oyunu olması ile kendini farklı bir yere koyan Endless Legend. Hem biraz hikaye görmek hem de strateji oyunlarından çıkmak istemiyorsanız önerilebilecek oyunların başında geliyor.

Company of Heroes 2

Company of Heroes 2

İkinci Dünya Savaşı'ndaki cephelerde savaşmak, Gerçek Zamanlı Strateji oyunlarının baskısını ve karar vermeye zorlamasını seviyorsanız tam doğru yerdesiniz. Taktiksel seçeneklerin bolluğu ile sizlere özgürlük sunan Company of Heroes 2, serinin üçüncü oyunu gelene kadar zevkle oynayabileceğiniz bir seçenek.

Iron Harvest

Iron Harvest

Steampunk temelindeki Gerçek Zamanlı Strateji türündeki Iron Harvest bir Company of Heroes alternatifi. Nispeten daha dar alanda geçen ve dinamikliğin ön plana tutulduğu Iron Harvest ile 1920'nin alternatif bir tarihinde savaşı kontrol edeceksiniz.

Hearts of Iron 4

Hearts of Iron 4

1900'lerin başından itibaren bir sürü alternatif tarih yaratabileceğiniz, savaş alanında iyi bir taktik uygulamanız gereken Hearts of Iron 4. Gelen yeni içeriklerle birlikte oyuna derinlik katan yapımcılar, aynı zamanda oyunu zorlaştırıyor da. Örnek olarak: uçak üretirken motorundan üstüne yerleştirilecek silaha kadar karar vermeniz ve buna uygun taktikler yapmanız gereken bir oyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

XCOM 2

XCOM 2

Sıra tabanlı strateji oyunları dendiği zaman akla gelebilecek ilk serilerden biri XCOM. Dünyaya gelen ve artık yönetici olan uzaylılara karşı baş kaldırdığımız, savaş alanında her hareketi tek tek belirlediğimiz bir efsane. Yeni başlayacak oyuncular için de oldukça eğlenceli ve öğrenmesi kolay.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
19
14
6
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın